Hejsa.
Efter den meget inspirerende og spændende tråd før nytår ang. sammensætningen af vin til forskellige retter, så søger jeg nu lidt prof guidance..
Skal, sammen med en kammerat, arrangere en lidt mere sofistikeret (synes vi) 5 retters middag. Vi bliver 7 ialt. Jeg søger inspiration til vin til samtlige retter. Pris, max. 100kr pr. flaske i sniit (dog ikke for evt. pagne). Håber på god hjælp!
Menuen lyder på:
Forret/starter: Scampi Fritti - fritterede jomfruhummerhaler(Brd. Price opskrift). Vi tænker bovler hertil, evt. en pagne.
Forret: Bisque på jomfruhummerhaler med stykker af jomfruhummerhaler i. Vi tænker en sauvignon blanc af en slags.
Mellemret: Delikat advokadomos (guacamole) toppet med stegt kammusling lagt på en bund af kartoffelblinis med jommerfruhaler på siden. Ingen ide om vin.
Hovedret: Dyreryg med pommes anna og en ovnbagt gulerodsblinis med fennikel dyp til. Yderligere en sovs (måske rødvin?) på siden. En kraftig rødvin, men hvilken drue?
Dessert: Hjemmelavet lakrids-is med fritterede cognacmarinerede pæreringe. Dessertvin?
Ost: 2-3 udvalgte oste med marmelade eller syltede nødder til. Portvin?
Kaffe og en god rom til afslutning..
PFH tak.
ATT: HolchKnudsen og andre vin-kendere
22-01-2010 14:08
#1|
0
Du skal være logget ind for at kunne skrive et svar!