Er pt i gang med at cutte til sommer, men spiser sgu meget det samme(kylling med spinat/broccoli eller lignende).
Så er der nogen, der har nogle gode opskrifter til noget ordentlig aftensmad med cut som en klar prioritet?
Aftensmad til cut
Jeg er selv vild med scramble eggs af 18 æggehvider og 2 hele æg, samt en laksefilet omkring de 125g som jeg smider i ovnen - spiser halvdelen af æggene og gemmer resten til frokost.
1 blomkål, 1 broccoli, 2 persillerødder + nogle gulerødder.
kog 10-12 min. hæld vandet fra og pisk det hele sammen med en dl kokosmælk + lidt salt og peber.
Andre grøntsager kan sikkert også bruges, men det er standarden for min grøntsagsmos.
Smager fantastik, mætter godt og man kan lave store portioner og fryse det ned.
Tunacado på knækbrød
Tun, avocado, skyr, lime, salt, peber, spidskommen, den våde, røde chili fra Sriracha. Hele lortet blandes sammen med en gaffel.
5 minutters forberedelse, uendelig glæde ved at spise det. Og så er der udelukkende gode ting i.
Skal helt sikkert prøve den King_s
@Floorpie
Knækbrød? det er vel ikke super for cut?
Njeh, den kan også spises ren. Kostfibrene i knækbrøddet er bare value hos mig.
Bookmarked :-)
Min aftensmad pt er også næsten altid kylling primært med bønner blancheret kort og derefter på pande med lidt tyndskåret hvidløg :-)
Ja et lille sidespørgsmål, da kylling jo generelt er en sikker vinder.
Hvordan laver i det/dem? Har i nogle måder, der gør sådan en kyllingefilet lidt mere spændende
Har du prøvet ymerdrys? Det lyder crazy men det smager fint crunchy og er et godt alternativ til whatever du bruger.
Skær fileten ud i mindre stykker og bland det med grønsagerne på panden :)
Jeg smider 4-5 "dråber" barbecue sovs oven på og mixer så det hele får smag
Køre lige pt afpudset svinemørbrad istedet for kylling, da jeg gik død i det.
Krydder med peber og andet krydderi, og steges rosa. Super lækkert alternativ, og billigt hvis det købes på bud :)
Ja gør også det emilioso. Bruger dog selv mest karry, men kan da være, at man skal prøve noget barbecue
Sebbecenter skrev:
Har du prøvet ymerdrys? Det lyder crazy men det smager fint crunchy og er et godt alternativ til whatever du bruger.
Honningristet ymerdrys med havreflager it is
Ye..
Hvis du skal være rigtig god ved dig selv er dette vildt lækkert hvor du panerer i æg
Det kommer til at smage ligesom nuggets bare bedre.
Mariner kyllingen med følgende:
en sjat soya
en sjat olie
salt
peber
chili
karry
hvidløg
citron
spidskommen
koriander
Smid det hele i en pose i køleskabet natten over sammen med noget udskåret kylling, og herefter på panden. Det holder max. Lad være med at smide for meget salt i, omend det skal have et godt skud.
Pulled Chicken
Mariner kyllingen i et par timer. Plejer at bruge farin, chili, olie, paprika, hvidløg, salt og peber. Derefter smider du det i en stegepose og i ovnen i 15min på 150 grader. Derefter skruer du ned på 110 grader, og lader den få 2 timer og 45min mere.
Til sidst river du bare kyllingen fra hinanden. Plejer at servere grøntsager dertil og lidt hytteost.
Hamburgerryggen må man ikke glemme! Når kylling hænger en ud af halsen (gør det på mig til tider), så er hamburgerryg redningen..
Kyllling - broccoli. Eller magert kød + broccoli! Ingen salt, evt lidt peber.. Skal bare ned og kan evt blendes hvis man er på farten!
Nogen speciel grund til netop broccoli går igen? Tror det er min hadegrøntsag nummer 1, måske delt med babymajs.
