Bearnaise konger søges

#1| 0

Ey all

Jeg er færdig med pulver bearnaise.. Vil have the real deal...

Har læst følgende artikel og går efter den første han nævner opskriften på.

sondagsavisen.dk/99/01053396/

Har følgende spørgsmål :

I min lokale skodKvickly havde de hverken frisk estragon eller knust hvid peber.

Har købt det på krydderi hylden - er det ok ?
Skal laurbærbladene bare droppes i hele når nu essensen alligevel skal sigtes. ?

Andre inputs / råd modtages gerne :D

Mvh X

15-10-2010 17:55 #2| 0

Hvorfor begynde på noget der allerede er godt i forvejen?

K Salats Bearnaise! Go for it ;)

15-10-2010 18:00 #3| 0

Den kan sagtens laves med et fint resultat med tørret estragon, men den friske er obv at foretrække. Laurbærbladene SKAL droppes i hele, og jeg kan ikke umiddelbart komme på en ret, hvor bladene ikke skal sies fra.

Det gode råd er, at du ikke må få en depression over, at det ikke lige lykkes første gang eller anden gang eller tredje gang eller... det kræver tid, tålmodig og godt gammeldags håndelag at få det hele til at virke. Til gengæld får du dig en ven for livet, når rutinen er indtruffet, og du vil således aldrig nøjes med en pulver-bearnaise igen i resten af dit liv!

GL...

15-10-2010 19:11 #4| 0
OP

Hvor meget skal blandes med æggeblommer? Ca mål pr person - altså af essensen.

15-10-2010 19:15 #5| 0

@OP

Jeg har flere gange lavet en ægte bearnaise fra bunden. Jeg har fulgt brødrene Price's opskrift og resultatet var himmelsk, intet mindre.

Det er dog en MEGET fed sauce, og jeg vil ikke anbefale du laver den hele tiden, men engang imellem til et godt stykke kød og eventuelt hjemmelavede pomfritter så er det som at høre engelene synge :)


www.dr.dk/dr1/spisemedprice/Programmer/Program7.htm?image=5

Envher god grønthandler har frisk estragon, tørret estragon er bare ikke det samme!

Jeg anbefaler dig at holde dig til Brødrene Price's opskrift og ikke alt det andet.

Hvid peber burde optrevles i delikatesse eller lignende butikker.

gl mate :)

15-10-2010 19:25 #6| 0

Bdr. Price ^^^

Det er dog supervigtigt at huske på, at bearnaise laves ved legering. Olie (smør), eddike og æg burde faktisk ikke kunne ikke blandes, så der skal piskes nærmest konstant. Derudover skal du være meget påpasselig med varmen. Eksempelvis vil for varmt smør eller for lidt piskning resultere i, at sovsen skiller til ukendelighed :(

15-10-2010 23:55 #7| 0

Knor bearnaise <3 spiser det 6/7 dage i ugen.

15-10-2010 23:57 #8| 0

Knorr pulvermix har absolut intet med Bearnaise Sauce at gøre. Tvivlere burde prøve en ægte bearnaise lavet fra bunden.

16-10-2010 00:12 #9| 0

for en gang skyld har MartinB ret IMO ;o)

16-10-2010 01:48 #10| 0

MartinB +1

Jeg vil sige, at når i går i kvickly, føtex eller hvor i nu handler.. har de ikke de urter eller grønsager i ønsker, så snak med den grønt ansvarlige. Bed ham skaffe det til næste dag...

Jeg kaster op over, at supermarkederne dikterer vores menu og råvare forbrug. De kan alle i detailen mærke finanskrisen, og så må de oppe sig på servicen istedet for de presser industrien endnu mere for rabatter.... puha og der fik jeg luft

Pointe: Vi er som forbruger begyndt at acceptere at Fakta løber tør for letmælk en time før lukketid og vi skal stå i kø i 15 minutter... med andre ord, så er vi som forbruger til for supermarkederne, istedet for de er til for os. Er det fair?

16-10-2010 03:38 #11| 0

Ja ja drop pulveret, når i så et års tid eller to efter smager det igen får i bræk-fornemmelser. Helt på linie med revet parmasan på pose, og cocktailpølser på dåse...

Anyway, en lyn-hurtig version der er ganske fin er denne her fra Bo Bech:

www.youtube.com/watch?v=0zouOpAH_Rg

1:19 og du har lært det...

Sådan en homoingrediens som hvid peber er altså ikke nødvendig. Bare kør løs med std. kværnen... Og hvis du har tænkt dig at bruge hvis alligevel, så skal det i kværn. Aldrig bruge "pulverpeber", føj!

16-10-2010 11:53 #12| 0

@hooks

+1

Dog er et ægte stykke parmesan du selv river på et rivejern fantastisk, og ferske cocktail pølser er også ret gode til diverse retter :)

16-10-2010 11:58 #13| 0

Oh my facking gawd, MartinB...

16-10-2010 12:00 #14| 0

Altså nu er jeg lidt at en sovse-elsker og synes at Knor bearnaise er et okay alternativ i forhold til alle færdiglavet. Hjemmelavet er KLART bedst men der bruges ustyrligt meget smør så er mega usund. Hvis man laver Knors, brug det halve smør, tilsæt selv estragon og lidt ekstra bearnaise-essens og den blir rigtig god alt taget i betragtning.

// KD

16-10-2010 12:11 #15| 0

Brev Bearnaise er fint til hjemmebrug, hele processen i at lave en rigtig Bearnaise tager så lang tid, samt umådelige mængder fedtstof at der skal noget meget godt kød, til at retfærdiggøre den en gang om ugen.

Når man er ude at spise forventer jeg tilgengæld rigtig bearnaise, og ikke en gang klumpet pulversovs som jeg fik sidste gang :(

16-10-2010 12:43 #16| 0

Æggeblommer op i en blender. Tilsæt varm smeltet smør plus estragon, eddike/citron,løg, salt og peber. Bearnaise på no time der aldrig skiller :-)

16-10-2010 12:49 #17| 0

MHau?

16-10-2010 12:53 #18| 0

Ærlig talt kan jeg bedre lide knorrs "bearnaise", har prøvet en rigtig bearnaise utallige gange på finere restaurentere, sjældent har det smagt sindsygt godt, derimod er knorrs et sikkert hit :)

16-10-2010 13:49 #19| 0

@ MartinB

Jeg tror lidt at din pointe mht. parmesan og cocktailpølser, var PRÆCIS det Hooks skrev.

Egentligt bare dét der tiltede mig :D

16-10-2010 14:10 #20| 0

Nu du siger det, ja.. lol

Beklager :D

16-10-2010 14:27 #21| 0

Hvis den bliver for tyk så tilsæt en spk vand

16-10-2010 15:30 #22| 0

En bearnaise SKAL være tyk...

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar