Jeg er sick træt af bare at købe en iceberg, agurk og tomat og en random dressing og smide lidt croutoner med i mixen.
køleskabet skal alligevel fyldes lidt op i dag, så hvad skal man bruge for at lave en ordenlig salat (altid med en eller anden form for kød til)
og hvilken dressing er nuts ? helst købe, men hvis det er at foretrække at lave den selv, så overlever jeg nok også det.
Bedste salat
cæsar salat.
salat med reven gulerod, roedkaal, iceberg/romaine, kylling og honey-mustard evt med lidt ost paa toppen.
rucola med pinjekerner, feta og bacon
tomatsalat med loeg og mozzarella
En broccolisalat er ret nice, der er også bacon stykker i. Du kan finde opskriften ved at google, det smager ihvertfald godt.
Pastasalat med
- penne
- calamati oliven
- feta
- soltørrede tomater i olie
- tomater
- salatmix (den der pakke med blandet romaine, rucola med mere er lidt mere spændende end et iceberghoved)
- peberfrugt
- evt pinjekerner
- evt. avocado
.
.
.
Man kan blive ved. Men sådan en, og så bare med lidt olie/eddikedressing er ikke helt af vejen. Men det er jo heller ikke de billligste indgredienser.
Den bedste salat er en pastasalat - altid. For tiden elsker jeg denne:
Pasta med kylling og feta
(4 personer)
2 spsk olivenolie
450 g kyllingebryst, udbenet og uden skind, skåret i tynde strimler
6 forårsløg, hakkede
225 g feta, skåret i terninger
4 spsk purløg
Salt og peber
450 g tørret pasta (penne)
Varm olivenolien i en tykbundet stegepande. Kom kyllingestrimlerne i og steg dem over middel varme under jævnlig omrøring i 5-8 min, eller indtil de er gyldne på alle sider og gennemstegt. Kom løgene i og steg dem i 2 min. Rør fetaen i sammen med halvdelen af puløgene og krydr med salt og peber.
Imens koger du pastaen som beskrevet på pakken og lader den dryppe af før den kommes i et serveringsfad.
Hæld kyllingeblandingen over pastaen og vend det let sammen. Server retten med det samme pyntet med resten af purløgene og evt. ledsaget med focaccia-brød (tomat) eller en tomatsalat.
Enjoy
mangler bare bacon og gratineret med ost i din opskrift razga imo. Dog ikke så meget en salat længere så :)
@Keysor
Fetaen smelter en del, så det er faktisk bare bacon der mangler :D
Ved nu heller ikke om jeg vil kalde den en salat Razga men lyder ganske god og sidder da og overvejer om jeg skal smutte ned og handle ind til den :)
Ikke meget grønt i den udover en smule løg :)
Men ja pasta salat kaldes det vel selvom salat vel egentlig er en betegnelse med noget hvori salat indgår...
Men ellers en advocado salat med rejer...
Igen en salat uden egentlig salat :)
dressing til er simpel..
Bedste mulige dressing til sådan en sag som denne er bare en omgang creme fraiche tilsat lidt salt og paprika samt ketchup...
Ganske simpel forret som den vel normalt bruges til og så smager det godt.
Men hvis det er klassisk salat og du bare er træt af iceberg så brug dog noget ruccula eller andet i den stil i stedet :)
Ruccula salat med agurk, tomat, peberfrugt, forårsløg og solsikkekerner og drysset med lidt parmasan og så ovenstående dressing og så er du også igang :)
God salat er som nævnt af StonieN en broccolisalat. Den er god både med og uden bacon.
En klasse dressing til salat og også som dip eller dyppelse til kød/kartofler o. lign. er følgende:
Et bæger 9% fraiche
Et godt skvæt ren, koncentreret chilisauce eks. Linghams
Et større skvæt sød chilisauce
1-2 fed presset hvidløg
Godt med salt og peber
Det giver en FANTASTISK lyserød dressing der smager blandet sødt og af hvidløg med en semi stærk eftersmag afhængig af mængden af stærk chilisauce.
Går også strålende i bagt kartoffel, som dip til chips eller gulerods-/agurkestave o. lign.
♥
@ op ... KONEN her!
Noget, der smager rigtig godt i "alm. salat" er gulerod, pastinak og persillerod... altså ret grove rodfrugter! De skal bare skrælles så skrællen er væk og så "skrælles" i tynde strimler m. kartoffelskrælleren og blandes ned i salaten.
