Har/havde tænkt mig at servere 24 timer bøf nytårsaften, og har derfor lige været hos slagteren og købt en oksemørbrad i dyre domme, kommer hjem og ser så at opskriften hos gastromand( gastromand.dk/heston-blumenthal-24-timers-b%C3%B8f-den-ultimative-b%C3%B8foplevelse/) vil have oksehøjreb...
Så ja hvad siger PN's kloge hoveder, kan jeg bruge min mørbrad til dette, eller skal jeg finde noget nyt at lave??
24 timer bøf hjælp!!!
djoffer skrev:
Har/havde tænkt mig at servere 24 timer bøf nytårsaften, og har derfor lige været hos slagteren og købt en oksemørbrad i dyre domme, kommer hjem og ser så at opskriften hos gastromand( gastromand.dk/heston-blumenthal-24-timers-b%C3%B8f-den-ultimative-b%C3%B8foplevelse/) vil have oksehøjreb...
Så ja hvad siger PN's kloge hoveder, kan jeg bruge min mørbrad til dette, eller skal jeg finde noget nyt at lave??
Lav Beef Wellington. 24 timers stegningen er til for at nedbryde kødfibre, som dermed resulterer i meget mørt kød.
Din mørbrad er mør i forvejen, så det ville være spild.
Beef Wellington er ikke et dårligt bud, dog serveret jeg den sidste nytår, men en udmærket plan b:)
Du kan jo også bare stege den som den er.
Uanset hvad vil jeg i hvertfald fraråde at lave 24 timers bøf ud af den :)
Tosse, tag til slagter kiirdal i ballerup, han har oksehøjreb til 120kr kilo, det er verdensklasse
xitaah er spot on. mørbrad er ikke god til 24 timers bøf - den får konsistens som grød.
Hvis du gerne vil lave noget a la det samme kan du dog sagtens vakumere den med lidt smør og urter og give den fx 1½ time ved 58 grader i vandbad og så stege den op på panden når du serverer. På den måde får du den rette kernetemperatur uden at kødets struktur bliver ødelagt.
Ellers bare steg den - det er ikke svært med mørbrad :)
Jeg lavede for nyligt 24-bøf med cuvette, bare som eksperiment og det var godt!
Det er imo synd at bruge kød, som er mørt i forvejen til 24-timers bøf, men kød som normalt bliver godt af at simre i lang tid (cuvette til grydestegt oksesteg) kan med fordel afprøves som "24-timers".
24timers højreb, laves med / uden ben ?
Sidst jeg lavede det var det en lidt for mager filet...
Vi vil skære den ud som bøffer på ca 2,5 - 3 cm og give den et ordentlig riv af en grillpande på hver side. Bliver benene et problem at liste af efter tiden i ovnen.
Kort derail sry
Henrikthing er du kok eller bare madglad? Altid hammerende kompetente råd du kommer med og en fornøjelse at læse.
Kokkeelev og meganørdet :)
Og tak!
Takker for de mange svar, løsningen blev at smide mørbraden i fryseren og så punge ud for en oksehøjreb!
Jeg er i gang med at lave 24 timers bøf af 3 oksefileter - samlet 4,3 kg. Der er efterhånden en del saft fra kødet, som jeg overvejer at hælde fra?
djoffer skrev:
Har/havde tænkt mig at servere 24 timer bøf nytårsaften, og har derfor lige været hos slagteren og købt en oksemørbrad i dyre domme, kommer hjem og ser så at opskriften hos gastromand( gastromand.dk/heston-blumenthal-24-timers-b%C3%B8f-den-ultimative-b%C3%B8foplevelse/) vil have oksehøjreb...
Så ja hvad siger PN's kloge hoveder, kan jeg bruge min mørbrad til dette, eller skal jeg finde noget nyt at lave??
Oksemørbrad på grillen med stegetermometer i.. flå den af ved 52° og du har det vildeste stykke kød! Vi lavede 2stk 1.5kg sidste år til nytår!
@Wombat
Vi lavede for noget tid siden en Black Angus oksefilet på 4,7kg.. Krydderes og hældte vi en 33cl Mørk Øl fra aldi i. Det fik 24imer i en pose i køleren, hvorefter den fik 18timer ved 62° (tjek at ovnen er 62° med stegetermometer) Saften forsvinder og vil kun være lidt tilbage. Vi pakkede den ind og smed den under dynen indtil vi havde lavet kartofler og diverse ting i ovnen.
Så ingen tvivl om du får et kanon stykke kød! :)
Før:
Efter:
@Kamstrup
Jeg har 3 stykker oksefilet, som til sammen er 4,2 kg :) Ved ikke, hvad det har af betydning.
Ved hjælp af en bundsenbrænder har jeg karameliseret stegene, og de er så alle tre røget i ovnen i en bradepande. Jeg synes bare efterhånden, at der er meget saft i bunden, og jeg overvejer derfor også, om jeg skal hælde denne saft fra.
Wombat skrev:
@Kamstrup
Jeg har 3 stykker oksefilet, som til sammen er 4,2 kg :) Ved ikke, hvad det har af betydning.
Ved hjælp af en bundsenbrænder har jeg karameliseret stegene, og de er så alle tre røget i ovnen i en bradepande. Jeg synes bare efterhånden, at der er meget saft i bunden, og jeg overvejer derfor også, om jeg skal hælde denne saft fra.
Det ville jeg beholde i hvis det var mig.. Bare sørg for at ovnen har sine grader og så skal det passe sig selv.. Det lyder lækkert! :)
Wombat skrev:
@Kamstrup
Jeg har 3 stykker oksefilet, som til sammen er 4,2 kg :) Ved ikke, hvad det har af betydning.
Ved hjælp af en bundsenbrænder har jeg karameliseret stegene, og de er så alle tre røget i ovnen i en bradepande. Jeg synes bare efterhånden, at der er meget saft i bunden, og jeg overvejer derfor også, om jeg skal hælde denne saft fra.
Tror ikke som sådan det sker noget ved at lade det ligge. Men hvis det kan give dig et roligt sind, så hæld noget af det fra (du skal selvfølgelig gemme det).
Fail.... Et styk skamstegt højreb der vejet 1,3 kg før stegning og 700g efter stegning... Var tæt på uspiseligt:(
Hvor mange grader gav du den, og målte du temperaturen i ovnen løbende?
Det lyder enormt ærgerligt...
Tror problemet var en kombi af en ovn der var over 50 grader og et stykke kød med for lidt fedt på.. Havde intet stegetermometer så ved ikke hvad temperaturen var præcis, men betyder heller ikke så meget da ovnen kun kunne sættes på 0, 50 og 90 grader, så ikke fordi jeg havde mulighed for at justere anyway... Mine fritter og sovs var da super gode og ligeledes var den banoffee pie vi fik til dessert:)
djoffer skrev:
Tror problemet var en kombi af en ovn der var over 50 grader og et stykke kød med for lidt fedt på.. Havde intet stegetermometer så ved ikke hvad temperaturen var præcis, men betyder heller ikke så meget da ovnen kun kunne sættes på 0, 50 og 90 grader, så ikke fordi jeg havde mulighed for at justere anyway... Mine fritter og sovs var da super gode og ligeledes var den banoffee pie vi fik til dessert:)
Køb dig et stegetermometer næste gang så.. koster 250kr så har du et rigtig fint et... Gør dit liv så meget nemmere og du vil aldrig fejle et stykke kød igen! :)