Hej.
På lørdag holder jeg 21 års fødselsdag, for mine mandlige venner. Altså, et mindre herreselskab.
Jeg vil selvfølgelig forsøge mig med 24-timers bøffen.
I den forbindelse har jeg nogle spørgsmål.
Jeg står og skal vælge mellem enten en kalveculotte eller en okse tyndstegsfilet - Hvad er at foretrække, og kan begge 2 overhovedet benyttes til dette "projekt" ?
Jeg skal selvfølgelig have kartofler til, i en eller anden afskygning, dog skal det ikke overskygge kødet, så hvad vil i anbefale?
Regner med en hjemmelavet rødvinssauce.
Jeg overvejer ligeledes at lave en forret til arrangementet, det skal dog være nemt og lækkert (ikke fordi jeg ikke kan, men fordi der er en del andre ting, der tager min tid den dag til forberedelse). - Nogle forslag?
Dessert er der ingen af, ud over alkohol ;) - Og rødvin er der styr på.
Fyr løs :)
24-timers bøf, lidt hjælp.
Jeg ville aldrig lave det af kalveculotte, så helt sikkert okse filet istedet..
Rodfrugter i ovnen: kartofler, rødbeder, pastinak, gulerødder osv. Skær dem i stykker i nogenlunde lige store stykker, vend dem i et fad samen med lidt olie, salt, peber, rosmarin og timian og så ind i ovnen til de er klar.
Køb en rødvinssauce til.
bon appetit =)
@Telum
Du får mig aldrig til at købe en rødvinssauce, den bliver sgu lavet hjemmefra :p
- Er ikek selv stor fan af rodfrugt som tilbehør :/
da du nævnte rodfrugten "kartoffel" tænkte jeg at det var lidt mere spændende med noget forskelligt, men hvert sin smag ♥
Mht. rødvinssaucen så er det fint, det lød bare ikke til du havde tid til ret meget...
@Telum
Jeg har ikke tid til at lave flere retter. Hovedretten får al fokus :)
Ved godt kartoflen er en rodfrugt, men det er selve smagen af rodfrugtskombinationen jeg ikke brydes mig om :)
Kartofler kan sagtens være spændende med de rette krydderier, nu når man ikke er til andet.. Snit dem i nogle halv store tern.. Smid dem alle i en pose, og hæld en marinade med olie, presset hvidløg, salt, peber og andre spændende krydderier.. Lad det ligge i 15-20min i marinaden og smid dem i ovnen.. De tager ikke fokus for stegen, og glider ganske let ned til en herre middag :-)..
Du kunne lave nogle lækre bruchetta til og serverer med kødet, så slap du også for forretten.. Til udelukkende fyre er bruchetta nok ikke helt nok som forret :-)..
Efter nærmere overvejelser er det da flødekartofler i skal have :-)
www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=7437&Fl%C3%B8dekartofler
@ThomasP
Flødekartofler bliver et nej.
Kartofler i marinade kunne det meget vel blive.
Hvad siger du til rösti eller kartoffeltærte ? (begge obv hjemmelavet) :)
@xitaah
Er på arbejde lige nu, men hvis det er kartoffeltilbehør du gerne vil have, smider jeg lige en nem og lækker opskrift op ved 4-tiden, når jeg har fået fri.
Pooh
Kartoffeltærte alla Pommes Anna kunne meget vel også være fint
Jeg plejer at lave den som nedenstående opskrift
www.kvalimad.dk/opskrifter/pommes-anna
Hey xitaah.
Hvis du skal have hjælp med bøffen, så fang mig på MSN. :)
Mht. kartofler, så er der ingen anden vej end triple cooked fries. Man fælder næsten en tåre så gode er de.
@Pooh
Det behøves ikke være nemt. Alt der har med hovedretten at gøre får den tid det skal have :)
@Jacob32DEN
Triple cooked tager bare for meget fokus imo :/
Tager for meget fokus? Fordi de er for gode eller hva' :D ?
Nå nå. :)
Hasselbagte kartofler, eller er det for almindeligt?
Bøffen er det nemmeste at lave jo? Du smide den i ovnen i 24 timer, og så tager du den ud og lader den trække, og efter det skærer du den ud og smider den på panden? Det er røvlet og du bruger ingen tid på det. Det har jeg ikke gjort de gange jeg har lavet den i hvert fald...