For tiden står den på 25 gram smør på panden.
250 gram kalkun i tern steges.
diverse kryderier tilsættes.
toppen op med 250-300 gram wok-blanding (frysegrønt FTW!)
flere krydderier.
Så skifter jeg lidt i hvilken grøntsagsblanding jeg bruger og hvilken type kød. Hvis man er fanatiker og har en god pande kan man sikkert sagtens undvære smøret, men det gir sgu alligevel en del til retten, så jeg ikke bliver træt af den så hurtigt.
Tror helt sikkert jeg skal prøve med en eller anden barbequesovs eller noget andet, når jeg engang trænger til variation i smagen.
coinflip skrev:
Er pt i gang med at cutte til sommer, men spiser sgu meget det samme(kylling med spinat/broccoli eller lignende).
Så er der nogen, der har nogle gode opskrifter til noget ordentlig aftensmad med cut som en klar prioritet?
This!
Er årsagen til at alle der får det sådan og ikke bare er en maskine som bare kaster mad i hovedet uanset om det er det samme 24/7 burde sætte sig ind i flexible dieting.
Jeg har nu benyttet mig af både dette under bulk og nu under cut, jeg har smidt 10 kg siden 1 januar og vedligeholdt næsten alt min styrke.
Jeg spiser lige hvad jeg vil så længe jeg bare rammer mit daglige total.
Nogen der kender en god nem opskrift til spidskål og kylling?
Betty White skrev:
Nogen der kender en god nem opskrift til spidskål og kylling?
Snit spidskålen sådan semi fint og smid det på en pande så skal det ikke have mere end et par min :) og det smager tilmed godt
Jeg forstår ikke helt hvad der sker for det her bulk/cut samfund.
Hvad blev der af at være sund? Nægter at tro at det er sundt at spise de samme to ting hver dag.
Personligt er sund mad for mig, en masse uforarbejdede fødevarer, masser grøntsager og ikke for meget stivelse og slet ikke noget med ekstra tilsat sukker.
Hvorfor er der ingen der tænker i Quinoa, Linser, Kikærter osv? De indeholder flere proteiner end kød, er lettere forarbejdelige og er langt billigere. Ja de indeholder flere kulhydrater men hvis man træner skal man alligevel have disse på den ene eller anden måde.
Udover det forstår jeg ikke det der kylling/broccoli flip, hvorfor ikke bare blande en mega lækker salat med alt muligt godt og så lave til et par dage? Så kan man lave en ny salat efter et par dage med nye grøntsager, rødfrugter whatever, men det andet kan jeg bare ikke se værende sundt?
Pellez skrev:^
Jeg forstår ikke helt hvad der sker for det her bulk/cut samfund.
Hvad blev der af at være sund? Nægter at tro at det er sundt at spise de samme to ting hver dag.
Personligt er sund mad for mig, en masse uforarbejdede fødevarer, masser grøntsager og ikke for meget stivelse og slet ikke noget med ekstra tilsat sukker.
Hvorfor er der ingen der tænker i Quinoa, Linser, Kikærter osv? De indeholder flere proteiner end kød, er lettere forarbejdelige og er langt billigere. Ja de indeholder flere kulhydrater men hvis man træner skal man alligevel have disse på den ene eller anden måde.
Udover det forstår jeg ikke det der kylling/broccoli flip, hvorfor ikke bare blande en mega lækker salat med alt muligt godt og så lave til et par dage? Så kan man lave en ny salat efter et par dage med nye grøntsager, rødfrugter whatever, men det andet kan jeg bare ikke se værende sundt?
Der er skam intet usundt i det :-) Kroppen fungere jo ikke sådan at den kan se hvilken fødevarer den indtager, altså en kulhydrat er en kulhydrat samme gælder protein, der er self en undtagelse ved fedt.
