Der er så mange madeksperter herinde, så jeg ville lige bede om noget inspiration.
Hvis man nu ikke gider lave Coq au vin, hvad skal man så lave når man har en unghane i køleren?
Indkøbsskills: 9ish. Jeg kan finde så godt som alt i nærområdet, bortset fra at mellemøstlige og asiatiske indkøbsmuligheder er ret begrænsede.
Madlavningsskills: Fuck knows. Jeg har ikke vakuumpakkere og den slags, men ellers har jeg det mest gængse udstyr, og jeg kan læse en opskrift uden at blive forvirret.
ATT: Madchefer
Har ikke prøvet denne, men den er på to-do listen:
http://gastromand.dk/confiteret-kylling-a-la-wellington/
Simpelt, men det smager godt!
En citron delt ud, og skudt i røven på hanen.
Smør blandet med citronsaft, most hvidløg (Skær det et par skiver, og mos det med siden af kniven sammen med groft salt) og peber - Nå ja og persille! Så tager du din lille fede pølsefinger og stikker ind under skindet (Mellem kødet og skindet) nede ved røven af hanen, og så massere du smørret ind under hanens skind.
225 grader i ovnen efter 15 min skruer du ned til 200
Server med ris - Hvis du smider hanen i et fad, så smider den noget fedt og sky, afskum og brug skyen som sovs.. MÅÅÅMS!
Hvis citronen ikke er grønt nok, så server med tzatiki og tomatsalat.
Hvorfor smider du din date i køleren?
poker prince skrev:
Hvorfor smider du din date i køleren?
Fordi din mor optager al fryserpladsen.
gør som ImstillA, men smid svinet i en stegepose (ja jeg ved det er fimset, men det virker sgu).
Hvis du vil have sprød skind, smider du kylle under ovnens grill til sidst.
Husk at opsamle stegeskyen til en evt. sauce eller server den som den er.
Dagen efter piller du ALLE resterne af skroget og laver en omgang suveræne tarteletter: gastromand.dk/opskrift-tarteletter-med-friske-asparges/
Kirk skrev:poker prince skrev:
Hvorfor smider du din date i køleren?
Fordi din mor optager al fryserpladsen.
Lol'ed
Tak for inspirationen, d'herrer.
Sidespørgsmål: Kan man altid bare tilberede hanen som en almindelig kylling, og omvendt, selvom dens kød har en lidt anden smag/struktur? Hver gang jeg har været nærig og lavet Coq au vin med kylling i stedet for hane er jeg blevet lidt skuffet, og det samme har været tilfældet når jeg har lavet fond på skroget. Det smager marginalt mere af kylling når jeg bruger hane frem for kylling, så en eller anden forskel er der vel.
@Kirk
Kylling er når dyret er under X antal uger. ( I industrien overfoder man kyllinger, for at de skal tage på i vægt = Du kan hurtigere slagte dem, og derved opnå en større rotation = flere penge)
Smagen udvikler sig over tid.
En hane får lov til at blive ældre end en kylling, og derfor er smagen kraftigere i en hane. Ligesom en suppehøne har en kraftigere smag end en kylling.
Så ja, smagen er kraftigere. Næste gang du laver Coq au vin, så tilsæt kyllinge fond. Hvis du skal være god, så køb en "flydende" eller Oscars pasta (Jeg ved faktisk ikke om man kan få Oscars pasta i detail, men den er god!)
Ellers kan du altid fange en ugle og bruge til din Coq au vin.