Køkkenkniv(e)

#1| 0

Efter som jeg selv i mange år ikke har haft den helt store interesse i at lave mad har jeg aldrig haft det helt vilde med køkken udstyr.
Er begyndt at kokkerere oftere og derfor skal det udstyr jeg har opgraderes.

Det første jeg er på udkig efter er nogle køkkenknive, da dem jeg har er noget sløje i betrækket, men har ikke den store forstand på hvad jeg skal kigge efter.
Er ikke helt der hvor jeg skal ud og have et kæmpe knivsæt men bare en enkelt eller to til at starte med.

Håber der er nogle af PNs køkken chefer der kan komme med et par gode råd mht pris, kvalitet samt hvilke slags knive der er uundværlige for en rookie.

09-03-2010 08:23 #2| 0

2 Knive er nok til det meste. En god kokkekniv og en lille grøntsagskniv.
Derudover skal du bruge en slibesten og et strygestål for at holde dine knive.
Hvilket mærke du skal købe er lidt en smagssag men de billigste skal du nok holde dig fra.

09-03-2010 09:26 #3| 0

Har selv været ude og invistere i et par lækre knive, smider et link hvor du finder nogle super lækre knive til en rimelig pris.

kasumi.dk/group.asp?group=59

09-03-2010 09:36 #4| 0

Lytter også med i denne tråd..

09-03-2010 09:42 #5| 0
Moderator

Hos madnørder går der ofte religion i gode knive. Man kan bruge rigtig mange penge på en god kniv. En super kokkekniv koster gerne et par tusinde kroner. En Shun eller en Mac er da et lækkert stykke værktøj at eje. Men mindre kan bestemt også gøre det.

Et godt eksempel er Victorinox kokkekniv. Det er funktionel og holdbar kniv, der vil være alt rigeligt for de fleste. Den kan findes til omkring 250 kroner.

Se feks. her: www.razorsteel.com/victorinox-kokkeknive-c-44.html

09-03-2010 10:04 #6| 0
www.pokernet.dk/forum/show.asp?tid=187555
09-03-2010 10:09 #7| 0

I vores køkken hænger der Global knive på væggen og dem er vi ovenud tilfredse med.

09-03-2010 10:25 #8| 0
Moderator

Globalknivene er ok... grebet om et metalhåndtag er bare ikke helt i top.

Jeg foretrækker så absolut træ eller kunststof....

09-03-2010 10:37 #9| 0
www.hwl.dk/

Se her, vil personligt anbefale Tojiroknive
09-03-2010 11:45 #10| 0

Hvis du vil mad seriøst, bør du have:

Urtekniv (ca. 10 cm)
Grønsagskniv (ca. 17-21 cm)
Kokkekniv (ca. 21-27 cm)

Derudover kan du overveje:
Sekundær kokkekniv (til når du laver mange retter etc.)
Udbenerkniv (udbene kylling, pudse stege osv.)
Trancherkniv (til at skære skiver generelt)
Ostekniv (til....)

Jeg har f.eks. selv Tojiro Flash knive, men vil syntes det er et overkill, med mindre man virkelig brænder for det, og selvf. har pengene (er dyre).

Min sekundære knivserie er Raadvads sorte serie, som faktisk også er en rigtig god knivserie, og meget billigere.

Nu ser jeg at du bor i Seattle, og derfor kan handle på amerikanske websites. Tojiro (og andre gode knive) kan købes ret billigt over amerikanske webshops (hvor vi danskere jo skal betale told, som gør at det ikke kan betale sig).

For dem der bor i København, så tag en smut i Kunst og Køkkentøj, de ved hvad de snakker om, og har gode knive.

09-03-2010 12:33 #11| 0

jeg har dårlige erfaringer med Tojiro knive - tilgengæld er jeg super glade for mine mac knive, og som andre overstående indlæg vil jeg anbefale en god kokkekniv - omkring 21 cm. - og en god udbener, urte kniven skal bare være en billig model eller en victorianox da disse alligevel har tildens til at blive væk, brugt til andre ting, eller er svære at slipe op, derudover er det vigtigt du køber et godt strygestål du bruger hver gang du har brugt dine knive - så har du dem resten af dit liv..

09-03-2010 12:42 #12| 0

Scanpan's knive er ligeså lækre som deres pander.

Kvalitet.

09-03-2010 12:49 #13| 0

Det afhænger i høj grad af dit behov, hvor meget du er villig til at smide efter knivene og om design har noget at sige?

09-03-2010 12:58 #14| 0

Jeg vil mene at det bedste du kan gøre er at søge omkring på nettet efter tests omkring de forskellige knive.

Jeg gjorde det samme inden jeg brugte en del penge på knive, og fandt i den henseende frem til at Tojiro Flash var en knivserie der vandt mange internationale tests. Den har absolut ikke skuffet mig.

Tests går normal ud på at bruge kniven i forskellige disipliner.
Skære gennem en tomat, skære kød/grønsager, whatever den testede kniv nu måtte være beregnet til.

Ligeledes vil der være mange tests omkring de lidt billigere knive.

Når en skriver at vedkommende har dårlige erfaringer med "Tojiro knive", er det jo lidt abstrakt.
Hvilken model? Hvorfor? Hvordan?

Og når folk skriver at du skal have strygestål og slibesten, så skal det lige nævnes at man altså ikke bare lige kan slibe/vedligeholde sine knive på den måde.
Det kræver at man kender teknikker, og ved hvilken vinkel, hvor tit osv., den specifikke kniv skal slibes.

09-03-2010 14:16 #15| 0

Kasumi er rigtig nice. Et godt alternativ (som jeg bruger nu) er Wusthof Classic serien. De kan som regel faaes paa tilbud og det er rigtig god value for money. Jeg ved ikke om kvaliteten stadig er i top, men flere i min familie har altid svaerget ved Le Sabatier. Maaske vaerd at checke ud.

Har ogsaa 4 Global knive, som jeg har faaet foraeret. De er mere paene end anvendelige.

09-03-2010 14:22 #16| 0

Jeg har de fleste knive i denne serie!

De er utrolig gode!

www.mactheknife.dk/shop/ultimate-serie-11c1.html

09-03-2010 15:27 #17| 0

Jeg har selv invisteret i nogle Shun Knive, dog fordi jeg var i gang med kokkeudannelse og arbejde på en restaurent.

Dog vil jeg sige at Mac knivene og er nogle af verdens bedste knive og kan bruges i mange mange år (Hvis man behandler dem ordentlig)

www.chefknivestogo.com/shunknives.html - Shun
www.mactheknife.dk/shop/mac-3s.html - Mac

Begge mærker er rigtig dyre, men helt sikkert pengene værd.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar