Hey All!
Er igang med 24 timers bøf eksperimentet! Købte 2.1 kg højreb hos slagteren. Den var ikk så marmoreret som jeg troede - men skar 4 bøffer ud og gemte og det så super mørt og lækkert ud! Lidt fedtkabt ovenpå men kunne de de havde pudset den fint af og skåret noget fedt fra.
Brunede den i ca 2 min i en stegegryde til den var klar til ovnen! Krydrede den med salt og har hvidløg på toppen!
Nu efter 13 timer er den ca 44 grader. Synes den virker meget tør udenpå - skal jeg være bekymret eller rolig resten af tiden? Skal jeg evt komme lidt vand ved?
X
Att 24 timers bøf eksperter. ( update )
Det er normalt at den er sort udenpå. Det sorte skal bare skæres væk når du tager den ud af ovnen. Og der skal ikke vand ved :)
Puha! ;-) troede lige der var blevet begået en brøler ;-)
venter i spænding. Det skal ikke gå alt for stærkt med at stige i graderbr men regner med at de sidste 5-6 grader bliver en sejtrækker.. ;-) gik du efter 50 grader? Nogle gode råd som du har efter at have prøvet det?
X
Det er ovnen der skal være indstillet på 50 grader. Stege termometret skal ikke være i kødet, men bruges til at måle temp i ovnen.
Jeg havde ikke stege termometret i stegen.
Jeg har en begge steder ;-) ovnen har svunget fra 46 - 53 stort set hele tiden. Vågnede i morges og den stod på 50! ;-)
X
Nice! :) Så har du jo helt styr på det. Det eneste andet jeg kan forslå, er at bruge en grillpande når du skal stege bøfferne :)
Har jeg også gjort klar til! Bruger ikk andet til bøffer! Der er en verdens til forskel på resultatet med alt slags kød! ;-)
joo gror jeg har styr på det. Håber fandme det bliver godt!
Takker for hjælpen
Lyder til du er i comfort zone og det køre præcis som det skal.
Ser frem til at høre om resultatet..
Håber jeg dælme jeg er ;-) tager løbende billeder som jeg nok skal uploade ;-)
har aldrig hørt om den metode før. Skulle kødet blive specielt mørt eller ? Lyder meget lækkert da jeg selv er stor fan af kød ;7
Google 24 timers bøf ! Der er en laaaang tråd herinde om projektet!
Nursen - har selv savlet hele dagen.. Nu får du lige menuen!
Forret - øl.. Ingen skal spise sig tilnærmelsesvis mæt inden den bøf.
Kød ca 400 gr pr mand. - grillede rodfrugter - grillede hj lavede krydderfrites - portvinssauce m champignon.
Dessert - hjemmelavet chokolade brownie m hindbærskum - Hansen madagaskar vanille is.
X
Lovede vist billeder og updates :D
Smider lidt et foto ind nederst af det færdige resultat :D
Kødet blev super mørt - omend var det egentlig for godt kød jeg havde købt. Tror næsten jeg kunne stege dem ligeså gode som alm bøffer. Slagteren havde pudset højrebben lige voldsomt meget af - og derfor manglede der fedt til at stege ind i kødet. Derudover havde en god marmoreret steg også være at foretrække.
Derudover - kanten der næsten var tørret ind var vigtig at få væk. Der sad abolut ikke en god smag i den - heldigvis havde alt andet ikke taget "skade" :D
Men en super oplevelse og er helt sikker frisk på at prøve det mange gange fremover - men små finjusteringer :D
gratisupload.dk/download/45037/
X
Det ser ganske solidt og super lækkert ud ;-) nice
Ser ud lige som det skal.. Bliver helt sulten ved at tænke på hvordan det ser ud efter et min på hver side på grillpanden.. Shit det er lækkert :-)
Jaa det blev det bestemt ikk dårligere af - omend røgen i lokalet var lidt belastende!
Men vigtigt det er en grillpande - alt andet er blasfemi!
X
@Xsuited
Huskede du at give den en ordentlig stegeskorpe, før den kom i ovnen? Det beskytter kødet mod at tørre ud, og skorpen kasseres alligevel.
Jeg hælder nu stadig mest til sous vide. Få slagteren til at skære nogle tykke møgsvin af nogle super rib eye steaks, krydr dem med salt peber, evt. lidt timian, og få ham til at vakuumpakke dem. Giv dem så nogle timer i et vandbad på 55 grader og slut af med at smide dem på en rygende varm grill eller pande i få sekunder.
Like this:
gratisupload.dk/download/45041/
gratisupload.dk/download/45040/
Resultatet bliver helt fantastisk og er en del nemmere at styre end 24 timers udgaven...
Det er næste projekt ;-) uden tvivl! Men skal prøve 24 timers igen - med noget andet kød!
Brunede den måske i underkanten - men synes hurtigt den fik farve mod midten!
X
Dejligt at se en perfekt pink bøf og at jeg ikke er den eneste der er fan af Heston 24timers metode:)
@ Diedamm
Yes yes, den her er nu lavet sous vide, og jeg mangler faktisk at lave 24 timers versionen. Det gode ved de her metoder er, at man slipper for en tyk kant af well done kød, som man ellers måtte døjes med. Man kan få medium rare hele vejen igennem, selv på en 6-7 cm. tyk porterhouse steak.
Fritterne og bearnaisen er obv. home made...
@Kasperis
det var nu også OPs jeg henviste til, men det der ser sgu også godt ud!
Jeg er obv. fan af den menu:)
mht sous vide metoden..
Skal lave ca. 35 bøffer på den facon af en omgang. Hvor mange kan man vakuumpakke af gangen?
(Skal siges at jeg ikke slet ikke tør tænke tanken om hvad der sker, hvis jeg stiller hos min no-nonsense slagter medbringende hjemmegjort marinade og en forventning om 35 individuelt indpakkede bøffer..)
@Butch
min Sous Vide øresnegl på Gastromand.dk foreslår at du sous vide'r kødet i 1 (eller 2) stykker.
Har du overvejet det?
@Butch_dk
Hvorfor skærer kødet inden du pakker det? jeg lavede den primitive udgave med 2 stk. billige culotter jeg først brunede (og krydrede med salt og pepper) og bagefter pakkede i fryse poser (der kan holde til 100 grader celsius obv.). Herefter smed jeg dem i en stor wokgryde fyldt med vand, og så ellers 8 timer i ovnen på knap 50 grader.
Først herefter skar jeg bøfferne og gav dem 30 sek på hver side på en rygende varm grill-pande.
var uden tvivl det lækreste oksekød jeg nogensinde har smagt, og havde den smukkeste lyserøde farve - var næsten til at knibe en tåre over!
I mit (og en del andre) hoved er det virkelig synd at bruge et stykke godt og velhængt slagterkød til denne tilberednings metode!
Ideen er jo netop, at man tager noget forhåndvis billigt oksekød og så får det mørt ved at lade den langsomme varme fremskyde nedbrydningen af kødets strukturer. Det du køber hos slagteren er jo allerede optimalt til bare at komme på panden, og du får på ingen måde den samme "upgrade" af mørheden ved at bruge det til sous vide!!!
Men GL med projekted - er super underholdende :D