Kvalitet er naturligvis på ingen måde underordnet, men det er altafgørende, at du køber bønner med høj frekvens, så du altid får relativt friskristet kaffe.
Derfor skal du enten finde en fysisk kaffejoint (nemmest i storbyer) ellers skal du bruge en webshop.
Hvis du vitterligt vil have det bedste, så kan du IKKE gå i supermarkedet.
Jeg har prøvet mange forskellige bønner i min fuldautomatiske espressomaskine, men for et par måneder siden forsøgte jeg mig for første gang med selv at riste bønner, det har gjort kaffedrikning til en meget større glæde.
Og det er ikke svært at riste bønner, det kræver en ovn og ca. 20 minutter af din tid.
Kaffe mekka er fint til en start, men jeg vil også klart anbefale et abbonoment hos coffee collective, det koster mere men pengene går til farmerne, og bønne farmere er ren slave forretning hvis ikke forbrugerne gør noget.
Jeg har prøvet mange forskellige bønner i min fuldautomatiske espressomaskine, men for et par måneder siden forsøgte jeg mig for første gang med selv at riste bønner, det har gjort kaffedrikning til en meget større glæde.
Og det er ikke svært at riste bønner, det kræver en ovn og ca. 20 minutter af din tid.
Helt ærligt, jeg er alt for doven til det :)
De skal bare være de bedste bønner der lige til at hælde i maskinen
Coffee collective har nuts bønner, men er også ret dyre særligt med tanke på dit behov som jeg umiddelbart hører det. Jeg ville købe en røvfuld kilo hjem fra Tyskland. Skal se om jeg kan finde et link til dig i morgen. De kan sagtens holde sig.
April Coffee - mange spændende og interessante kaffer, som der samtidig har en rigtig fed youtube kanal hvor de fortæller om hver ny smag de lancerer. https://www.aprilcoffeeroasters.com/ - Ligger dog i en dyre ende. Har en flot kaffebar ved søerne i KBH.
Original Coffee - Bedste value jeg har fundet so far med en pris på 68kr per pose i et abonnement. Svær at slå, men samtidig ikke så kompleks og spændende som de to ovenstående.
Spændende. Jeg har selv fået sans for at købe lækre bønner, kværne dem, smide dem i en stempelkande og kredse om 'tilberedningen'. Jeg har altid synes, at stempekande- og filterkaffe har smagt bittert og af loft, og derfor har jeg altid været en espressomand.
Men efter at have fået ordentlige bønner, så er jeg blevet tosset med denne slags kaffe, og det er naturligvis uden mælk.
Nå, til sagen.
Jeg vil foreslå noget, som jeg ikke har set i tråden endnu, er københavnske Roast Coffee, der har en 'filial' i både det indre København og på Amager.
Kaffen smager skønt, og den er prismæssigt en lille tak under Prolog og Coffee Collective, og jeg har haft fat i bønner fra de to steder, men de har ikke været bedre end Roast.
Italienske kaffer, er ret gode til at sætte datoer for ristning. Evt med sidste holdbarhedsdatoer i stedet. Kig på datoerne og prøv at finde nogen der er ristet for kort tid siden - fx under en måned.
Der kan gøres fornuftige køb af de italienske kaffer, hvor kiloprisen holder sig på under 100 kr pr kilo og ikke som i en del af den nye bølge af kaffer til 400kr kiloet.
Risteriet laver også glimrende kaffe. Miscela Uno og især Kenya AA er virkelig gode. Ikke så frugtige og spændende, men bare en god kop mørk kaffe.
Kieni fra Coffee Collective er min go to, hvis jeg vil have en mere frugtig kop. Den smager virkelig godt!
Og så har jeg netop købt en pose El Obraje Geisha fra Prolog, da den lød spændende. Det smager satme også godt! Prisen er dog voldsom, jeg synes ovennævnte Kieni er en mindst lige så god kop kaffe. Jeg skal dog prøve nogle flere af Prologs bønner snarest. Kvaliteten er uden tvivl i top.
Jeg er som sagt også begyndt at arbejder med nogle lækre bønner, men det er stadig på en helt normal stempelkande, hvor jeg vejer og måler op med vand, lader det trække fem minutter, rører rundt, fjerner skum og drikker den så omkring fem minutter efter. Det er naturligvis kværnet kort før brygning.
Men altså: Er der en bedre metode? Jeg synes, at kaffen smager skønt, men jeg kan jo også se, at der er alverdens metoder og maskiner, som man ikke kan finde rundt i. Nogle går også meget op i temperatur på vandet.
Jeg er IKKE ude i at købe en espressomaskine, men søger egentligt bare råd fra jer kaffenørder, som har fundet den perfekte måde at brygge kaffe på, uden det er med vilde maskiner eller voldsom meget tid i køkkenet.
Jeg er som sagt også begyndt at arbejder med nogle lækre bønner, men det er stadig på en helt normal stempelkande, hvor jeg vejer og måler op med vand, lader det trække fem minutter, rører rundt, fjerner skum og drikker den så omkring fem minutter efter. Det er naturligvis kværnet kort før brygning.
Men altså: Er der en bedre metode? Jeg synes, at kaffen smager skønt, men jeg kan jo også se, at der er alverdens metoder og maskiner, som man ikke kan finde rundt i. Nogle går også meget op i temperatur på vandet.
Jeg er IKKE ude i at købe en espressomaskine, men søger egentligt bare råd fra jer kaffenørder, som har fundet den perfekte måde at brygge kaffe på, uden det er med vilde maskiner eller voldsom meget tid i køkkenet.
På forhånd tak!
Jeg får drukket ret meget kaffe på en almindelig dag, og langt størstedelen er ligesom dig friskværnet og på stempelkanden. Efter jeg fandt James Hoffmann (tidligere vinder af world barista championship ) på Youtube, har jeg udelukkende brugt hans metode (dog uden det filtrerede vand):
Den minder meget om den metode du allerede benytter, men der er nogle små forskelle. Den væsentligste er nok, at man ikke presser stemplet ned. Jeg synes det fungerer glimrende, da kaffen bliver mindre 'grumset' og lidt mere ren i smagen. Han har generelt nogle fede, og vildt nørdede, videoer om forskellige aspekter og metoder i kaffe-verden.
Må man høre lidt forskellige domme over de nyindkøbte bønner?
Siden jeg skrev herinde og anbefalede Roast, har jeg købt en tasting pack hos Coffee Collective, og jeg synes, at Kieni, Jaime og Vista Hermosa er helt igennem skønne, mens Los Rodriguez er forfærdelig.
Jeg er også blevet lokket til at bestille lidt kaffe hos Kaffemekka.dk af en ven. Det fik jeg hjem i går, og jeg har prøvet både en fra Brasilien og en fra Guatamala. Den fra Brasilien var meget skuffende og havde den der bitterhed i smagen, som jeg kender fra supermarkedskaffe, men som jeg nærmest havde glemt eksisterede efter at have begyndt på Roast, Prolog og Coffee Collective.
Den fra Guatamala er til gengæld ganske god. Ikke helt på niveau med de andre, men med en pris på halvdelen kan den godt med tiden få en plads i skabet.