Andesteg til jul - sikker vinder?

#1| 1

Jeg skal lave min første and til jul og er ude efter jeres sædvanlige gode råd.

 

Normalt eksperimenterer jeg gerne i et køkken men denne gang skal det være en STENSIKKER opskrift uden alle mulige spændende varianter -

altså en "Classic" opskrift.


Hvad har I der virker hver gang ?


Ser gerne at jeg kan lave den dagen før / om morgenen så køkken og ovn er fri til flæskestegen mv.


Tak for jeres hjælp.

17-12-2020 09:03 #2| 0

Kig på Confit de canard. Det kan købes i Irma på dåse og er helt fantastisk. 
20 min i ovnen, og kødet ryger direkte af benet.

17-12-2020 09:13 #3| 0

https://www.pokernet.dk/forum/gode-raade-om-andesteg-og-flaeskesteg-til-samme-maaltid.html

17-12-2020 11:51 #4| 6

Altså, jeg har bloggen Madsvin.com, hvor en af landets mest besøgte opskrifter på andesteg ligger - så jeg tør godt sige, at den er rimelig bullet proof :-)

I dit tilfælde er tricket "blot" at lave anden dagen før, og så varme den stille og roligt på dagen, når flæskesteg osv. er klar.

Opskriften finder du her: https://madsvin.com/langtidsstegt-and-den-bedste-andesteg/ - og har du spørgsmål, så råb højt!

17-12-2020 12:41 #5| 0
xitaah skrev:


I dit tilfælde er tricket "blot" at lave anden dagen før, og så varme den stille og roligt på dagen, når flæskesteg osv. er klar.

 

Hej xitaah


Når du skriver "stille og roligt" på dagen (altså den 24. december), hvad mener du så helt præcist? 


* Hvor mange grader

* Hvor længe?


Vi forsøger også med at lave ænderne dagen før. Har det nogen betydning for din opskrift, hvis der er to ænder i ovnen?


Og vi er enige om, at ænderne skal tilberedes fuldstændig færdige den 23. ikke?

 

Og hvornår skal man skære dem ud? Den 24. eller 23.?

 

Mange hilsener fra mad N00b'er, der nu på 4. år forsøger at ramme den sprøde andesteg lige i røven :-)


 

17-12-2020 13:02 #6| 0
xitaah skrev:

Altså, jeg har bloggen Madsvin.com, hvor en af landets mest besøgte opskrifter på andesteg ligger - så jeg tør godt sige, at den er rimelig bullet proof :-)

I dit tilfælde er tricket "blot" at lave anden dagen før, og så varme den stille og roligt på dagen, når flæskesteg osv. er klar.

Opskriften finder du her: https://madsvin.com/langtidsstegt-and-den-bedste-andesteg/ - og har du spørgsmål, så råb højt!

 Ligner meget den opskrift jeg kører med, og det spiller max. Mht sovsen, hvad sker der hvis man bruger andefedtet til den opbagte sovs fremfor en smørbolle?

 

17-12-2020 13:20 #7| 0

Jeg har tænkt mig at lave min første and på rotisserie på grillen i år (langtidsstegt selvfølgelig).
Nogen gode forslag til hvordan?
Eller bliver det ikke lige så godt som i ovn?

17-12-2020 13:39 #8| 1
Jensen skrev:

 Ligner meget den opskrift jeg kører med, og det spiller max. Mht sovsen, hvad sker der hvis man bruger andefedtet til den opbagte sovs fremfor en smørbolle?

 

 

 Det er med til at give mere andesmag til sovsen.

17-12-2020 14:31 #9| 0
Moderator

Jeg brugte Mads' opskrift sidste år. Den var perfekt. Så mon ikke, jeg gør det samme i år 😁

17-12-2020 15:59 #10| 0
pkr_8r3n03 skrev:

Kig på Confit de canard. Det kan købes i Irma på dåse og er helt fantastisk. 
20 min i ovnen, og kødet ryger direkte af benet.

 

 Jeg har haft kig på at lave det selv, men det andeconfit jeg har smagt, er nærmest badet i fedet, når det spises. Det er vel meningen at fedtet skal smelte af - har jeg bare fået det hos nogle, der ikke anede, hvad de havde gang i?

17-12-2020 16:04 #11| 0
Bad3xo skrev:

 

 Jeg har haft kig på at lave det selv, men det andeconfit jeg har smagt, er nærmest badet i fedet, når det spises. Det er vel meningen at fedtet skal smelte af - har jeg bare fået det hos nogle, der ikke anede, hvad de havde gang i?

 

Ved ikke hvordan dine kammerater har lavet det , men det er en god ide at smide dåsen i et varmt vandbad i 10-15 minutter inden man åbner den.

 

På den måde smelter al fedtet, og er lige til at hælde fra når man åbner dåsen - og efterfølgende får andelårene en tur i ovnen. Synes på ingen måde de er badet i fedt på den måde.

 

Hvis man bare åbner dåsen, og smide hele indholdet på en pande kan jeg godt forestille mig det bliver noget sjask

17-12-2020 17:16 #12| 0

@xitaah eller andre

 

Hvor køber I jeres and (ænder) henne? Jeg synes priserne varierer sygt meget. Vi havde kig på en hos Værløse slagteren:


Julens mad - Slagter Lindhardt

Men vi har også kigget på nemlig.com.

 

Men skal man virkeligt op i 500-650 kroner?

 

Skal man købe dansk, øko eller? 


Har I erfaringer med, at der er markant forskel i smag (og tilberedning)?

17-12-2020 17:41 #13| 0
rickrick skrev:

@xitaah eller andre

 

Hvor køber I jeres and (ænder) henne? Jeg synes priserne varierer sygt meget. Vi havde kig på en hos Værløse slagteren:


Julens mad - Slagter Lindhardt

Men vi har også kigget på nemlig.com.

 

Men skal man virkeligt op i 500-650 kroner?

 

Skal man købe dansk, øko eller? 

 

Har I erfaringer med, at der er markant forskel i smag (og tilberedning)?

 

 Jeg købte fra kødbilen sidste år og var godt tilfreds.

17-12-2020 19:18 #14| 0

Jeg har købt på dyssegården.com og henter imorgen sammen med juletræ. Dog ingen erfaring derfra, ligner bare et hyggeligt sted. 

17-12-2020 23:29 #15| 0

Hvilke and er nuts? Det er jungle at finde ud af. Har hørt at en mulard er godt bud, men er helt på bar bund. Og skal lave juleand for første gang. Kan man købe i fx Bilka og stadig få god kvalitet?

17-12-2020 23:49 #16| 0

Har lige haft diskussionen om and, og må erkende at jeg plejer at være ret tilfreds med min mors and. Ret sikker på at hun snupper en fra frost i alm dagligvarebutik.

Når jeg ser priserne hos slagteren, så forstår jeg det ikke, eller rettere, så burde jeg nok som ung have haft ænder ude på mine forældres mark og ikke en håndfuld får. Priserne ser helt skæve ude i min optik. Jeg elsker min lokale slagter, men indtil videre nægter jeg at betale den pris de tager for ænder.

18-12-2020 00:27 #17| 0
Katjing7 skrev:

Hvilke and er nuts? Det er jungle at finde ud af. Har hørt at en mulard er godt bud, men er helt på bar bund. Og skal lave juleand for første gang. Kan man købe i fx Bilka og stadig få god kvalitet?

 Læs her om de forskellige slags ænder.

 Først og fremmest er der jo forskel på, om man køber en fersk eller frossen and. Alt andet lige vil den frosne være klart billigst.

Og så skal man naturligvis også kigge vægten, når man vurderer prisen. Der kan være pænt stor forskel på størrelsen.

Jeg fandt en økologisk, dansk and på frost i den lokale Superbrugs. Den kostede vist lige omkring 200,- kroner.

 

18-12-2020 11:10 #18| 0
18-12-2020 15:46 #19| 0

min gode storebror fra det flade lolland havde en landand med på ca 3,7 kg sidst han var over i det jydske. satte den over ca kl 1300. gik en tur på de brune værsthuse. den fik 125-130 gr.

efter en god eftermiddag på de små snedige steder landede vi hjemme ca 1730 og fik nok den bedste andesteg ever.

ska lige siges ,tøserne havde jo self holdt øje og vandet osv. så alt spillede kl 1800.

 

btw måske også lidt større end en netto and . never the less langtidsstegning er vejen frem. 

så jeg tænker ca 1 time og 15 min pr. kg. på ca 125-130 grader

velbekomme

 

måske vi også var lidt snaldret og giga sultne.. men duften da vi landede wauw ,,just wauw..

Redigeret af totimom d. 18-12-2020 15:51
19-12-2020 02:53 #20| 0
xitaah skrev:

Altså, jeg har bloggen Madsvin.com, hvor en af landets mest besøgte opskrifter på andesteg ligger - så jeg tør godt sige, at den er rimelig bullet proof :-)

I dit tilfælde er tricket "blot" at lave anden dagen før, og så varme den stille og roligt på dagen, når flæskesteg osv. er klar.

Opskriften finder du her: https://madsvin.com/langtidsstegt-and-den-bedste-andesteg/ - og har du spørgsmål, så råb højt!




Hey

Er på Bali og har lidt begrænset udvalg ift til and. Har opstøvet en Peking and på 2,2 kg. Hvor neget ville du reducere stegetiden med?

/Fisken
19-12-2020 11:03 #21| 0

Nogen der ved hvor man kan købe en god økologisk and i Kbh. eller Hundested/Lynæs?

19-12-2020 11:23 #22| 0
prangstar skrev:

Nogen der ved hvor man kan købe en god økologisk and i Kbh. eller Hundested/Lynæs?

 

 Kødbilen

22-12-2020 00:43 #23| 0
Fisken skrev:

Hey

Er på Bali og har lidt begrænset udvalg ift til and. Har opstøvet en Peking and på 2,2 kg. Hvor neget ville du reducere stegetiden med?

/Fisken

 

 Det er altid svært at svare helt konkret på. Mit bedste bud er 30-45 minutter mindre. Men følg anden tæt, og skru op/ned efter behov.

22-12-2020 00:50 #24| 1
Katjing7 skrev:

Hvilke and er nuts? Det er jungle at finde ud af. Har hørt at en mulard er godt bud, men er helt på bar bund. Og skal lave juleand for første gang. Kan man købe i fx Bilka 
og stadig få god kvalitet 

 

Jeg har spist økologist and, friskslagtet, håndfodret og det var lige før det var gårdejernes kæleand.

Jeg har også spist and fra Rema1000. Den var frossen da jeg købte den.

 

Begge smagte pragtfuldt og jeg kan ikke sige at den ene var bedre end den anden (no pun intended).

 

 

22-12-2020 18:19 #25| 0

Vi skal kun være os 4 juleaften,  så det bliver 2 små krogmodnede flæskestege, en julemedister og en enkelt andebryststeg. 

Alverdens tilbehør,  og en kæmpe portion risalamande. 

 

Der skal jo gerne være nok rester til risalamande og nem aftensmad 1. Juledag. 

 

2. Juledag trænger vi til "Stjerneskud" med rødspætter, rejer, asparges og det hele.. bare for at få noget, der er lidt lettere. 

 

Har I nogen tips til at lave en andebryststeg bedst muligt?

22-12-2020 18:23 #26| 0
tuznelda skrev:

Vi skal kun være os 4 juleaften,  så det bliver 2 små krogmodnede flæskestege, en julemedister og en enkelt andebryststeg. 

Alverdens tilbehør,  og en kæmpe portion risalamande. 

 

Der skal jo gerne være nok rester til risalamande og nem aftensmad 1. Juledag. 

 

2. Juledag trænger vi til "Stjerneskud" med rødspætter, rejer, asparges og det hele.. bare for at få noget, der er lidt lettere. 

 

Har I nogen tips til at lave en andebryststeg bedst muligt?

 En andebryststeg, er det bare et stegt andebryst? 

 

22-12-2020 22:06 #27| 0
Turbofluen skrev:

 En andebryststeg, er det bare et stegt andebryst? 

 

 Det er 1/2 skrog med andebryster på. Så ribben, brystben og 2 andebryster.

 

Men vi har købt en hel and selvom det i egentlig kun er yngstesønnen,  der er rigtig vild med det. Så skal han få lov at spise alt dét han har lyst til.

 

Mikkmakk spiser gerne and,  men undværer også gerne, og både ældstesønnen og jeg spiser ikke and. 

Jeg har i mange år ladet som om jeg kunne lide det, og bare kun taget en lille bitte smule,  som jeg har spist udenom, og til sidst givet hunden.

Men de sidste 4-5 år har jeg bare sagt nej tak. 

Jeg bryder mig ikke om and og vildt. 

22-12-2020 22:18 #28| 0
tuznelda skrev:

 

 Det er 1/2 skrog med andebryster på. Så ribben, brystben og 2 andebryster.

 

Men vi har købt en hel and selvom det i egentlig kun er yngstesønnen,  der er rigtig vild med det. Så skal han få lov at spise alt dét han har lyst til.

 

Mikkmakk spiser gerne and,  men undværer også gerne, og både ældstesønnen og jeg spiser ikke and. 

Jeg har i mange år ladet som om jeg kunne lide det, og bare kun taget en lille bitte smule,  som jeg har spist udenom, og til sidst givet hunden.

Men de sidste 4-5 år har jeg bare sagt nej tak. 

Jeg bryder mig ikke om and og vildt. 

 Alright. Det har jeg ikke noget god opskrift på, det var kun tilberedning af andebryst. Håber i får en god jul 🙂

 

22-12-2020 23:40 #29| 0
Turbofluen skrev:

 Alright. Det har jeg ikke noget god opskrift på, det var kun tilberedning af andebryst. Håber i får en god jul

 Tak og i lige måde. 

 

23-12-2020 13:08 #30| 0

Fik svar på PM :-)

Redigeret af rickrick d. 23-12-2020 14:49
23-12-2020 20:29 #31| 2

Det lykkedes @xitaah 👍👍👍




24-12-2020 15:41 #32| 1

 

Yngstesønnen og jeg blev enige om at tilberede anden som Umut Sakaya viser det i sin video. 

 

Om 7 minutter skal den ud og hvile efter de første halvanden time i ovnen.. 

 

Det ser da fint ud indtil videre, og det dufter fantastisk. 

 

Klar til at komme i ovnen 16.30.

 

Det blev fuldstændig perfekt. Alt spillede max,  og selv jeg kunne lide anden!!

Og så bliver knoldselleri, frisk timian og hvidløg for evigt makkere til mine sædvanlige løg, gulerødder,  laurbærblade og peberkorn i bradepanden under kødet. 


NØJ, det blev ikke bare en god sovs... den blev fantastisk!!

 

(De franske kartofler var der ikke plads til på tallerkenen)

Redigeret af tuznelda d. 24-12-2020 20:14
25-12-2020 11:55 #33| 0
Moderator

Jeg brugte Mads' metode igen. 2 helt perfekte ænder. "Desværre" havde jeg overvurderet mængden af and. Så nu skal vi leve af and de næste dag. Det går sgu nok 😁

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar