2,3 kg tyndstegsfilet på grill - Hvor lang tid?

#1| 0

Har købt en flot tyndtegsfilet hos en slagter, og denne skal grilles i morgen.

Jeg har en almindelig Weber kuglegrill til rådighed.

Hvor lang tid vil sådan en steg skulle have på grillen ved indirekte varme, for at ramme ~60 grader (medium da hele familien er med)?

16-05-2014 21:29 #2| 0
OP

Bump

16-05-2014 21:37 #3| 0

Lidt svært at sige når vi snakker grill, da temp i disse kan svinge +- 100 grader. Men et stegetermometer i, stop den ved 58 grader, lad hvile i ca. 20 min godt pakket ind, så skulle du være godt inde....

16-05-2014 21:48 #4| 0

Jeg ville gøre næsten som ovenstående, men ville helt klart tage den af ved 55 grader for ikke at få en well done steg.

Og jeg ville ikke pakke den ind i andet end et viskestykke.

16-05-2014 23:56 #5| 0

Google interval stegning det er nuts!

17-05-2014 08:21 #6| 0

Jeg ville tage den af på 55 grader og IKKE pakke den ind, hvis du pakker den meget ind så isolere du varmen på overfladen og derved vil den stege en del videre end hvis du blot lader den ligge. Hvis du steger ved høj varme så skal den nok stige frem grader under hvile tiden.

17-05-2014 10:00 #7| 0
OP

@Snuxa/Jones

Jeg påtænker at stege den ved indirekte varme på grillen, altså ikke fuld smæk på. Vil det i så fald ikke være bedre at tage den af ved 58, putte et viskestykke omkring kødet, og lade det hvilke i 15-20 minutter?

17-05-2014 10:20 #8| 0

Husk også at få stegen ud af køleskabet i god tid, inden du smider den på grillen.
Velbekomme!

17-05-2014 10:41 #9| 0

58 grader er den vel klar til servering. Hvis du vil pakke den ind og hvile skal den som de andre siger af på max 55 grader. Kunne sagens tage den af et par grader før.
Hvis du vælger at lade den hvile, så husk at lade stegetermometeret sidde i.

17-05-2014 10:51 #10| 0
OP

Husk nu at den skal være medium. Ikke rød. Hele familien, gamle som unge, skal kunne spise med :/

Holder I da stadig fast i 55 + hvile?

17-05-2014 10:56 #11| 0

Så må du opdrage familien.
Herhjemme store som små spiser vi kød imellem rød og medium.
Enderne er tit tyndere og dermed medium.

17-05-2014 11:15 #12| 0

Den gamle siger 50 grader rød. Og 55grader medium.

Så sæt stegetermomeyer i røven på den, og tag den ud når den er 55.

Hverken hvile eller noget andet. Afsted det går :)

Redigeret af Kamstrup d. 17-05-2014 12:15
17-05-2014 11:22 #13| 0

Inde på grillguru siger flere af dem 55grader+20min hvile = 60grader kerne det var dog lidt svært at se, hvad grillmetode han havde brugt. Men det var en 2.1kg i 45min

17-05-2014 11:26 #14| 0

skal helt sikkert af ved 55 grader ellers dræber man den 2 gange hvilket vil være syndt for sådan et godt stykke kød hvis du vælger og pakke den ind vil den være mindst 60 grader i midten til servering

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar