Hej gutter!
Jeg er på jagt efter en simpel scoremiddag til i aften. Villain er en blonde 33/24/33, men stadig TAG'ish, og generelt en madglad pige, som ikke er kræsen.
Madlavningen kommer til at foregå i hendes lejlighed, hvor hun er indflyttet for nyligt, og vi starter først ved 18:30 tiden, så det skal ikke være alt for tidskrævende og avanceret!
Jeg skal handle ind efter skole, så der er deadline klokken 15:00 i dag, hvis jeg skal nå at se jeres indlæg!
Iøvrigt kan jeg fortælle, at jeg de sidste to gange har hentet oksemørbrad bøffer ved slagteren, og lavet kartofler, brød og søvs til, så der skal noget nyt på banen!
Derudover har jeg overvejet en forsinket indflyttergave. Har tænkt lidt på, at smutte forbi en blomsterhandler, og hente sådan en juledekoration med lys osv., og sige at jeg selv har lavet den :D
Fyr løs med gode madopskrifter og gaveidéer PN! ♥
ATT: Chef's
Torskerovns-kutter med salami-sejl i margarine hav FTW!!
Sorry, den glemte jeg sku helt:
1. Torkserovn
2. Salami
3. Margarine
;)
Da dette er min eneste trumf i et køkken afspejler det nok mine tvivlsomme evner rent gastronomisk, så kan desværre ikke give nogle seriøse bud! Men held og lykke med middagen ihvertfald! :)
Torskerognskutteropskriften er her: www.youtube.com/watch?v=YfDVZg7oTj8
Lyder som en god type villain du har gang i der :)
Sidst jeg havde en sød bette sjus på besøg blev der serveret en rigtig god gang wok. Er ikke selv så meget til det, men denne kombo er super:
Kyllingefilet/bryst, skåret i mindre stykker.
Wok grønsagsblanding fra netto. Evt. tilsat friske porrer, rød/gul pebber, gulerødder osv. (selvfølgelig skåret ud). Det styrer du lidt selv.
Ris
Kokosmælk
Du tænder op for wokken på fuld knald, og hælder noget fedtstof på. Derefter svitser du kyllingen, og smider derefter alle grønsagerne i. Lidt inden kyllingen har fået nok, tilsætter du en dåse kokosmælk. Lader det koge/simre indtil risen er færdig, og tilsætter obv. salt/pebber.
Server ris og "wok a la kokos-awesome" (som jeg kalder den) hver for sig, ellers ender det i en såkaldt "ruskumsnusk". En god rødvin bør nydes hertil, og husk at smid den i køleskabet 25-30min inden I skal ha' den, så bli'r det super.
Velbekomme.
@ Creative.
Lyder rigtigt godt og nemt, men da jeg ikke formoder hun har en wok, kan det så blive fint i en almindelig gryde?
-Rødvin er noget man putter i maden ;)
@ Hermod.
Nvm
Edit: Er det et level?
Ellers er der "score-kyllingen" ;)
Kyllinge filet med hvidløgs ost indeni og bacon rundt om ;)
Den er klasse og smager super ! :D
Tilbehør kan vel være valfrit ;)
@Ace
Det kunne nok snildt lade sig gøre, men så ville jeg nok vælge en stor pande i stedet.
Øh, og mht. til din rødvinscomment, så må jeg blot konstatere at du obv har masser at lære endnu :)
@ACE
Rødvin ska ikke i maden, og er desuden en konge drik til denne ret.
Skal du spendere lidt ekstra så fås der en Amarone eller en Barolo i Netto en 100 las - klasse vin til retten
Du skal da helt sikkert lave ovnstegt laks med proscuitto de parma, citronmayo, asparges og asparges kartofler i ovn. Det er nemt at lave og smager sindssygt godt.
Du skal bruge følgende:
- 4 lakse fileter med skind (eller flere, kommer an størrelsen på din date ;) )
- Rosmarin
- 1 pakke Proscuitto di parma
- 1 økologisk citron
- 2 bundter asparges
- 1 pakke hjemmelavet mayo
- Chili hvis i kan lide sådan noget
- Salt, peber, paprika
- Maldon salt (kan også købe billigere groft havsalt, da laksen skal steges oven på salten i ovnen)
Fremgangsmåden er enkelt.
Tilbered først kartoflerne ved at skylle dem og derefter komme dem i en frysepose med salt, peber, paprika, lidt hakket chili, lidt rosmarin, og olivenolie. Dette kan evt. gøres så snart du kommer hjem, da de har godt af at suge lidt af godterne inden de skal i ovnen. De skal i en forvarmet ovn ved 200 C, i ca. 30 - 40 min. Check dem løbende så de ikke får for meget. Jeg har selv en elendig ovn, så det kan godt være mere eller mindre i dit tilfælde. :)
Nu skal du tage en form/ ovnfast pande/ hvad end du nu har, og strå maldon salten ud så den lægger i et ca. 1/2 cm. tykt lag. Så tager du laksefileterne og lægger oven på salten med hud siden ned mod salten (obv. :) ) Hæld en smule oliven olie på laksen og krydr så laksen med peber, rosmarin, finthakket chili, citron skallen (kun det gule! - Husk dette ellers kan det hurtigt blive bittert) Placer nu proscuittoen oven på laksen, evt. fold den eller hvordan du nu syntes det ser pænt ud :)
Laksen skal ind i en forvarmet ovn i ca. 10 - 12 min. Du kan checke hvornår den er klar ved lige at stikke en knivspids imellem skindet og laksen, hvis den løfter sig så er den klar.
Jeg går ud fra du godt ved hvordan man tilbereder aspargesen og koger dem. :)
Mens helle svineriet er i ovnen kan du bikse citronmayoen sammen. Op i en skål med mayoen og tilsæt saften fra den citron du brugte tidligere. Tilsæt derefter lidt peber og evt. noget finthakket chili. Tilsmag selv mayoen med mere citron, indtil den smager af noget. Dvs. der skal være lidt zing i den :)
Når det hele er færdigt så skal du sørge for at laksen skal skilles fra dens skind, da man ikke kan spise det. Dette burde være nemt, da man skal kunne løfte fileten af skindet uden bøvl.
Nu anretter du så først aspargesen på tallerkenen, hvorefter du kan placere laksen fint på toppen af dem. Citron mayoen kan du vælge at hælde ud over aspargesen, eller bare sætte i en skål ved siden af. Kartoflerne anretter du som syntes bedst om, evt. i en lille skål ved siden af tallerkenen.
Mht. vin vil jeg evt. forslå en Rustenberg Chardonnay 2005 - Ellers hør din lokale vinhandel hvad han/hun vil foreslå til ovnstegt laks :)
Varm anbefaling herfra:
Engelsk bøf med bagte kartofler + bearnaise. Det er såre simpelt at lave. 2-3 min på hver side af bøffen også smid dem ind til kartoflerne i et par minutter. Det er muff.. Selv kan jeg godt li' en lidt krydret rødvin til maden :-) Smag & behag.♥
Kylling med polenta og lun tomatsalat.
Her er en opskrift (NB: jeg har ikke prøvet den)
newyorkerbyheart.blogspot.com/2009/09/kylling-med-stegt-polenta-og-lun.html
Jeg hentydede til Bryst/talje/hofte mål :-D den faldt lidt til jorden
Tusind tak for alle de lækre opskrifter indtil videre! Fijivikings lyder helt genialt - spørgsmålet er bare om det bliver for kompliceret, men jeg vil lige nærlæse det et par gange, og se om jeg tror, at jeg kan klare det ;-)
@Hermod.
Der lød et ordentligt brag ;)
Du er godt klar over at det var hendes VP$IP/PFR/AF jeg skrev i første indlæg, ikk?
Er jeg den eneste der serverer "brændende kærlighed" i sådanne tilfælde?
www.arla.dk/Karolines-Kokken/Opskrifter/Brandende-karlighed/
Kartofelmos - easy
Bacon-tern og løg stegt på en pande - easy
Det er en vinder HVER gang. Det smager fantastisk + det ser godt ud. Den gule kartoffel- (og nu jeg tænker over det - skræmmende tæt på den gule PN-) farve og de meget mørkerøde farver fra stegt bacon giver et super sammenspil.
Tilsæt evt. lidt grønt på toppen.
/Ravie
PS: Så er der jo også lige navnet!
Du er godt klar over at det var hendes VP$IP/PFR/AF jeg skrev i første indlæg, ikk?
Jo det er jeg godt klar over :-)
Jeg er stadig ikke klar over om du stadig leveller løs, eller om du har fanget ironien :D
Seigoth spot on!
-og igen tak for alle de gode idéer. Der er i hvert fald til de næste 5 dates her!
Mangler stadig et par inputs til den 1uges forsinkede indflyttergave, hvis I har nogle gode bud :)
@Tassadar, vi er vidst ovre den fase. Jeg vil bare gerne forkæle, og hive fisken helt i land :)
Tassadar - Det kan jo ikke lade sig gøre tidsmæssigt alligevel.
OP - Hvis du rent faktisk runder en blomsterbutik, skal du for helvede købe rigtige blomster. Ikke sådan noget mormor-halløj.
Jeg tillader mig at anbefale Cunt-retten til at hive kællingen det sidste stykke i land:
www.stram.dk/7.php
Den er også en sikker vinder!!! ;)
Det er nok bare mig ikke er god til at skrive så den lyder enkel. Du kan endda forberede det hele hjemmefra.
Laks
Kartofler
Asparges
Citronmayo
Det er simplet at lave og er forholdsvis idiotsikker :)
Jeg tror vi er mange der gerne vil høre om du får noget ud af dine anstrengelser.
@ Havgry. Er blevet inviteret til sleepover, så mon ikke det kan lade sig gøre ;-) men nok om det!
Er ikke så meget for ris, men ellers ser retten fin ud....
@ Fijiviking
Er det for meget at bede om et tlf-nummer, hvis jeg pludselig står med mad over alt og går i panik? Har levet af mors kødgryder hele mit liv, så jeg er lidt grøn i et køkken..
Selvfølgelig - Du ringer bare :) Sender lige nr. i PM.
Lad være med at lave noget med asparges om vinteren, da de er uden smag...
Brug vintergrønsager f.eks rodfrugter
24 timers bøf ftw....
edit: Må blive næste gang ihvertfald
Hva´ med havrefras og flåede tomater ??
Den tar vi næste gang TRL ;-)
Lige et par spørgsmål til Fiji, om jeg har forstået det korrekt!
Laksen skal ind i ovnen med parmaskinken på, skriver du. Går ud fra der kun er skind i bunden, så skinken ikke er i vejen for, at se om skindet løfter sig fra laksen?
Når den er færdiglavet, så kan det lade sig gøre at få skindet af selvom skinken stadig er på, og jeg ku måske vikle skinken helt ind i laksen inden den serveres?
Kan du se hvad jeg mener?
Det bliver en noget mere kompliceret proces hvis du vil til at vikle skinken omrking. Så skal du til at fjerne skæl fra fisken og så skal den steges på en pande i stedet.
Okay. Tror jeg er med nu, da jeg ser der kun er skind i bunden, og laksen med krydderier og skinke bare kan løftes af skindet.
Burde ikke være så svært :)
Enig :)
Selvom du formoder jeg ved hvordan aspargesen tilberedes, må jeg ærligt tilstå, at jeg er komplet blank :D
@ pokerdonky
Din follow-up opskrift post er golden =)
Pak dem ud og skyld dem under vand. Derefter skal du knække dem, der hvor de naturligt knækker. Det lyder nok lidt mærkeligt, men prøv det når du står med dem så give det forhåbentligt mere mening. Når du har gjort det, skal de koges i vand med et pinch salt i. Det skal de, i ca. 4 - 6 min.
Hvis du er helt i det professionelle hjørne kan du bundte dem med en strimmel folie, så de står op i gryden med hovederne ude af vandet. Således bliver hovedet dampet og stangen kogt. Hvilket giver et bedre resultat.
Man kan dog også smide dem i vandet og koge det hele, det smager også fint :)
Har du gået til madlavning eller sådan noget ;-)? Tror bare det hele bliver kogt, for jeg forventer, at de bliver pynt, da det er de færreste der spiser asparges alligevel. Det er i hvert fald hvad jeg har erfaret.
Lol - Nej, syntes bare det er spændende :)
Laksen, citronmayoen og aspargsen komplimentere faktisk hinanden rigtigt godt. Men ja, kog bare lortet :)
@ Fiji - Will do, og tror jeg har styr på det hele nu, men gir lige et kald, hvis der går kage i fisken :)
@Mancini
Takker Manse, you know she's worth it :D
Sry men asparges i dec. er altsaa mega fail. Hvis bare pigebarnet har lidt forstaelse for saesoner osv. saa laver du altsaa minus point der. Desuden saa er det sku heller ikke i klimatopmoedets aand at bruge groentsager der er shippet ind fra Peru!
Ravie er btw spot on med braendende kaerlighed. Frisk den evt lidt op med tern af selleri og svampe
Valget er truffet, og det bliver den ovnstegte laks, men kunne der evt. bruges andet end asparges som pynt under laksen?
Well hvis vi skal blive i citronmayoen, saa er der spinat. Det er godt nok meget meget sent paa seasonen. Jeg tror det burde vaere muligt stadigt at finde frisk spinat, om ikke fra DK saa i hvert fald fra et af vores lidt mere sydlige nabolande.
Skifter vi mayoen til fx oliven mayo (obv. bare fint hakket oliven og lidt hvidloeg i mayo), saa er vi straks ude i noget der kan baere langt flere af sasonen groentsager, som fx svampe rodfrugter og kaal. Det er kun fantasien der saetter graenser. Du behoeves heller ikke at vaere mega nervoes for at laksen bliver for sart til dit tilbehoer, da det nearmere bliver skinken der blive dominerende.
GL
Hjemme og har sørget for indkøb! Med Fijiviking i røret blev tilbehøret bestemt til aspargeskartofler og rodfrugter. Meningen er vidst, at rodfrugterne skal snittes, i fryseposen med asparges kartoflerne, steges let og til sidst ind i ovnen med laksen. Jeg er dog lidt i tvivl om rækkefølgen, så hvis der ikke kommer et hurtigt input, må jeg nok forstyrre den stakkels Fijiviking over telefonen igen! =)
Forresten. Nu hvor citron-mayoen ikke duer til rodfrugter, hvilken mayo skal jeg så lave?
Hvis det skal vaere mayo, saa oliven som jeg naevner tidligere ellers pestomayo hvidloegsmayo eller lignende sydlandsk for at holde den roed traad i retten.
Gremolata ville nok vaere mit eget valg.
Rodfrugterne skal skrælles og så snittes så de er på størrelse store pomfritter. De skal ikke stegets, men bare lige vendes i den samme blanding som kartoflerne bliver vendt i. Så skal de i ovnen sammen med kartoflerne. :)
Siden laksen skal have kortest tid, så skal rodfrugterne og kartoflerne i ovnen først. Det er godt nok små asparges kartofler du har købt ik?
Brug du bare rsmadsens oliven mayo i stedet, den lyder også god! :)
Og du ringer bare hvis du har spørgsmål, det gør ingenting. :)
Naar aeggehvidestofferne (Det ligner sjovt nok stivnet aeggehvide) begynder at traekke ud paa overfladen er laksen faerdig. Alternativt kan du klemme let paa den med pegefingeren og tommeltotten, hvis du kan maerke at flagerne gaar fra hinanden er den faerdig. Det tager nok mellem 8-15 min afhaengigt at stoerrelse og temp.
Okay, havde forstået det således at de lige skulle steges let inden de kom i ovnen, men jeg smider bare det hele sammen så.
-og jo, det er små asparges kartofler jeg har købt.
Oliven-mayoen skal jeg lige forstå. Skal der bare blandes lidt små oliventern i mayoen? Ikke olie eller lignende?
Jeg tror det er finthakket oliven og hvidløg du skal blande i mayoen.
Mayoen smager i hvert fald fint nok. Prøver at mixe en omgang finthakkede grønne/sorte oliven og lidt soltørrede tomater, og måske lidt et strejf peber til sidst ;-)
Men 200 grader til hele molevitten? 30-40 min til kartoflerne og grøntsagerne, og 10-12 minutter til laksen, eller når jeg kan løfte den fra skindet, eller der kommer æggehvide ud, ikk? :D
Præcis :) Vend kartoflerne og rodfrugterne engang i mellem, tag evt. en ud og smag efter en halv time.
God ide med de soltørret tomater :)
Har fået blandet alverdens sjov i mayoen nu, og det smager lækkert, så nu mangler jeg bare et bad inden jeg skal af sted, hvor den sidste prøve med laksen skal klares ;-).
Tusind tak for hjælpen allesammen og især Fijiviking! Håber der er andre der kan få nytte af tråden :).
De var så lidt. Håber i hygger jer :)
Et lille fif mht. kartoflerne er at smide dem i ovnen i minimum 60 minutter ved lidt lavere varme end de 200 grader og så kigge til dem/vende dem hvert 20. minut. Rodfrugterne behøver ikke mere end omkring 30-40 minutter.
Det er hvert fald min erfaring, at rodfrugterne godt kan blive lidt "tørre" udvendige, hvis de får for lang tid under for høj varme. Derfor plejer jeg at smide dem i, så de får lige omkring 40 minutter ved 180 graders varme. Hvis man ligesom mig godt kan lide at kartoflerne er lidt sprøde udvendigt, så er det et kæmpe plus at give dem lidt længere tid under lidt lavere varme. Jeg plejer at give dem omkring 70-80 minutter i ovnen ved omkring 180 grader, men det er en smagssag, og kan vurderes efter 60 minutter.
Det allervigtigste er imo hele tiden at "smage til" - dvs. mere eller mindre være over de forskellige ting hele tiden, så du er klar over, om eksempelvis kartoflerne godt lige kunne bruge 10 minutter mere eller hvad du nu finder ud af.