Hej Pokernet,
Jeg faldt over den gamle tråd, der hedder det samme, men den er lukket og låst, så jeg er nødt til at oprette en ny.
Jeg har i lang tid sværget til Zacapa - jeg skulle også lige have drukket min 30 års jubilæumsflaske, inden jeg gik ud og købte en dyr flaske igen.
Men jeg læste lidt i den gamle tråd omkring rom, hvor NanoQ anbefaler lidt andre rom.
Han viser et billede af hans favorit rom, men skriver ikke navnet. Jeg leder lidt efter den og andre gode rom.
Jeg vil helst have en der ikke er for sprittet, og gerne sød i smagen. Derfor tror jeg jeg skal holde mig lidt fra de gamle 23+ flasker.
Er der nogle gode råd?
Pt. har jeg en Zacapa 25 XO og en caribisk 23 års stående (importeret af et italiensk firma, og er ikke til at finde ved forhandlere på nettet - jeg kan tage et billede af den, når jeg kommer hjem), og en standard Zacapa 23.
Jeg er dog lidt ude i, at Zacapaen bedst nydes efter 2-3 øl, så smagsløgene er lettere svækket, så jeg ikke har den skarpe alkohol eftersmag.
Anbefal en god Rom
Fremragende rom! Helt åndssvagt meget value for money. I min bog, er den mindst et niveau over Zacapa
OK, og alkoholsmagen er ikke for kraftig?
Den lyder jo fantastisk i hans anmeldelse. Men det at han skriver at den er meget kraftig i smagen hentyder til smagsnuancer andet, end alkoholen?
Jeg er sikker på, at Ron Millonario lige er noget for dig, hvis du er til lidt sødere rom. Den koster ca. det samme som Zacapa Solera 23, men er sødere og en smule mindre sprittet. Jeg hælder personligt mere til Millonario end Zacapa i det prisleje.
En rom der virkelig har noget sødme, er Opthimus 25. Fremragende rom, der nok også lige falder i din smag. Et andet bud kunne være Plantation 20 års jubilæumsrom, der også er ret sød, som jeg husker den.
Min favorit er dog den samme som abemand14 linker til. Ron Quorhum 30. Vanvittig god rom, og uden tvivl den bedste, jeg har smagt.
Af value-for-money-rom bør El Dorado - både 12 års og 15 års - nævnes. Her får man virkelig meget for pengene.
Har aldrig prøvet den, men grundet navnet bliver det nok nødvendigt en dag
OK, jeg er i en situation, hvor jeg ikke drikker de næste 3-4 måneder, men 1-4 CL rom kan det jo godt blive til, bare for at smage. Jeg køber nok kun 1 flaske i denne omgang, og så må det jo blive Ron Quorhum 30.
Der må meget gerne komme flere bud. Jeg bookmarker denne tråd, så jeg kan vende tilbage senere.
Ron millionario xo eller quorhum 30 hvis du vil give 6-700, ellers ville jeg tage millionario 15 til 400
Ellers måske en Ron zacapa straight from cask? Den er dog næsten dobbelt så dyr..
Super, keep em comming.
@PkrNwB: Jeg har en Zacapa XO, og jeg havde en 30 års jubilæumsrom fra zacapa (den er stadig kun 23 eller 25 år, men blev solgt i forbindelse distilleriets 30 års jubilæum, og er lagret på sherryfade i de sidste par år) - som jeg drak færdig sidste år.
Jeg har endnu ikke smagt XO'en, men den er vel henad Straight from the cask, eller?
Jeg har lige bestilt en quorhum 30.
Qrm 30 er fantastisk. Eneste problem med den er at den får zacapa 23 til at virke som en umoden teenager.
Hvis du ellers ønsker sød likøragtig rom så prøv l a riise, den er drikkevenlig.
Diplomatico er også ganske let at drikke :-)
Jeg har den der Ron Qournum 30 års. Den er alle pengene værd! Langt bedre end Zacapa 23, men husk de kolde sten. Det gør den bare lige det bedre.
Har desværre aldrig smagt straight from cask men hørt den skulle smage som den gamle zacapa der har vundet alle priserne :-)
Plantation 20th anniversary. Den napper vi lidt til, men en Santiago de Cuba 12 års er også helt i særklasse.
Hvis du vil have mad value for value og kan lide en lidt soed Rom, saa er det top at koebe Ron Abuelo. Der er en glimrende 7 aars og en rigtig god 12 aars.
Det er en rom fra Panama, men som sagt rigtig gedigen value for money, IMO.
Det hoerer i oevrigt med til historien at jeg bor i USA og den koster stort set intet der. Jeg ved ikke om det er tilfaeldet i DK.
Deres Centuria som er markant dyrere er den bedste rom jeg har smagt nogensinde.
Ron Abuelo 12 års ser ud til at koste lige over 300 her i DK.
@Guldmageren: isterninger??
Jeg har hørt at man kan hælde vand i for at tage alkoholsmagen, men bevare rom smagen (eller whisky, hvis det er det man drikker), men næsten alle siger, at is dræber smagen.
Men mørk chokolade er rigtigt godt til rom :)
Puha, nu er der jo mange rom jeg skal smage, når jeg må drikke alkohol igen.
@OP
HomeMade skrev:Har aldrig prøvet den, men grundet navnet bliver det nok nødvendigt en dag
Har prøvet den, meeeeget kedelig rom :)
Ikke dårlig, men stadig, ikke noget at skrive hjem om.
Noget der er værd at skrive hjem om, var dengang jeg blev stillet ved siden af Rom-Thomsen (måske har nogen hørt om ham) i 2 dage til Politikens Whiskysmagning! Den mand er altså underholdning i verdensklasse, og han kender sin rom.
Jeg vil tillade mig at komme med to tips, til dem der endnu er nye i romverdenen;
1. Der findes også (halv)-tør rom!
Jeg er ikke stor fan af de meget søde rom, men jeg kan rigtigt godt lide Whisky, Cognac og andre knap så søde stilarter. Derfor så er Rhum Agricole min personlige favoritstil. Det kan være super lækkert. Eneste problem er at for hver flaske agricole bliver der solgt kassevis af ikke-agricole, det kan gøre dem lidt svære at finde.
Agricole betyder simpelthen at i stedet for at koge sukkerrørene ned til denne sorte masse, også kaldet melassen, så distillerer man direkte på sukkerrør. Det giver et tørere, men i min verden ofte et bedre glas.
2. Kend din region
Ligesom vin er der KÆÆÆÆMPE forskel på romsmag afhængig af hvor den kommer fra. Jeg vil anbefale folk at prøve rom fra forskellige regioner, så man kan finde sin favorit. Her kan en romsmagning være en god hjælp. En af mine største overraskelser kom fra Jamaica, hvor rommen har en vildt interessant aroma, der ikke rigtig findes sådna andre steder. Nærmest sådan lidt petroleumsagtigt, på en god måde ;)
Bemærk at de billigere rom er ofte blandinger fra forskellige regioner, så man kan ikke konkludere noget udfra disse.
PS. Køb aldrig A.H.Riise. Det er det sygeste sukkervand nogensinde. 50% tilsat sukker.
Torstens skrev:Ron Abuelo 12 års ser ud til at koste lige over 300 her i DK.
Jeg mener jeg betaler omkring $18 dollars for 7 aars udgaven som imo er en rigtig fin hverdagsrom, men jeg kan checke naar jeg er tilbage i staterne. 12 aars udgaven ligger lige under de $30 og Centuria koster omkring $140 saa vidt jeg husker, men haeng mig ikke op paa det. Det er ikke en flaske jeg koeber tit, men har een staaende derhjemme til saerlige lejligheder.
rommen jeg viste i den anden tråd, fåes desværre ikke mere. Jeg købte den absolut sidste flaske.
Den stammer fradet batch drengene fra
hentede hjem for nogle år siden.Jeg vil anbefale, at tage kontakt til dem. De finder nogke fantastiske tønder fra små destillerier, og hælder dem på egne flasker. Og de ved, hvad de har med at gøre :)
"MichaelFabiano skrev:@OP tror ikke Guldbageren mener is-terninger. Man kan få sådan nogle små sten, man putter i fryseren - de køler ligesom is-terninger, men udvander ikke de lækre dråber =)"
Ja, men det er jo netop nedkølingen der fjerner dele af smagsoplevelsen. Vand (i begrænset mængde) skulle sådan set bare fjerne lidt af alkoholsmagen, mens nedkøling fjerner rommens smagsnuancer.
@NanoQ, næste gang jeg skal finde noget god rom tror jeg, jeg tager fat i dem. Det kan jo være de kan hjælpe mig, hvis jeg fortæller dem om mine præferencer.
Det er i øvrigt denne her jeg fik fat i i Italien:
http://www.lionswhisky.com/whisky/trinidad_rhum_19...
Nogen der kender den??