24 timers bøf hjælp

#1| 0

Jeg skal igang med 24 timers bøf, men har lige brug for lidt hjælp.

Skal der noget vand eller andet i fadet den skal steges i? Eller er det bare stegen der skal ligge der?

Skal termometeret vise 50 grader i stegen, eller når det ligger ved siden af stegen, så det er ovnen der er 50 grader?

04-02-2012 19:33 #2| 0

Er det varmluft eller almindelig ovn?

04-02-2012 19:39 #3| 0

skal være en varmlufts ovn.

termometeret placeres i kold steg som lægges i 1 cm væde og ovenen stilles på 50 grader

Vigtigt at der er væde ved stegen hele tiden

04-02-2012 20:15 #4| 1

Det er ikke nødvendigt med vand. Stegetermometeret skal ligge ved SIDEN(!) af stegen, og derved sikre, at ovnens temperatur er 50 grader.

04-02-2012 20:24 #5| 9

Godt i er enige... :-)

så det i siger er at stegen stilles på køkkenbordet, og termometret placeres i vandet i en slukket ovn??

Redigeret af Fuglsang d. 04-02-2012 20:26
04-02-2012 20:28 #6| 0

Hehe ja det er lidt svært, med forskellige svar. Nu har jeg puttet vand i, det gør vel ikke noget?

04-02-2012 20:37 #7| 0

Ikke umiddelbart. Men altså, søg i de andre 24-timers steg tråde. Bare gør som opskriften dikterer

04-02-2012 20:39 #8| 2

Du skal ikke bruge varmluftsovn til langtidsstegning.

04-02-2012 20:46 #9| 0

Der er nogen der gør det lidt for videnskabeligt;

ovnen på 50 grader i 24 timer, bum, lækker mør bøf. Jeg har lavet det et par gange nu, og det bliver pisse lækkert - og jeg har altså lavet det i forskellige ovne og uden termometer, og helt sikkert uden vand

04-02-2012 21:14 #10| 3

OP nu.

Redigeret af fijiviking d. 04-02-2012 21:15
04-02-2012 21:17 #11| 0

Evas far er spot on. IKKE varmluftsovn..

Min fik ved en fejl varmluft de første 1,5 time og det var nok til at skorpen blev ultra tør..

Er pas på om der skal vand i fadet, havde jeg ikke ved min, men den var os blev lidt tør i skorpen jo :S

05-02-2012 09:07 #12| 0

@xitaah

Men nu siger opskriften ikke noget om alm/varmluft, heller ikke om væde, og heller ikke om det er ovnen eller stegen der skal være 50 grader.
Hvis man laver en almindelig steg, er der jo også rimelig stor forskel på om det er ovnen eller stegen der er 180 grader.

05-02-2012 09:35 #13| 0

@krabbefar: Stik stegetermometeret ind midt i stegen.
Indstil det til at "bippe", når temperaturen når f.eks. 52 grader (ca. 2-3 grader under din ønskede kernetemperatur).
Sæt ovnen til 60 grader.
Når termometeret "bipper" (længe før spisetid) åbner du ovnlågen og skruer ovnen ned på 55 grader og "blafrer med ovnlågen" så du er sikker på at temperaturen ikke overstiger den ønskede kernetemperatur for kødet.
Derefter lukker du ovnlågen igen. Sætter stegetermometeret til at "bippe" når temperaturen når 53 grader (1-2 grader under ønskede kernetemperatur).

Dette mønster gentages indtil du er på den ønskede kernetemperatur.
Når den er opnået åbner du ovnlågen, "blafrer med lågen" og skruer ovnen et "my" under den ønskede kernetemperatur.
Ved spisetid følger du opskriften: Skærer "kanterne" af stegen og skærer stegen ud i passende bøffer, der steges i 30 sekunder på hver side på en rygende varm pande med lidt olie på.

God fornøjelse og fordøjelse.

05-02-2012 09:39 #14| 0

@krabbefar: Efter din sidste kommentar til xitaah vil jeg lige påpege: Tricket ved langtidsstegning er at du tilbereder kødet ved så lav temperatur over den ønskede kernetemperatur som muligt - og den ønskede kernetemperatur opnåes meget langsomt.
Derfor er der ikke mere end en absolut minimal forskel på ovnens temperatur og den ønskede kernetemperatur.

05-02-2012 11:52 #15| 1

Evas far har nailed den. Sad på min smartphone i går, så "orkede" ikke at skrive et længere (og mere fyldestgørende) indlæg.

Der skal ikke lægges så meget besvær i opskriften. Det er i bund og grund bare vigtigt, at ovnen er 50 grader, og at du lægger stegen i ovnen i de 24 timer. Mere bøvlet er det skam ikke :)

05-02-2012 13:15 #16| 0

Pokernet ved ALT og er ALDRIG enige :-)

05-02-2012 18:17 #17| 0

Skal stegen pakkes ind eller stå frit fremme når den trækker?

07-02-2012 17:40 #18| 0

Har læst om denne pokernet specialitet før. Må snart være tid til at prøve den.

07-02-2012 18:17 #19| 0

Lavede det for en lille måned siden.

Forseglede svinet og smed den i almindelig ovn på 50 grader uden væske i 24 timer. Endte med den bedste bøf i mands minde, så ingen brok herfra.
Om den kunne have været bedre med det lille blafre-tricks eller lidt vandhygge,
skal jeg ikke kunne sige.

GL

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar