Bedste måde at stege nakkesteg på under 3,5 timer?

#1| 0

Jeg er en dårlig kok men vil gerne få stegt en nakkesteg på 2,1 kg i ovnen. Jeg har ca 3.5 timer at få det udført. Hvordan gør jeg? Jeg vil gerne have den så mør og saftig som muligt og med mindst muligt besvær. Har googlet langtidsstegning men det ser ud til at tage 5-7 timer.

Tak på forhånd

28-07-2020 18:58 #2| 0

Er bestemt heller ikke kok, men plejer at lykkedes.. 

 

Salt den, i ovnen omkring 125gr. (havde valgt mindre hvis tiden var der) stegetermometer i. 

Hold øje med den, når den når Ca 55gr tager du den ud, lader den stå 15-30min og køle, ovnen skrues på fuldt knald 250gr varmluft, ind igen og brænd grisen af. 

 

 

Du skal ende på Ca 64grader, så sider den i skabet efter min mening. Husk den steger videre efter ovnen, tag den ud ved ca61 62gr. 

 

 

Det virker altså her, selvom jeg nok bliver flamet om lidt af kokkene. 

Edit, måske 125 endda er for lavt, men ind med den med det samme i hvertfald, du har ingen tid at spilde! Så må du justere varmen efterhånden. 

 

Redigeret af grovfil d. 28-07-2020 19:00
28-07-2020 19:26 #3| 1

Du kan prøve at kigge på at lave det i en trykkoger. Der er masser af inspiration på Google. 
Trykkoger hjælper gevaldigt på tilberedningstiden.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar