Hey PN.
Sagen er den at jeg og fem venner skal dyste i madlavningens kunst i den kommende uge. Jeg vil selvfølgelig gøre alt for at vinde og søger derfor noget inspiration og gode råd!
Ha' en fortsat god aften!
Hey PN.
Sagen er den at jeg og fem venner skal dyste i madlavningens kunst i den kommende uge. Jeg vil selvfølgelig gøre alt for at vinde og søger derfor noget inspiration og gode råd!
Ha' en fortsat god aften!
Pokermadsen skrev:Jeg vil selvfølgelig gøre alt for at vinde
Alt andet end at forberede dig før kl 22 dagen inden 😄
Nu jeg desværre ikke nogen kokkeaspirant, men hvem er dommerpanel?
Målgruppen er må være ret vigtigt. Så retterne kan passes ind efter om det er de andre venner der dømmer eller om det eksempelvis er kæresterne.
thirdTA skrev: Alt andet end at forberede dig før kl 22 dagen inden
Vi har lige aftalt det ;)
Aurvandil skrev:Nu jeg desværre ikke nogen kokkeaspirant, men hvem er dommerpanel?
Målgruppen er må være ret vigtigt. Så retterne kan passes ind efter om det er de andre venner der dømmer eller om det eksempelvis er kæresterne.
Det er 4 venner som jeg bor med, vi er alle 22-25. Ingen kokke i blandt
Mere info om typerne der kommer er nok nødvendigt. Ultimativ drengemiddag eller det teknisk mest udfordrende?
Mad med ild i er altid godt!
Dit indlæg er simpelthen for skrabet til at du kan få ordentlig feedback. Brug lige to minutter mere og lav et ordentligt oplæg.
1. Hvad er dine egne skills i et køkken?
2. Hvilket udstyr har du?
3. Hvor meget forberedelsestid har du?
4. Hvordan er niveauet du er oppe i mod?
5. Allergier
6. Find selv på mere
Og prisniveau?
Don_T skrev:Dit indlæg er simpelthen for skrabet til at du kan få ordentlig feedback. Brug lige to minutter mere og lav et ordentligt oplæg.
1. Hvad er dine egne skills i et køkken?
2. Hvilket udstyr har du?
3. Hvor meget forberedelsestid har du?
4. Hvordan er niveauet du er oppe i mod?
5. Allergier
6. Find selv på mere
Har nærmest ingen skills i et køkken.
Har en grill, derudover kun ovn og kogeplader.
Har hele dagen i dag.
Ca. samme niveau som jeg selv.
Ingen allergier.
Grunden til jeg ikke uddybede mit indlæg mere, var egentlig bare fordi jeg søgte nogle opskrifter folk havde haft gode oplevelser med.
det lyder som kiss princippet bliver vinderen
noget italiensk skinke på baguette med ost
surf and turf
flamberede pandekager med is
Med fare for lidt ananas i egen juice, så mener jeg, at du kan finde noget inspiration på min egen madblog:
http://madsvin.com/
For at det hele ikke skal gå op i self-promotion, dropper jeg lige links til et par andre af mine favoritblogs, hvor du altså kan finde VIRKELIG meget inspiration.
- http://madetmere.dk/ - Flot og relativ let mad at lave. En del fokus på rester, økologi og lignende.
- http://gastromand.dk/ - Mandemad med stort M
- http://rigeligtsmor.dk/ - Lidt af det hele. Dygtig gut som er virkelig dygtig med sit kamera
- http://www.foodfanatic.dk/ - meget asiatisk inspireret
- https://bergholt.net/gastronomi/ - Fint og fransk.
- http://madblogs.dk/ - Denne samler en masse af de danske madblogs.
Giv de andre 0 point.
xitaah skrev:Med fare for lidt ananas i egen juice, så mener jeg, at du kan finde noget inspiration på min egen madblog:
http://madsvin.com/
For at det hele ikke skal gå op i self-promotion, dropper jeg lige links til et par andre af mine favoritblogs, hvor du altså kan finde VIRKELIG meget inspiration.
- http://madetmere.dk/ - Flot og relativ let mad at lave. En del fokus på rester, økologi og lignende.
- http://gastromand.dk/ - Mandemad med stort M
- http://rigeligtsmor.dk/ - Lidt af det hele. Dygtig gut som er virkelig dygtig med sit kamera
- http://www.foodfanatic.dk/ - meget asiatisk inspireret
- https://bergholt.net/gastronomi/ - Fint og fransk.
- http://madblogs.dk/ - Denne samler en masse af de danske madblogs.
Fantastiske retter på madsvin. Hvor køber jeg nyretapper :
chmpen85 skrev: Fantastiske retter på madsvin. Hvor køber jeg nyretapper :
Mange tak.
Det er jo stærkt afhængig af hvor du er bosat. I Odense køber jeg ved en der hedder Caroline (det hed hendes butik også, den skifter navn til Gastroteket).
Som udgangspunkt fører de fleste slagtere nyretapper i dag - og der kan du også få dem til at pudse kødet for dig (selvom det er let med den udskæring).
xitaah skrev: Mange tak.
Det er jo stærkt afhængig af hvor du er bosat. I Odense køber jeg ved en der hedder Caroline (det hed hendes butik også, den skifter navn til Gastroteket).
Som udgangspunkt fører de fleste slagtere nyretapper i dag - og der kan du også få dem til at pudse kødet for dig (selvom det er let med den udskæring).
De havde det ikke ved den lokale slagter. Men skal helt sikkert prøve det, da jeg elsker at afprøve nye kødoplevelser.
So keep comming med de skjulte skatte :)
chmpen85 skrev:
De havde det ikke ved den lokale slagter. Men skal helt sikkert prøve det, da jeg elsker at afprøve nye kødoplevelser.
So keep comming med de skjulte skatte :)
Slagteren i Rødovre har det normalt. Og i Albertslund plejer de også at have det..
Jones skrev:
Slagteren i Rødovre har det normalt. Og i Albertslund plejer de også at have det..
Fedt Jones. Dejligt med en der ved i hvilket område jeg bor. Må i krig med den opskrift.
chmpen85 skrev:
Fedt Jones. Dejligt med en der ved i hvilket område jeg bor. Må i krig med den opskrift.
:)
Evt ring ned Karl Johan og spørg om de har det/kan skaffe det. Lav endelig de fritter til, som xitaah også har en opskrift på - jeg er fan.
Jones skrev:
:)
Evt ring ned Karl Johan og spørg om de har det/kan skaffe det. Lav endelig de fritter til, som xitaah også har en opskrift på - jeg er fan.
Tak.
Det er også min klart mest læste opskrift. Men det smager sgu også godt med ordenlige fritter!
Pokermadsen skrev:
Har nærmest ingen skills i et køkken.
Har en grill, derudover kun ovn og kogeplader.
Har hele dagen i dag.
Ca. samme niveau som jeg selv.
Ingen allergier.
Grunden til jeg ikke uddybede mit indlæg mere, var egentlig bare fordi jeg søgte nogle opskrifter folk havde haft gode oplevelser med.
Jeg lavede engang en super risengrød. Sådan med et skud kanel og en smør-klat-smør, så er den bare pingeling. En ægte connoisseur (den måtte jeg sgu slå op) vil nok smide en lunken juleøl på bordet også, men så er vi også ude i en lidt mere omfattende kreation.
Lavede et remake af klassikeren "Kogt torsk, rødbede, sennepssovs, æg" i dag hvilket pt. har givet mig en 50/50-chance for en godnat-hiver af sheriffen.
Nu ved jeg ikke hvor gode venner i er men det var da en mulighed..... Udover det smagte ganske godt.
hit-med-dem skrev:Lavede et remake af klassikeren "Kogt torsk, rødbede, sennepssovs, æg" i dag hvilket pt. har givet mig en 50/50-chance for en godnat-hiver af sheriffen.
Nu ved jeg ikke hvor gode venner i er men det var da en mulighed..... Udover det smagte ganske godt.
Bortset fra det ikke er panko har du ret... Min lokale pusher havde taget sig den frihed at holde lukket så måtte nøjes.
Og jeg bliver ALDRIG for voksen til chili cheese tops og Shaker 😂😂😂
hit-med-dem skrev:Lavede et remake af klassikeren "Kogt torsk, rødbede, sennepssovs, æg" i dag hvilket pt. har givet mig en 50/50-chance for en godnat-hiver af sheriffen.
Nu ved jeg ikke hvor gode venner i er men det var da en mulighed..... Udover det smagte ganske godt.
Det ser lækkert ud :-)
Sjovt nok har jeg også en remake af en dansk klassiker på vej på bloggen. Den kommer kl. 15 hvis det skulle have interesse :)
xitaah skrev:
Det ser lækkert ud :-)
Sjovt nok har jeg også en remake af en dansk klassiker på vej på bloggen. Den kommer kl. 15 hvis det skulle have interesse :)
Glæder mig allerede Mads. Btw smart sammensætning af dit navn til bloggen ;)
Webbers skrev:Har sagt det før, Sushi sushi og mere sushi! :D
Webbers skrev:Har sagt det før, Sushi sushi og mere sushi! :D
Kan du så ikke snart stoppe med at sige det?
SørenSnegl skrev:
Kan du så ikke snart stoppe med at sige det?
Alt for dig seje, i det mindste havde jeg en ide til OP's mad.
Hvis det må indeholde svin, bacon, cocktailpølser og piskefløde ... Så har jeg en opskrift på Mørbradgryde, der kan give voksne mænd tårer i øjnene 😋
Eller du kan få opskrifterne på den fantastiske 3 retters middag mine fjollede 7. Klasse elever lavede som afslutningsmiddag sidste skoleår.
Forret: Tortilla wraps med røget laks, flødeost og salat
Hovedret: Kylling i cola med ris og grøntsagsstænger (her kunne du kaste dig ud i en mere avanceret salat)
Dessert: Ice Surprice. (Tilsyneladende også kendt som Baked Alaska)
Webbers skrev:Har sagt det før, Sushi sushi og mere sushi! :D
Sushi er pigemad, og nok ikke noget man bør servere, hvis det er gutterne, der kommer på besøg.
Pokermadsen skrev:Hey PN.
Sagen er den at jeg og fem venner skal dyste i madlavningens kunst i den kommende uge. Jeg vil selvfølgelig gøre alt for at vinde og søger derfor noget inspiration og gode råd!
Ha' en fortsat god aften!
Go Sous Vide med kødet - det er fantastisk - et godt ande bryst lavet ved 57 grader i sous vide i ca. 1:15-1:20 bliver intet mindre end fantastisk. Hvad du så serverer til er op til dig selv.
Men du kan også lave gode super møre bøffer ved 54 grader i ca. 1:30. Problemet er måske temperaturen i vandbadet, hvis du ikke har en cirkulator, der kan regulere temperaturen. Men der findes alternative måder at lave sous vide på end at købe en cirkulator - spørg onkel google om det. Og har du ikke en vakuumpakker, kan zip-lock bags bruges til det - google er igen her din ven.