Pastinak og persillerod har konsistens som gulerod, er hvide og har en let lakrids-agtig smag i rå form. Det smager virkelig godt sammen m. iceberg/ ruccola, tomat, agurk, majs, ærter, rå blomkål, peberfrugter osv... alt, hvad man ellers kunne finde på at komme i en "blandet salat".
Majroe og kinaradisse smager også godt - og lidt "radisse-agtigt". De skal bare skrælles og så skæres i tern eller skiver.
Fint strimlet spidskål er også dejligt at blande i blandet salat -- det smager lidt kraftigere end kinakål, men ikke så kraftigt som hvidkål.
Oliven, fetaost, pinje- eller solsikkekerner, soltørrede tomater osv.. blander jeg ALDRIG i salaten, men serverer for sig selv "ved siden af" for ikke at få grøntsagerne i salaten til at blive helt snaskede/ fedtede ind i olie eller marinade fra "lækkerierne".
Mht. dressing, så skifter vi lidt mellem hvilke glas vi har -- men som hovedregel har vi altid "thousand Island" og "creme fraiche" eller "græsk" ... og derudover har vi ofte også nogle andre mere interessante varianter af købedressinger, men "den lyserøde" og "cremefraiche" er dem vi altid vender tilbage til i hverdagen.
Hilsen Tuz
Jeg plejer at lave en kartoffel/Bønne salat.
Man koger ca 1 kg kartofler i passende størrelse, når de er kogt skal de køle af. Så koger man ca 500 gr. grønne bønner, helst friske. Når de er kogt skæres de i ca 2 cm stykker og blandes med kartoflerne.
Så tager man et bundt forårsløg og skærer det i passende stykker, små hvis man ikke er til kraftig smag af løg og lidt større hvis man godt kan lide den kraftige løg smag.
Disse tre ting blands sammen i en skål. Så laver man en dressing ca half and half rødvins Balsamico og olivenolie, man smager det til med salt og peber. Smagen skal være primært af balsamico men ikke sur og sekundært af olien dog ikke for bitter. Prøv dig frem og smag på det til du er tilfreds.
Denne dressing kommes over salaten og til sidst skal der et godt lag friskhakket persille på toppen.
Super lækker salat til de fleste formål.
Broccolisalat +1 +2 +3 mmmmmmmmmmm ;) den skal bare prøves, uden tvivl min fav..
Køb en kogebog og få inspiration istedet for random hjemmetænkte "opskrifter".
Så lærer du måske at smide din egen ynglingssalat sammen udfra prof opskrifter med forklaring på råvarer og sammensætning.
www.clausmeyer.dk/da/aktuelt_/claus_meyers_salatvaerksted.html
er det her den mest homosexuelle tråd på pokernet nogensinde?
Well jeg er på broccolisalaten også.
og i øvrigt mener jeg at hver gang man overvejer at købe icebergen, så skal man slå sig selv og hoppe på babyspinat i stedet.
lol...
for salat er homoseksuelt? :)
Men sad da også og grinte lidt af mig selv da jeg skrev i en tråd om kanin mad:)
Er selv mest en kød og sovs mand og gerne flødesovs :)
mange gode bud.
hermod, well, somsagt salat er tilbehør til kød, er ikke en sovs og kartoffel mand.
foretrækker salat og dressing til stortset alt kød undtagen bøffer.
Den bedste salat (som vel næsten ikke engang kan kaldes en salat) er en min mor tit laver.
Den består af:
1 iceberg salathovede
1 bundt broccoli
2 pakker bacon i tern
Hjemmelavet dressing.
Du snitter icebergen i tynde strimler, skærer broccolien ud i små stykker og putter iceberg i bunden af skålen. Dernæst broccoli.
Så putter du dine stegte bacontern på, og til sidst laver du en nem (og utrolig smagfuld dressing) på:
Miracle whip
Rødvinseddike
En lille snert sennep
Salt og peber.
Hvor meget du bruger af de forskellige ingredienser er op til dig selv :)
Så topper du salaten med dressing og voila måske en af verdens bedste salater, selvom den ikke ligefrem er kalorielet :D
Ellers er en rigtig cæsar salat med parmesan dressing (skal obv være hjemmelavet på en blender) eller en pasta-salat med ærter,bacon,skinke og en mayo/yoghurt dressing er også toppen.