24 timersbøf på 12 timer?

#1| 0

Har tidligere lavet diverse 24 timers bøf med bla. marmoreret oksefilet. altid med kæmpe succes.


Nu fandt jeg så en oksefilet i fryseren som har tøet op i køleskab et par dage og tænkte om man ikke sagtens kan snyde og måske give ved 72 ish grader i 12 timer ?

Selvfølgelig bliver det ikke helt så mørt da enzymerne ikke bliver nedbrudt. Nogle der har erfaringer med at "snyde" lidt?


Har tidligere "snydt" ved f.eks 24 timers hævning af brød med lidt gær til 12 timer hvor forskellen var meget minimal.

31-05-2015 09:59 #2| 0

Det kan du nemt! Men 72 grader er for meget :)

31-05-2015 10:03 #3| 0

Smed den også ind ved 60 grader kl 8.30 efter den havde fået den onde tur på grillpanden. Overvejede dog om temperaturen skulle være bare lidt højere nu jeg ender med ca at halvere ovn tiden.

31-05-2015 10:05 #4| 0

Hvor mange kg vejer den ca ? :)

31-05-2015 10:10 #5| 0

Men hvis det var mig, ville jeg lade den stå ved 56-59 grader indtil en halv time før spisetid, også smække et stegetermometer i der og skrue lidt op for varmen til du synes kerne temperaturen er perfekt :)

31-05-2015 10:14 #6| 0

er vel en lille en på ca 1.5-1,7 kg så max 4 bøffer :)

31-05-2015 10:25 #7| 0

Årh så kom for guds skyld ikke over 60 grader da, det ville sku være synd :)


Men bindevæv og andre ting som holder sammen på kødet - Skal nok smelte væk ved de 60 grader :)

31-05-2015 14:38 #8| 0

Skær den i 4 bøffer... smid dem i i en 6 til 7 timer ved 56 grader...

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar