Tråd med henblik på at vi kan dele vores yndlingsopskrifter, billeder af lækker mad, det nemme fif til aftensmad mm. Tråden kan bruges både til offentliggørelse af gourmet tricks, samt tips til hvordan man lige spicer en færdigret op så den bliver ekstra lækker.
Jeg står tit i den situation, at jeg ikke kan komme på, hvad vi skal have at spise til aftensmad herhjemme. Derfor ender vi tit med at gå i ring imellem de samme 3-5retter og rugbrød(dog sjældent). Min kæreste er meget kræsen, og det sætter sine begrænsninger i vores husholdning(Jeg har naturligvis frit lejde til at lave mad til mig selv, men det er bare knapt så tilfredsstillende).
Primære retter der går igen hjemme hos os:
Tortillias - Nemt, hurtigt, billigt, forholdsvist sundt. Det vigtigste her er imo. at få en god krydderimix til.
Lasagne - Knorr lasagne er nemt og smager godt. Vi plejer at smide nogle bacontern i, som brunes inden kødet smides i mm. Derudover topper vi med en mix mellem cheddar ost og light ost, nemt og smager fantastisk - Desuden er der mad til 2 dage, hvilket også er en fordel hvis man ved man har travlt dagen derpå.
Mørbradgryde m. ris - Smager lækkert og kan også nemt laves i store portioner så man har mad til flere dage.
Sandwiches - Vi køber ofte noget godt sandwichbrød, og mikser med hvad vi nu end har i køleskabet/har lyst til på dagen. Når bare brødet er godt nok, så er det faktisk en rigtig lækker aftensmad, omend det virker lidt frokost agtigt.
Tapas - Enten køber vi et tapasbræt to-go hos en slagter/tapas sted, ellers køber vi selv ind til det.
Tomatsuppe - Enten hjemmelavet(smager skide lækkert), eller hvis vi har travlt køber vi en færdiglavet. Nogle der har erfaringer med hvilken der er bedst? Ofte får vi tomatsuppe dagen efter tapas, hvorfor der også kommer lidt fast føde til tomatsuppen i form af tapas rester.
Kyllingebryst med salat - Kedeligt, men nemt og sundt.
Mad der kræver lidt mere:
Hjemmelavet Pulled Pork - Kræver noget tid og at man lige kan planlægge et par dage frem. Til gengæld er resultatet længder over hvad man kan få ved diverse færdigkøbte der bare lige skal opvarmes. Kan serveres enten i en burger, men også fint gå "rent" til noget coleslaw salat eller andet. Plejer at lave et par kg. når jeg er igang, er ofte i forbindelse med en drengeaften mm. plejer at gå nogenlunde efter denne opskrift: https://gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill/, dog lægger jeg den i en saltlage allerede ved middagstid dagen inde, om det har nogen reel effekt har jeg faktisk ikke testet.
Forkælelse af konen:
Bøf bearnaise - Når konen(og jeg selv) skal forkæles, så står den på hjemmelavet bearnaise sovs med en god bøf fra slagteren. Det kræver nogle gange før man har den, men tilfredsstillelsen ved en hjemmerørt bearnaise er bare stor!
For lige at opsummere formålet med denne tråd: Det bliver nok lidt rodet, men tråden er tiltænkt en blanding af deling af nemme hverdagsretter, men også et fristed til at poste hvis man lige har lavet noget ekstraordinært, bare vil dele et tip, vil have inspiration til hvad man skal lave ud af det man har i køleskabet mm.