Men altså om du spiser broccoli eller en lækker salat w/e same same, så længe du får dine fibre og vitaminer.
Det du kan begynde at tale om er om det kan gå hen og blive for "fanatisk" men for nogle er det jo en livstil.
Det giver jo ingen mening, forskellige grøntsager indeholder forskellige vitaminer og næringsstoffer.
Det handler jo om at leve sundt, og derved få er attraktivt ydre går jeg udfra(gør det i hvert fald for mig).
Udover det er de lande med højest dødelighed af livsstilssygdomme lande hvor folk konsumere store mængder kød og sukker. Hvorfor ikke få nogle proteiner fra linser der er 27g pr 100gram hvilket er langt mere end i alt kød.
Jeg spiser da også selv kød, men at fx spise kylling hverdag virker på mig helt absurd og kan ikke forstå det?
Pellez skrev:
Det giver jo ingen mening, forskellige grøntsager indeholder forskellige vitaminer og næringsstoffer.
Det handler jo om at leve sundt, og derved få er attraktivt ydre går jeg udfra(gør det i hvert fald for mig).
Udover det er de lande med højest dødelighed af livsstilssygdomme lande hvor folk konsumere store mængder kød og sukker. Hvorfor ikke få nogle proteiner fra linser der er 27g pr 100gram hvilket er langt mere end i alt kød.
Jeg spiser da også selv kød, men at fx spise kylling hverdag virker på mig helt absurd og kan ikke forstå det?
Igen, din krop kan ikke genkende hvor den får proteinerne fra, så om du spiser kylling eller linser there is no difference. Andet end man kan blive træt af det i længden.
Men altså, i mit tilfælde så gør det ingen forskel hvilke grøntsager jeg spiser, jeg spiser bare det der er nemmest -> broccoli/bønner.
Jeg får mine daglige vitaminer for kosttilskud så når alt kommer til alt er jeg dækket ligeså godt ind som du er selvom du variere i dine grøntsager og fødevarer.
Unreachable skrev:Pellez skrev:
Det giver jo ingen mening, forskellige grøntsager indeholder forskellige vitaminer og næringsstoffer.
Det handler jo om at leve sundt, og derved få er attraktivt ydre går jeg udfra(gør det i hvert fald for mig).
Udover det er de lande med højest dødelighed af livsstilssygdomme lande hvor folk konsumere store mængder kød og sukker. Hvorfor ikke få nogle proteiner fra linser der er 27g pr 100gram hvilket er langt mere end i alt kød.
Jeg spiser da også selv kød, men at fx spise kylling hverdag virker på mig helt absurd og kan ikke forstå det?
Igen, din krop kan ikke genkende hvor den får proteinerne fra, så om du spiser kylling eller linser there is no difference. Andet end man kan blive træt af det i længden.
Men altså, i mit tilfælde så gør det ingen forskel hvilke grøntsager jeg spiser, jeg spiser bare det der er nemmest -> broccoli/bønner.
Jeg får mine daglige vitaminer for kosttilskud så når alt kommer til alt er jeg dækket ligeså godt ind som du er selvom du variere i dine grøntsager og fødevarer.
Det ved jeg ikke om jeg tror på, generelt spiser jeg ikke kosttilskud da jeg tror på en sund og varieret kost alt andet lige er sundere.
At du siger protein bare er protein og kulhydrat bare er kulhydrat er direkte forkert.
Der er kæmpe forskel på aminosyre profiler, og opbygningen rent kemisk af kulhydrater der ændre på den måde de bliver optaget i kroppen - det samme gælder fedt.
Jeg ville ønske jeg havde en kæmpe viden på kroppens processor men sådan forholder det sig desværre ikke.
Jeg er helt med på at kylling og broccoli i sig selv er sundt, og det er egentlig ikke det vi kan diskutere. Jeg synes bare variation er en vigtig ting i sund kost. Udover det forstår jeg ikke det her bulk/cut koncept, da det umuligt kan være sundt at overspise for at bygge muskelvæv for så at underspise og tabe alt fedtet igen. Det forholder sig jo ikke sådan at fordi man holder sit ligevægtsindtag så bliver man lige pludselig en lille splejs tiltrods for træning, disse processor kan kroppen sagtens selv finde ud af. Altså hvis du træner og lytter til din krop, skal du nok automatisk få nok mad.
Det med at presse sig selv til madskemaer osv. fordi man tror det giver øget sundhed, fremfor at lytte til sin krop synes jeg er langt ude.
Det er en anden historie hvis man ikke går efter sundhed men udelukkende går efter at få Randers' største overkrop.
Det her er en lille ting set i forhold til hvor usundt sukker eksempelvis er, men jeg har stadigvæk svært ved helt at forstå mentaliteten.
Det er da også helt fint, at du har svært ved at forstå det. Men nu var tråden mest ment til opskrifter :)
Emilioso skrev:Betty White skrev:
Nogen der kender en god nem opskrift til spidskål og kylling?
Snit spidskålen sådan semi fint og smid det på en pande så skal det ikke have mere end et par min :) og det smager tilmed godt
hvad med kylling?
@Unreachable
Prøv du at spis flæskesvær i stedet for kvalitetsprotein, og roulade istedet for kvalitetskulhydrater. Du er en tegning der åbenbart intet aner om mad.
I øvrigt virker du som en nybegynder der har fundet den hellige gral. Et vægttab på 10kg uden at miste det mindste styrke, vidner også herom.
Det nemmeste i verden er at lave "wokmad".
Snit 3-4 forskellige grøntsager til tynde stave.
Steg fedtfattigt kød på en stegepande med høje kanter. Tilsæt grøntsagerne og steg 2-3 minutter.
Tilsæt krydderier / soya / kokosmælk / barbecuesauce /chilisauce e.l.
Man kan sagtens bruge hakket kød i stedet for strimler / hele stykker - bare det er fedtfattigt. Man kan også bruge fisk, men så skal der sandsynligvis bruges mere fedtstof eller en virkelig god slip-let pande. Alternativt kan man dampe fisken og "wokke" grøntsagerne.
Der findes andet magert kød end kylling, så det er bare at eksperimentere lidt med de magre udskæringer og måske vove at prøve noget nyt (fx. Rootza i stedet for alm. Pizza osv)
@Pellez
Man bulker og cutter jo ikke for sjov. Man gør det fordi man har sat sig et mål. Fx vil jeg gerne være så stor som muligt. Hvordan kommer jeg fra a-b hurtigst og bedst muligt? Ved at cutte - ikke ved at ramme sit kalorieindtag præcist, men ved at bulke, og når man har bulket for meget, cutter man ned og starter forfra.
MrKjaer skrev:
@Pellez
Man bulker og cutter jo ikke for sjov. Man gør det fordi man har sat sig et mål. Fx vil jeg gerne være så stor som muligt. Hvordan kommer jeg fra a-b hurtigst og bedst muligt? Ved at cutte - ikke ved at ramme sit kalorieindtag præcist, men ved at bulke, og når man har bulket for meget, cutter man ned og starter forfra.
Ja det har jeg forstået, men det er som om at folk tror at sundhed og en flot krop udelukkende kommer ved denne metode? Hvad med bare at leve sundt, alle der dyrker regelmæssigt motion, ikke drikker store mængder alkohol og ikke indtager klamme sukker ting har jo en flot krop. Hvis du vil være kæmpe bodybuilder ja så er der sikkert ikke andet for, men det virker bare så snæversynet at alle "pumpere" kun kan finde ud af at spise kylling og broccoli.
Jeg ved godt tråden handler om opskrifter, men jeg synes egentlig også det er relevant nok hvorfor ting som quinoa, linser osv. proteinholdige ting ikke indgår i nogen opskrifter?
Grunden til, at linser ikke se super, når vi snakker cut, er jo, at der er forholdsvis mange kalorier i(så vidt jeg lige ved).
Quinoa indeholder f.eks. også 350 kalorier pr. 100 gram.
Derfor er det ikke det mest optimale, hvis man ønsker at mindske sin fedtprocent.
@coinflip
Hvad har kaloriedensiteten af f.eks linser at gøre med om man vil cutte? Man kan bare spise tilsvarende mindre.
@unreachable
At sige "kulhydrater er kulhydrater" er direkte tosset. Hvad vil du helst spise hvis du skal indtage kulhydrater - sukker eller kartofler?
Ellers er pellez inde på noget af det rigtige angående proteiner. Bælgfrugter indeholder ikke en komplet aminosyreprofil, så du kan ikke få alt hvad du skal have ved at spise proteiner fra bælgfrugter alene.
Så det korte svar er: jo din krop kan godt kende forskel på det mad du spiser, netop fordi der er forskel på kulhydrater, proteiner og fedt.
Don_T skrev:
@coinflip
Hvad har kaloriedensiteten af f.eks linser at gøre med om man vil cutte? Man kan bare spise tilsvarende mindre..
Og lige præcis derfor er det ikke attraktivt at spise under cut. Jeg vil i hvert fald hellere have mere god mad for tilsvarende samme antal kalorier.
Jeg bygger mig et par kyllingefrikadeller i dag og serverer dem med en god råkost til. Ikke fordi jeg er på kur eller cut, men fordi det smager fantastisk.
4-500 gr hakket kylling
½ finthakket løg
½-1 finthakket rød peberfrugt
Ca. 100 gr fintrevet gulerod
1-2 tsk dijonsennep
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
Lidt mel og evt. et æg
MrKjaer skrev:
@Unreachable
Prøv du at spis flæskesvær i stedet for kvalitetsprotein, og roulade istedet for kvalitetskulhydrater. Du er en tegning der åbenbart intet aner om mad.
I øvrigt virker du som en nybegynder der har fundet den hellige gral. Et vægttab på 10kg uden at miste det mindste styrke, vidner også herom.
Slap lige af superman, jeg snakker jo ikke om at spise sådan, hvis du ser hvad jeg nævner i starten angående flexible dieting, så vil du også vide hvad jeg talte om.
Jeg spiser skam stadigvæk 85% sundt og varieret kost hvor jeg tillader mig selv at hygge for de sidste 15 % så længe det fitter mine macros.
Så tag du og pak din tegning sammen igen :-)
Og til det sidste, så er jeg ikke nybegynder, dette velvidende om at jeg ved hvad jeg laver.
Self er der mistet styrke, men det er minimalt - hvilket er muligt med dedikation og god kost.
King_s skrev:
1 blomkål, 1 broccoli, 2 persillerødder + nogle gulerødder.
kog 10-12 min. hæld vandet fra og pisk det hele sammen med en dl kokosmælk + lidt salt og peber.
Andre grøntsager kan sikkert også bruges, men det er standarden for min grøntsagsmos.
Smager fantastik, mætter godt og man kan lave store portioner og fryse det ned.
Min version:
3 * Porre 200g
3 * broccoli 1500g
3 * kæmpe gulerødder 200g
3 * chili (frisk)
RAMBO APPROVES
RAMBO APPROVES
Lol helt sikkert, grøntsagsmos er bare generelt win :D
Kylling/kalkun filet, santa maria grillolie og en George Foreman grill = the nuts
Sebbecenter skrev:
Ye..
Hvis du skal være rigtig god ved dig selv er dette vildt lækkert hvor du panerer i æg
Det kommer til at smage ligesom nuggets bare bedre.
Jeg har været på udkig, men kan ikke umiddelbart finde dem, hvor købes det? (Jeg bor på Islands Brygge, så Fakta, superbrugsen, Netto og Føtex er umiddelbart lige i nærheden:-) )