Bedste kaffebønner til cappuccino/kaffe

#1| 0

For godt en uge siden købte jeg en ekspresso-maskine, og det må jeg sige har været en virkelig stor succes. Hold da op hvor er det en god cappuccino/kaffe man får med sådan en maskine. Jeg glæder mig ligefrem til at skulle have den første kop om morgenen.

Jeg har mest drukket cappuccino/kaffe men der er også røget nogle ekspressoer ned.

Jeg købte nogle kaffebønner der havde let syrlighed da jeg for meget syrlighed ikke lige er mig.

Ville egentlig gerne høre om der er nogen der har nogle erfaringer omkring gode kaffebønner(hvilke mærker) til cappuccino/kaffe eller tips i øvrigt.



16-02-2016 11:50 #2| 2

Well, hvis du vil have noget godt, så drop at købe det i supermarkeder..


www.greatcoffee.dk

Jeg er så priviligeret at bo i samme by som DKs bedste kaffebar, med DKs bedste barista (top 5 i verden).


Hans kaffe er en fornøjelse, og rimeligt prissat. Til Espresso (og Cappu), kan jeg anbefale hans FINCA SANTA PETRONA BY CAFE TUXPAL NEW HARVEST fra El Salvador.. Det var blandt andet den han vandt seneste DM med. Smager virkelig godt.

Link: http://www.greatcoffee.dk/produkt/el-salvador-finca-santa-patrona-by-cafe-tuxpal/



16-02-2016 11:58 #3| 0

Jeg kan faktisk ikke være meget mere enig i hvad, ThomasRR skriver. Fremragende kaffe!

16-02-2016 11:59 #4| 1

Hej Kandisbaron.


Tillykke med kaffemaskinen. Jeg går ud fra den bruger hele bønner? De fleste seriøse risterier har en webshop, så hvis du ikke lige bor i København, kan du stadig få de gode bønner. Jeg kan anbefale, CoffeeCollective, Coffeelab, OriginalCoffee, Risteriet og greatcoffee, som ThomasRR nævner er også godt.


Den syrlige kaffeoplevelse du har prøvet, er pga. ristningen af bønnerne. GROFT sagt, så giver en lys-ristning mere syre og mere frugtig smag. Bitterstofferne bliver en anelse nedtonet.

Mørk-ristning (klassisk italiensk), fremhæver bitterstofferne i kaffen.

Trenden i øjeblikket er i høj grad at bønnerne bliver ristet lyst, men enkelte firmaer holder stadig fast i den klassiske mørkristning (caffee river eks.).


Uanset hvad du vælger, så er mit bedste tip at holde maskinen rengjort og vedligeholdt. Det vil alle dage give dig en bedre kaffeoplevelse, uanset hvilken bønne du vælger.


Mvh. Rune.

16-02-2016 12:47 #5| 0

Du kan alle dage ogsaa klare dig med en medium roast whole bean fra Illy. Det er ikke specielt kompliceret kaffe, men det fungerer helt alright og til ikke alt for mange penge.

16-02-2016 13:44 #6| 0

Mange tak for svarene, særdeles brugbart :)


Har shippet første ordre afsted på :

HONEY PROCESSED EL SALVADOR, FINCA SANTA PETRONA

COLOMBIA, SANTA ANA

EL SALVADOR, FINCA SANTA PETRONA BY CAFE TUXPAL NEW HARVEST

Alle 3 er Black Coffee / Whole beans


Har noteret illy Medium Roast Whole Bean, den skal også prøves :)

16-02-2016 15:41 #7| 0

Hvis man ikke er til syrlighed så må de klassiske bønner være sagen. De fleste supermarkeder har enten Illy eller lign produkter. ØKo espressobønnerne fra Døgnetto er blandt mine foretrukne mørke bittre bønner.


