Anbefal den bedste eller lækreste kogebog du kender? Det er ligegyldigt om den omhandler hverdagsmad, gourmet, desserter eller hvordan du får mest ud af et hokaidogræskar, bare du synes det er god!
Bedste kogebog
Mormors kogebog med (ikke længere) blanke sider bag i, til egne opskrifter. Mor har den nu, og fyldt de sidste sider med diverse opskrifter fra div. Familie.
Den skal jeg arve! Bliver sjovt at have tid nok med den, da jeg sjældent får lov at se den ;-)
Ellers gætter jeg på der skrives gastromand om lidt, har dog ikke selv set den.
Det svinger lidt for mit vedkommende.
Har lige i julegave fået
"Pasta" af Antonio Carluccio
www.antonio-carluccio.com/pasta-book
Så den er lige pt den jeg kribler mest efter at bruge.
Men ses der bort fra det, er jeg ret vild med
"Around the world in 80 dishes" af Jamie oliver/David loftus
www.amazon.com/Around-World-80-Dishes-Favourite/dp/1848875223
Massere af inspiration hvis man har lyst til lidt anderledes pift.
"Julealmanak" claus meyer.
Lidt anderledes juleopskrifter (+de traditionelle)
"Suveræne Super Successer" af Sonja Bock
www.saxo.com/dk/suveraene-super-succeser_sonja-bock_haeftet_9788756795302
Ret lækre sommeragtige opskrifter
Sølvskeen er OK. Mange gode og simple opskrifter. Almanak er god, særligt til at få inspiration fra.
Plenty (vegetarkogebog) synes jeg indeholder en super god blanding af spændende opskrifter som samtidig er relativt tilgængelige i forhold til feks indiske kogebøger som typisk forventer man har samtlige krydderier mm til sin rådighed
"Alle kan lære at lave mad" af Jamie Oliver - det var den kogebog der fik mig hooked på at lave mad.
Almanak af Claus Meyer synes jeg er sindssyg god.
Jeg er ret stor fan af den er kaldender-opdelt, således man får opskrifter, der passer til årstiden.
Ud over det er der bare mange opskrifter der både er spændende, og også mulige at lave, uden man i forvejen er udlært kok.
Newyorker by heart - god amerikansk greasy mad
Almanak - retter med årstidens varer
McGee on food and cooking - videnskaben bag madlavningen
Heston blumenthals bøger - bare fordi han er rablende vanvittig
Ønskeliste:
modernist cuisine - den ultimative madporno bog
Som andre skriver, så er Sølvskeen genial til det klassiske italienske køkken.
skaarup skrev:
www.foodgawker.com
Den ser umiddelbart ikke særlig seriøs ud, når den første opskrift man klikker ind på mener, at man kan lave bolognese på 25 minutter.
frk. Jensens har jeg også, den er god!
Får i brugt jeres kogebøger? synes de samler sig sammen, og er hyggelige kort efter køb, derefter er det PNVA ;-)
Frøken Jensens kogebog.
Eller Jamie Olivers bøger. Syntes hans stil og madlavning er meget rustik/simpelt og mest handler om smagen frem for udseendet. Kræver sjældent det vilde og derfor nemt at lave i hverdagen.
Er selv ret glad for "100 retter fra Thomas Pasfall" - Rigtig flotte anretninger og simple opskrifter... Giver god inspiration til det æstetiske og præsenterer smagskombinationer man måske ikk lige havde overvejet.
Hvis man er til det mere klassiske og har interesse for hvordan mange retter vi kender idag blev til og har forandret sig er Auguste Escoffier helt igennem fremragende imo.
Denne bør også nævnes selvom alle retter ikke er lige nemme at lave
gastromand.dk/kogebog/
Den jeg finder mest anvendelig er - by far - "God mad - let at lave". Mængden af basisopskrifter som bare virker i den er helt enorm.
"Fisk" af Nikolaj Kirk, "Sødt" og "Et ordentligt brød" af Camilla Plum, "Almanak" af Claus Meyer, "Sølvskeen" er andre gode og brugbare kogebøger til hjemmebrug.
Min første indskydelse var også "God mad - Let at lave". Altså det er bare en bog man kan blive ved med at vende tilbage til.
Ellers har jeg nogle gamle kogebøger, som hedder "Menu". Hvert bind omhandler oksekød, svinekød, bagværk eller lignende. Min mor har altid brugt dem som opslagsværk, og da jeg fandt dem hos en antikvar (eller hvor pokker jeg fandt dem for 10-15 år siden), blev de købt. Synes de holder.
Det er dem der ses på de 5 første billeder på dette link. De kan sikkert købes billigt på DBA.
www.google.dk/search?q=menu+kogeb%C3%B8ger&espv=2&biw=1600&bih=1115&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8XKpVL_hIabMyAPImILgCw&ved=0CFQQsAQ
Ellers synes jeg at kogebøger (som jeg har købt alt for mange af, i forhold til at jeg næsten altid bruger nettet lidt research), er lidt overvurderede. Alle der har været på TV skal gerne udgive et eller andet, men antager at der må være noget der er bedre, end at tro at Jamie Oliver (og ja, jeg har vel tre af hans bøger), lige kommer med 150 opskrifter i en enkelt bog, som alle er opskriften over dem alle.
Og ja - så glemte jeg selvfølgelig "Grundkøkken" og "Grønt grundkøkken" af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg som også er überbrugbare - virkelig gode.
Og derudover Tørsleffs grønne syltebog for basis-sylteopskrifter, marmelader osv. Det virker dumt, men mange af dem fungerer sgu godt :)