Man bruger meget tid på bøffen jo :D
I løbet af de 24-timer, brugte jeg i hvert fald 3 på at sidde foran ovnen og stene på vidunderet :)
Haha! Ja, så bruger man meget tid på den. :D Men det behøver man nu ikke... ;)
@Shithapp3ns
Det er nu også forberedelser til meget andet, der primært tager tiden. Men jeg har sat tid til side, til at få lavet noget ordenligt tilbehør.
@Jacob32DEN
Mjaeh, har overvejet det :)
uden at vide hvor mange I bliver, er her opskrift til ca. 6 personer
1 kg. kartofler (i skrællet vægt)
50 g smør
100 revet ost (Manchego/cheddar)
8 skiver serrano skinke skåret i tern/finthakket (plejer at bruge en pakke, normalt mellem 8-12 skiver)
100 g hvedemel
salt + friskkværnet peber
olivenolie
fremgangsmåde:
kog kartoflerne og lav en mos med smør og ost. Tilsæt derefter mel og serrano skinke, og tilsæt rigeligt med salt og peber. ideelt set, former du dem til flade runde dimser af ca. 1,5 cm. tykkelse og 8-10 cm. i diameter og steger dem på en pande i lidt olivenolie. Det gjorde jeg dog kun første gang, da det i den grad pissede mig af, at det ikke ville, som jeg ville. Snydemetoden er sidenhen taget i brug, og består i at smøre et ildfast fad med lidt olivenolie, og så komme kartoffelblandingen ned i. ca. 20 min ved 200 grader, og man har en meget lækker bagt kartoffelmos. For det kunstneriske indtryk når det nu er til gæster, og ikke kun til dig selv, bør du nok lave dimserne på panden, så det ser lidt mere lækkert ud...smagen er dog den samme :)
Pooh
@Pooh
Har ikke prøvet den før, men den opskrift tager jeg i hvertfald i brug :) - Tak!
Det smager rigtig godt, du vil ikke blive skuffet :) ... Hvis du går efter den pandestegte udgave, kan det måske hjælpe med lidt mere ost, og en hundfuld mel mere, har dog bare opgivet, og laver det i ovnen, da det, som regel bare er til aftensmad :)
Pooh
Xitaah...
DU skal da lave min hønsesalat som forret! den skal laves i forvejen og så bare anrettes kort før servering :)
Du koger noget kyllingbryst eller en hel kylling - når kødet er mørt og lækkert, skal det bare skæres i mindre stykker/ evt. "pilles" i stykker med fingrene og stilles til afkøling.
Rør en dressing af:
½ cremefraiche og ½ god mayonnaise, smag til med salt, peber, MASSER af karry og lidt sød sennep.
1-2 RØDE æbler skylles. Kærnehus, blomst og stilk fjernes og æblerne skæres i små tern (Skrællen skal blive `på)
2-3 stilke blegselleri renses og skæres i meget små tern.
Bland kyllingkød, æbler og blegselleri i dressingen og stil på køl igen.
Lige før servering røres 3-4 ananasringe skåret i små tern i hønsesalaten, der derefter anrettes på en bund af ruccolasalat og evt. ekstra ananasringe. Pynt af med lidt fint strimlet blegselleriblade OG 5/6 halve stenfri grønne vindruer, som skal være kolde!
Servér med lækkert, lunt, groft flûtes.
Jeg lover dig ... den bliver et hit :) Alle jeg har serveret denne hønsesalat som forret for, har nærmest siddet og slikket skålene bagefter ... og der har "altid" været kamp om resterne i køleskabet ;)
Hvordan blev det færdige resultat?
/diedamm - GastroMand.dk
Er også nysgerrig. den forrige tråd med 24timers-bøffen var ikke noget opløftende syn, når jeg nu selv går og vil lave den :)
Pooh
lige for at få det på det rene er en kartoffel heller ikke en rodfrugt, det er en stængel, så lærte vi også lidt i dag:D
@Pooh
Kast dig bare ud i det - lav evt. en tester før du servere det for de 10 nærmeste:)
Det bliver jo ikke nemmere: Brun stegen 5 min. - 24 timer i ovnen v. 50 grader - hvil 1 time - skær ud i bøffer - steg - servér!
PS. Har netop fået en torch som skal testes næste gang der serveres 24 timers bøf:)
/diedamm - http://GastroMand