WARNING --> Meget OT (google er brugt uden klart svar)
Hey alle i kulinariske genier....
Jeg får en flok til noget mad i morgen.... Nærmere betegnet andesteg.... Har dog glemt at tage den op af fryseren.... Så spørgsmålet går på om der findes en måde hvorpå jeg kan tø skidtet op og nå at tilberede den til acceptabel spisetid ? Uden at beskadige dyret alt for meget naturligvis.... Eller skal jeg bare erkende nederlaget og købe en ny ?
Andeoptønings-hjælp !
Ring til mor.
3 dage i køleskab er standard for en frosen and hvis den skal være klar.
Derudover skal den også have en del timer i ovnen jo, så umiddelbart tror jeg du må have fat i en ny og ikke frossen and, da jeg ikke kan forestille mig det er supergodt at "tvangsoptøe" den så hurtigt som du vil.
aLETman skrev:
Køb en ny. Optøning af and skal foregå i et køleskab.
Jeg har en and stående på bordet til optøning, og har aldrig brugt køleskabet, og der har aldrig været nogle problemer
Aner ik hvad der er korrekt rent sundhedsmæssigt men vandbad er og har alle dage været bedst. Mener det var muthbusters der havde det oppe. Nu det længe siden jeg har haft fysik men det er noget med vandet og dets evne til at modtage og fjerne varme/kulde fra andre objekter. Har gjort det med kylling og med succes. Lortet skal have 150 grader i 4-6 timer bagefter så går nok?....
@KD
Det er helt korrekt. Vands evne til at overføre varme til et objekt er meget bedre end luft. Vi snakker så vidt jeg ved minimum en faktor 10.
Men som du selv er inde på er det måske ikke mest hygiejnisk. Men måske hvis man kunne stoppe anden i en tætsiddende plastikpose og så ned i vandbadet, at det kunne løse det problem. Dunno, men det er forsøget værd.
Gl OP :-)
Du kan godt turbo tø den vhja vandbad eller optøfunktionen i din ovn. (25-30gr)
Det hedder sig, at det er bedst at tø den i køleskab i løbet af et par dage .. men jeg ved ikke hvorfor. Måske er det noget med kødets molekyler - men de tager i forvejen skade af indfrysningen så jeg ved ikke hvor meget forskel langsom/ turbo optøning gør. Jeg synes der løber lige meget saft af uanset om det er i køleskab eller vandbad.
Hvis du vælger at optø i ca. 20gr. varmt vandbad, så er du nok nødt til at skifte det hyppigt efterhånden som kulden fra anden afkøler vandet.
... Og så et lille tip, som altid vækker lykke her ... Æbler og svesker skal trække i friskpresset appelsinsaft et par timer før det fyldes i anden :)
Det er godt nok kun min mor og hendes mand, der kan lide det der fyld .. men sovsen bliver god :)
Det bedste, du kan gøre, er nok at ligge den i en pose og i et koldt vandbad. Om den kan nå at blive klar, ved jeg dog ikke.
Der er 2 gode grunde til at optø frosset kød i køleskabet.
Hygiejne - ved optøning på køkkenbordet risikerer man, at overfladen får stuetemperatur, med deraf følgende risiko for bakterievækst, samtidig med, at kernen måske stadig er frossen. Ikke godt for hverken kødet eller dit helbred.
Økonomi - hvilket jo specielt os med et jydekrejler-gen godt kan lide. Den energi du har "investeret" i, at din(nogens) fryser har frosset kødet ind, får du en god del af retur, når dit køleskab ikke skal bruge så meget energi for at holde de 5 grader, da den frosne and jo langsomt afgiver kulde inde i kølskabet. Samtidig bliver kødet aldrig over 5 grader.
Jeg vil råde OP til at gå ud og købe en fersk and, og betragte merudgiften som dummebøde.
Vil også gå ud og købe en fersk and hvis det var mig. At vold optø en and er sku synd, efter min mening. Gem den frosne til en anden dag :)
Jeg bruger gerne min mikrobølgeovn med defrost funktion. Det er økonomisk helt væk - men det går hurtigt, uden jeg tager chancer med hygiejnen :)