Hey mad gutter og gutinder
vil gerne langtidsstege mine ænder og flæskesteg i morgen.
men der er mange forskellige måder og har ikke prøvet at langtidsstege i så mange timer før.
1. ænder på 4kg stk. havde jeg tænkt mig at stege i 7 timer på 130 grader, er det for lang tid.
hvis man sætter stegetermometer i, passer det så med at den er færdig på 77 grader.
og ville egentligt godt stege min steg lige så længe, men fandt ikke lige en opskrift på så lang tidsstegning.
men kan man ikke bare smide den i på samme temperatur 130 grader i samme antal timer.
stegen er på 3kg.
mangler lidt tips til fyld.
så et eller andet sted at man kunne lægge svedskerne i blød i rødvin nogle timer før.
er der nogen med den erfaring, som kan sige god eller dårlig ide.
havde tænkt på æbler og svedsker.
har i et par tips at dele ud af, så er jeg lydhør.
vil jo gerne prøve at lave det på en enden måde i år.
lokeboy
and og flæskesteg / stegning
Følger opskriften herfra i år:
go.tv2.dk/mad/article.php/id-35958152:s%C3%A5dan-laver-du-den-store-julemiddag.html
Glædelig jul :-)
måske man skulle probbe en halvjulebryg på dåse op i en ene and.
nogen der har erfaring med det, og langtidsstegning.
Gør ligesom en engelsk kok og smid din and i opvaske maskinen.
politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/ECE1150456/koekkentip-kom-juleanden-i-opvaskemaskinen/ -
Det er måske dog lidt vovet når man aldrig har prøvet det før.
Jeg laver altid flæskestegen på Weber'en - kan ikke lige se pointen i at slowcooke den. Det er alt for omega med sprøde velsmagende sværd!
Har lavet ribbenssteg nogle gange på weber inden for den sidste måned med stor succes... Sprød Svær!
Den skal ha' ca. 2 timer
Men den er jo også meget mere fedtholdig end en flæskesteg, så den er nemmere at få saftig og smagfuld (regner med at du allerede har købt stegen). I hvert fald; www.grillguru.dk hvis det er på grill det skal foregå... dér kan du finde guidelines til hvordan man griller stort set alt.
mvh
Her er weberen også igang og har været det de sidste 6-7 år :-) Giver de lækreste sværd.
@Zaphod og aletman
Sprøde sværd fra grillen
www.thearma.org/spotlight/PJin/010.jpg
Sprøde svær fra grillen
3.bp.blogspot.com/_6k2-HKa_rGc/RtHSQobBK2I/AAAAAAAADaI/pmW_riSHSw4/s1600/Resize%2Bof%2BIMGP0800.JPG
Håber satme at I kan se forskel :)
Skal selv have dejlig and fra den lokale slagter
God jul
Lyder til du har ramt anden rigtig, husk at give den lidt gas til sidst så du får sprødt skind(evt grill, men hold øje med den imes du gør det!), hvilket jo er vigtigt på sådan en and! Selv steger jeg på 130 i 6 timer, og den vejede vist 3200g. Resultatet bliver helt fantastisk!
P.s. Svedsker i portvin er også rigtig godt!
@Razga
Tak for illustrationen :-D
Jeg er blevet taget i et par af den slags her på det sidste. Må stramme op i det nye år!
God Jul
alt for omega, hahaha...
Som Granaten tidligere i dag har sagt: Hvis der er 3 ænder i aften, skal man så æde dem alle i rap???