Frugt og bær hører for mig til i vin ;-)


Inched

16-02-2016 15:53 #8| 0

jeg drikker kun espresso og synes også vandet man bruger gør en stor forskel. Jeg bilder i hvert fald mig selv ind at kildevand er mere lækkert end vand fra hanen. Ydermere er der rigtig meget kalk i mit postevand, så ved at bruge kildevand undgår man også maskineriet kalker så meget til.


Men jeg har ikke sat mig ind kaffe, så det kan være det bare er mig der har udviklet en mærkelig præference??

16-02-2016 16:02 #9| 9

Ja - +1000% overpris for vand der er halvråddent sammenlignet med frisk hanevand MÅ da simpelthen smage bedre. Men man sparer slf en afkalkning i ny og næ.


Virkeligt dumt at betale for flaskevand i DK - også til kaffe... Det smager ikke bedre og belaster miljøet (og tegnebogen)

16-02-2016 16:14 #10| 1
Iznogood skrev:Ja - +1000% overpris for vand der er halvråddent sammenlignet med frisk hanevand MÅ da simpelthen smage bedre. Men man sparer slf en afkalkning i ny og næ.

Virkeligt dumt at betale for flaskevand i DK - også til kaffe... Det smager ikke bedre og belaster miljøet (og tegnebogen)

Nu ved jeg ikke hvor vandet en kop espresso du laver, men de 5 shotglas jeg laver om ugen, med vand for en 2-3 kroner i indkøb (uge). Det klare både muldvarpen og moderjord nok liiiige.


Tror desuden de hæftige sager jeg bruger til afkalkning stikker fremstillingen af en halv liter kildevand - mh.t miljøet. No?


Hvorvidt det smager bedre eller ej... Det må vi vel gerne være uenige om.

Redigeret af LoveLime d. 16-02-2016 16:17
16-02-2016 16:44 #11| 0

Konen sige nej! :) Hun er miljøingeniør..


Jeg mener også nok både du og jorden klarer denne her - Men derfor kan man jo ligesågodt gøre det rigtige, når det rigtige er billigere og lettere end det forkerte.. :)


EDIT:

Smag er slf. subjektivt, men mon ikke dette - som du selv er inde på - i højere grad er følelse end smag. (følelser har slf også ret)

Redigeret af Iznogood d. 16-02-2016 16:48
16-02-2016 17:37 #12| 0

Køb en kande med kalkfilter hvis du har købt en dyr espressomaskine.

Tak for tips til kaffe. Har hidtil købt de italienske mærker men leder efter smagen af Starbucks' Latte. Må ud og finde mig en blonde😃.

Edit. Stavefejl.

Redigeret af Jigra d. 16-02-2016 17:38
16-02-2016 17:46 #13| 0
Jigra skrev:

Køb en kande med kalkfilter hvis du har købt en dyr espressomaskine.
Tak for tips til kaffe. Har hidtil købt de italienske mærker men leder efter smagen af Starbucks' Latte. Må ud og finde mig en blonde

Ja det kan jeg godt se kan være en god idé. Der er heldigvis kalkfilter i den model jeg har købt. Desuden indstiller man også maskinen efter vandets hårdhedsgrad(som man selv måler med en lille stiks)

16-02-2016 17:54 #14| 0

Der er måske noget om snakken, eller også er mine rør klamme. Kan man få placebo kilde-postevand ;)?



Har fået denne, med en kværn på siden. Det min første maskine og rookie-hatten presser gevaldigt.


Bruger coop's "café luxury espresso" bønner, som sikkert er en joke for feinschmeckers. Jeg synes dog selv det giver en helt fantastisk espresso, men de linkede bønner fra greatcoffe får da et skud herfra så.

16-02-2016 19:14 #15| 0

For guds skyld lad være med at bruge kildevand da det har mangel af kalk. Kalk er med til at lave en god espresso.


Om du laver en latte, cappucino eller macchiato så er espresso skudet kernen i drikken. Har du den rigtige espresso kan gøre du med mælken hvad fanden du har lyst til, men espresso er espresso.


Jeg arbejder med det her til hverdag, så hvis der er nogen spørgsmål så fyr løs.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar