Att: Madglade PN'ere. Opskrift på regnbueørred

#1| 0

Endnu engang vil jeg gøre brug af alle de madglade PN'ere, som vi nu engang har herinde.

Sagen er den, at min venindes nabo gav hende en regnbueørred på ca. 1 kg.

Den skal selvfølgelig spises, og det skal være i dag.

Jeg er dog forholdsvist pas på, hvordan den skal tilberedes, da jeg gerne vil lidt udover den standardiserede ovnstegte fisk.

Madlavningsevner: 8-9/10

Opskrift på lækker tilberedning af fisk, samt passende tilbehør søges.

Vi er begge studerende, så budgettet til indkøb af diverse råvarer er ikke det helt vilde.

På forhånd tak.

27-04-2011 12:40 #2| 0
Moderator

Hel eller i filetter:

Smurt i en lille smule Chili- el. Bailikum rapsolie og drysset med friskhakket Hvidløg. Staniol om og på ved lav varme til skindet lige slipper.
Tilbehøret kunne være Hasselbagte kartofler, lidt hvide asparges, samt en tomatsalat( skiveskårne tomater lagt i en olie/vandlage med lidt hvidløg hakkede rødløg)

Jeg ville nappe en god Newzealandsk Sauvignon Blanc dertil. :)

Fisken har desuden der fordel, at den er rigtig god mod halsbetændelse, idet den er proppet med vækstfremmende antibiotika - ikke mindst, hvis den stammer fra en P&T sø (den primære grund til, at jeg ikke kunne drømme om at spise danske regnbueørreder) ;)

27-04-2011 12:45 #3| 0
OP

Har ingen idé om hvor den kære fisk er fra. Mistænker dog også en P&T sø ;) - Men en venlig gestus af naboen var det jo, og fisken skal da spises :)

Basilikum rapsolie? - Nogen særlig grund til du ikke siger basilikum olivenolie?

27-04-2011 12:58 #4| 0

Ved godt denne er mere "klassisk" en ovenstående men fy for helvede hvor smager det godt altså:

Skrubber drengen indvendigt med salt og peber. Skærer en citron og en tomat i skiver og smider ind i den kære fisk. Nogle friske krydderurter er også velkomne men kan udelades hvis vi tænker på budgettet. Lidt sølvpapir rundt om og ud på GRILLEN med ham. Når dette er arrangeret kan du gøre som NanoQ og være landsforræder, eller investere i et sæt nye danske kartofler (dyrt... i know.... men wow!). De skal selvfølgelig bare dyppes i en gang kogende vand. Når det er gjort knalder du lige en persillesovs sammen og så tror jeg du bliver lykkelig :) !

Meget standard og ikk så meget fancy pis -> Men hoooold nu kæft hvor kan jeg ikk få nok af det !

27-04-2011 14:25 #5| 0
Moderator

xitaah, en dårlig olivenolie kan bruges. En god olivenolie er for karakteristisk i smagen. Olien skal helst være smagsneutral :)

27-04-2011 15:03 #6| 0
OP

NanoQ - Har sgu ingen dårlige olier ^^

Jeg vil tage dit bud til overvejelse

27-04-2011 15:18 #8| 0

Duer persillesovs til ørred?

27-04-2011 15:18 #7| 0

Forhør dig evt. hos den lokale slagter om han kan ryge den. Røget ørred smager i mine øjne rigtig godt.

Alternativt vil jeg som andre også anbefale at grille den. Put den i staniol med nogle grøntsager. Server med nye danske kartofler.

K. Hansen

27-04-2011 15:21 #9| 0

Ingen ide om det gør i den gastronomiske gourmet-verden men hos undertegnede duer persillesovs til ALT fisk.... Ja faktisk bare alt !

27-04-2011 15:35 #10| 0

Tag et par porrer og skær i ringe. Læg porrerne på et dobbelt stykke folie. Krydder fisken med salt og peber, læg et par snit på begge sider af fisken, og læg den ovenpå porrerne. Tag en god dusk dild og læg indeni fisken. Læg et par skiver citron oven på fisken. Til sidst hælder du en smule olivenolie og lidt hvidvin ud over fisken og lukker folien over fisken.

Pakken smider du i ovnen i omkring 25min.

Få fat i nogle nye kartofler. Kog dem, og stamp dem sammen med smør og en ordentlig røvfyld friske krydderurter af eget valg.

Spises udendørs med en kølig hvidvin.

27-04-2011 15:52 #11| 0

fisk fra P&T søer har næsten altid en smag af jord, hvilket gør dem uspiselige efter min mening. lige meget hvad du gør ved den, så bliver den ikke god.

27-04-2011 15:55 #12| 0
OP

@HMD

Persillesovs er fantastisk, men jeg ville aldrig vælge det til min ørred :)

@Rasmus

Den opskrift var faktisk også det vi nåede frem til, med undtagelse af dilden inden i fisken. Den vil vi benytte os af.

Derudover bliver der serveret dampede asparges, nye danske kartofler (hvis de fåes til under 100 kr/kg) og lidt hjemmelavet kryddersmør" til.


- Tak til alle :)

27-04-2011 15:56 #13| 0
OP

@DuzE

Jeg kan på ingen måde sige at den kommer fra en P&T sø. Jeg har dog min "mistanke".

Synes på ingen måde fisk derfra smager forfærdeligt, dog er der ingen tvivl om, at friskfanget fisk fra salt/fersk-vand (som IKKE er P&T) er længder bedre.

27-04-2011 15:57 #14| 0

Jeg fangede 5 i lørdags!!! 8 eller dvs jeg fangede to, kæresten fangede de andre tre :( fml.

27-04-2011 16:07 #15| 0

Afhænger 100% af søen om der er jordsmag imo.

27-04-2011 16:09 #16| 0

@Duze interessant udmelding, jeg har nok landet på den gode side af 500 regnbueørreder igennem 20 år, på ca 200 ture til p&t søer i hele landet. og ikke EN af dem har nogensinde smagt af andet end sand himmelsk fryd!

27-04-2011 16:10 #17| 0

kan godt være det bare er os der har været uheldige, men vi har prøvet 8 (mener jeg) P&T søer her i nordjylland, alle fisk fanget har smagt af jord. vi har dog flere gange haft et par venner med ude at fiske, og de har spist de fisk de har fanget, og synes ikke de smagte af jord. kan godt være det er fordi vi er fra island og vandt til helt friske fisk :)

27-04-2011 16:11 #18| 0

@xs

Tror du tænker på sandart ;)

27-04-2011 16:15 #19| 0

@kris rem nej det gør jeg helt bestemt ikke, har nemlgi kun fanget fire sandart i mit liv ;)


@DuzE tror du har været virkelig uheldig :) dog har jeg da hørt om bestemte søer med disse fænomener, men aldrig selv oplevet det.

27-04-2011 17:03 #20| 0

Rens fisken. Fyld den med rigeligt frisk bredbladet persille og nogle smørklatter, lidt salt, peber og friskpresset citron. En lille smule hvidvin kan også hældes ved... sølvpapir om og så enten ud på grillen eller i ovnen til kødet akkurat slipper skindet.

Spises med nye danske kartofler med hjemmerørt persillesmør krydret med havsalt.. lidt nye gulerødder osv er også godt til.

Sådan smør- og citrondampet ørred er et lille stykke af himlen.

OG jeg har også fanget mange ørreder i put 'n take søer og har kun én gang oplevet én fisk,som havde orm og derfor blev kasseret allerede ved rensningen.. resten har smagt fint!

Hilsen tuz .. som er én af de 55 lærere, der er blevet sparet væk i slagelse kommune i dag :-(

27-04-2011 21:33 #21| 0

Tuznelda har fat i noget af det rigtige, ud over at smagen af friks oregano og en smule frisk merian er NUTS! derudover bør du ridse skindet og grinde den ind i salt og smør.

28-04-2011 00:07 #22| 0

Når jeg en sjælden gang hjemtager en regnbue plejer jeg gerne at anvende den en eller anden form for pastaret. Det gør det noget nemmere at skjule en til tider lidt trist smag.

@xschultz
Hvis du er på vej til det midtjyske, så har du alle muligheder for at få pyntet dine sandart stats.

28-04-2011 00:14 #23| 0

@tuz

:(

Måske det er starten på noget bedre :)

28-04-2011 00:30 #24| 0

Kris-rem ..

Det håber jeg da, jeg er født optimist, så jeg håber da det bedste.

Men lige i dag, hvor vi fået beskeden, er humøret lidt på et lavpunkt.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar