WAYYYY OT !
I forlængelse af TOX´s indlæg vedr kinesiske spisesteder efterspørger jeg nu lidt kyndig hjælp!
Var på skiferie i Sölden sidste år - og der var den bedste Kinesiske restaurent.
Fik specielt 1 ret - noget ris med en meget stærk sauce - i saucen var de sprødeste andestrimler + forskellige grøntsager.
Bare jeg ser mine skistøvler løver mine tænder i vand - skal bare lære at lave dette !
Nu leder jeg så efter en opskrift på dette. Og jo - har googlet det og ledt på forskellige sider. Uden held.
Har nemlig anskaffet mig en Wok - og nu skal jeg lære at kigge skævt til folk - rigtig skævt ;-D
Any help - link - fremgangsmåde etc etc
X
OT - WokMad - Sprød and
lyder godt nok sweet...
haaber nogle kan trylle en opskrift frem!
@Xsuited
"Bare jeg ser mine skistøvler løver mine tænder i vand "
Føj for en ørn..... At du kan sammenligne sure skistøvler med mad... ;-)
Når jeg ser mine skistøvler løber mine øjne i vand, men det er sgu pga. lugten. LOL
@ Lars
Skistøvler - alias sidste skiferie
Sidste skiferie - alias super mad
Men mine støvler er nye - så de lugter ikke - endnu! ;-D
X
@Xsuited
Dyp strimlerne i æg og mel, steg dem i wokken, og så er den der. Nemt og lækkert!
---
www.bimbampoker.wordpress.com
@ BimBam
TY TY TY
Hvad steger du dem i ? Skal de steges som bøffer - eller nærmere dybsteget ?
Hvilken sauce bruger du til - gerne lidt meget stærk ;-D
X
@Xsuited
Det kan sgu godt være jeg skulle prøve med et par nye ;-)
Men det and lyder sgu nam. Må hellere hellere prøve det.
@ LarsK
Ikke noget som et par nye støvler - morgenfrost - ny prepareret sne - sort pist - og yeeehaaaa
X
Lav din egen sursød sauce.
Vand, eddike, sukker, salt, tomatpuré, citronsaft og lidt kartoffelmel til stivelse og så put lidt chili i til den stærke tand.
Jeg kan ikke lige huske blandingsforholdene, men dem kan jeg evt. finde, når jeg har fri fra arbejde.
Send mig en PM, så jeg husker det.
---
www.bimbampoker.wordpress.com
@Xsuited
En af mine gode venner arbejder i en kinesisk restaurant. Han siger, han måske kan skaffe en opskrift på pekingand + diverse ting, der grangiveligt ligner din beskrivelse... Desværre siger han også , at den er utroligt besværlig at lave, og at de fleste kinesiske kokke laver tingene på gefühl.. Det er altså oftest noget, der er gået i arv.. De er lidt special på nogle områder jo :) Det er jo også charmen ved dem :)
Kan ikk love noget, men jeg vil da lige prøve at punke ham de næste par dage.. :)
@ Turkey
Ville være weltklasse ! Den her tråd skal i vidensbanken ;-D
Er klar over det med gefühlen - og ja - mega charme ved denne spiseform. Men man kan vel selv prøve sig frem!
Skal nok skrive herinde hvordan min ret bliver ;-D
X
@Xsuited
Spot on. Der er ingenting som det..
Var ik afsted sidste år og har ik bestilt endnu, så jeg var sgu ved at tude af frustration da du bragte emnet op ;-)
Men din and hjalp lidt..
"Hvad steger du dem i ? Skal de steges som bøffer - eller nærmere dybsteget ?"
Godt med olie i wokken. Sørg for at olien bliver ordentlig varm (tjekkes ved at stikke en spisepind i. Hvis den syder, er olien varm nok).
---
www.bimbampoker.wordpress.com
@ Myagi
Tyvm - sensei... Wash on - Wash off
Og bare med ris/grøntsager og sur/sød.. hmmm - naaiice
X
@Xsuited
No sweat!
Der er ikke noget bedre end asiatisk mad. Det fik jeg sq guffet meget af i løbet af de 3 mdr. jeg var derovre for et par år siden.
---
www.bimbampoker.wordpress.com
@BimBam
Spot on ;)
Men det ska fanme være lavet godt! Jeg blir lynhurtigt træt af friturestegt mad nede fra den lokale kineser! :)
@BimBam
Korrekt! Man skal i hvert fald ikke forveksle den lokale kinaboks med den ægte vare. Der er STOR forskel.
---
www.bimbampoker.wordpress.com
Så har vi spist - nærmest forædt.
Sauce:
færdiglavet sur/sød - ananas+saft - tørret chili - chilisauce - steget grøntsager ( gul+rød peber - løg )
And:
Skar 1 stk andebryst i strimler - vendte dem i mel/æg blandingen - stegte dem for sig selv i ca 15-20 min til de er mørke
Vendte det hele sammen ( anden lige inden det skulle spises så de forbliver sprøde )
Spiste det sammen med ris.. FFS det var godt..
Et godt råd - hold andestrimlerne meget tynde - da mine blev lidt for store.. Øvelse gør mester..
Spar ikke på chilien... ;-D
X
Super lækkert og piece of cake at lave.
Jeg har også en KILLER opskrift på forårsruller, som jeg fik presset ud af ejeren af en lille lokal restaurant i Hoi An, Vietnam. Jeg skal se om jeg kan finde den.
---
www.bimbampoker.wordpress.com
"Jeg har også en KILLER opskrift på forårsruller, som jeg fik presset ud af ejeren af en lille lokal restaurant i Hoi An, Vietnam. Jeg skal se om jeg kan finde den."
Hmm - nej du skal ikke se om du kan finde den.. Den SKAL bare findes mester ;-D
X
Pyha mr. X!
Det fik jeg sgu helt sved på panden over. Jeg måtte ned i kælderen og rode utallige flyttekasser igennem, men jeg sejrede og stjerneopskriften følger hermed:
Vegetar eller kød forårsruller (6 medium forårsruller):
1 kop vermicelli nudler
1 kop revet taro
1 kop revet kokos
1 kop revet gulerod
1 kop fint snittede kinesiske svampe
1 kop fint snittede grønne bønner
1 kop oksekød, svinekød, kylling eller rejer
1 kop snittede løg
1 æggeblomme
1 pakke rispapir plader
2 kopper olie til at koge i
Salt og peber
Bland alle ingredienserne i en skål og tilsæt årstidens krydderier. Sørg for at stegepanden er tør og meget varm, hæld derefter 2 cm olie i panden. Skil rispapiret fra hinanden og brug 1,5 rispapir pr. forårsrulle (læg det halve stykke oven på det hele). Læg fyld på det sted, hvor rispapiret lægger dobbelt og rul forårsrullen sammen, husk at bukke enderne ind. Tjek om olien er varm (husk tricket med spisepinden, som nævnt tidligere). Læg forårsrullerne i olien med den åbne side nedad. Roter rullerne i den retning de er rullet, indtil de er gyldenbrune over det hele. Man kan prikke huller i forårsrullerne, så de bliver bedre stegt (især en god idé, hvis man har kød i rullerne). Lad det værste olie dryppe af og de er klar til servering.
Velbekomme champ!
---
www.bimbampoker.wordpress.com
hehe BimBam
Håber ikke du gik glip af det store så ;-D
Skylder dig en øl i lufthavnen..
De lyder spændene... Skal forsøges en dag jeg har god tid til at handle ind ser det ud til ;-D
TYVM
X
Sig til når du kommer forbi lufthavnen ved Korskroen. Så smutter vi ind på Shell og river os med en Tuborg Light ;-)
---
www.bimbampoker.wordpress.com
hmm...
Er mest til dem med guldkrave - men ellers er det fjong ;-D
X
"1 kop vermicelli nudler
1 kop revet taro
1 kop revet kokos
1 kop revet gulerod
1 kop fint snittede kinesiske svampe
1 kop fint snittede grønne bønner
1 kop oksekød, svinekød, kylling eller rejer"
Steger du kylling inden du kommer dem i dejen? Bliver sgu aldrig den store kok, men nu er da købt ind.
Asger Dokkedal
www.dokkedalpoker.dk
@Dokkedal
Nej, du pakker bare det hele ind i rispapiret og steger dem. Det kan være en god idé at prikke nogle huller i forårsrullerne, så olien kan komme ind og stege kødet ordentligt.
---
www.bimbampoker.wordpress.com