Bedste stegt flæsk opskrift

#1| 0

Hey,

Jeg er HÅBLØS til at lave stegt flæsk, hvilket er ret ærgerligt eftersom det er min livret, kan ikke få det til at blive lækkert og sprødt, det bliver bare lidt meeh.

Har prøvet både på pande og ovn, begge dele bliver dog sølle.

Så hvordan laver i jeres flæsk?

KK

Redigeret af kentkay d. 25-11-2014 17:08
25-11-2014 17:17 #2| 3

Stegt flæsk SKAL laves på panden! EOD!

25-11-2014 17:18 #3| 1
25-11-2014 17:19 #4| 2

Bradepande med rist i, på risten med salt og i ovn 200 grader varmluft til det er sprødt.. easy!

25-11-2014 17:20 #5| 0
OP

Problemet er at min panda er super skæv, hvorfor den ene side får varme hvorefter jeg nå skifte om - så tænkte om man kunne gøre noget ved det, så det bliver bedre og sprødere, da jeg ikke orker at lave 2-3 af fangen kun

25-11-2014 17:21 #6| 8
kentkay skrev:
Problemet er at min panda er super skæv, hvorfor den ene side får varme hvorefter jeg nå skifte om - så tænkte om man kunne gøre noget ved det, så det bliver bedre og sprødere, da jeg ikke orker at lave 2-3 af fangen kun



Det er fandme en syg panda!
25-11-2014 17:23 #7| 1

Så køb da en ny pande!

25-11-2014 17:23 #8| 0
kentkay skrev:
Problemet er at min panda er super skæv, hvorfor den ene side får varme hvorefter jeg nå skifte om - så tænkte om man kunne gøre noget ved det, så det bliver bedre og sprødere, da jeg ikke orker at lave 2-3 af fangen kun


easy game ..... Køb en ny pande
25-11-2014 17:23 #9| 3
Gleerup skrev:
Så køb da en ny panda!


FYP
25-11-2014 17:25 #10| 0

Og måske også en ny fange, medmindre du skynder dig, fersk kød kan ikke holde sig så lang tid.

25-11-2014 17:28 #11| 0
OP

Haha, jeez!

Har købt en ny panda, men den står hos en kammerat og jeg vil have flæsk NU!

Har ingen bradepanda med rist i ;(

Kan man ikke putte et eller andet smart på, rasp eller olie eller whatever og det bliver mere sprødt?

25-11-2014 17:32 #12| 0
Snuxa skrev:
Bradepande med rist i, på risten med salt og i ovn 200 grader varmluft til det er sprødt.. easy!


THIS
25-11-2014 17:33 #13| 0

Paneret flæsk vendt i æg, mel, rasp or whatever er IKKE det samme som stegt flæsk!

Synes det vigtigt flæsket ikke bliver tørt eller for tyndt så det bliver bacon. Steg det som du kan li det imo :)

Redigeret af doolce d. 25-11-2014 17:33
25-11-2014 17:36 #14| 0
OP

Problemet er jo at jeg ikke kan finde ud af at lave det som jeg får det på restauranter og arrangementer.

Har aldrig brugt rasp, tænkte bare man måske kunne - ved ikke, synes det er håbløst :)

Prøver at putte salt på i ovnen og så bruge varmluft i stedet for den med en streg for oven og for neden

25-11-2014 17:47 #15| 0

Vær lige opmærksom på hvilken stykke kød du bruger inden du salter dit flæsk.

Nogle bruger røget bacon hvilket er rigelig saltet i forvejen

Selv er jeg fan af bryst i lidt tykke skiver så det ikke bliver sprødt-sprødt....
Ligeledes er jeg på ingen måde begejstret for panering

Ønsker du det sprødt er tynde skiver den nemmeste vej....
Knald skidtet i ovnen ved 200C i din bradepande.... Risten er ligegyldig så længe du sørger for at hælde fedtet fra ret ofte....

Din skæve pande kan du godt kyle ud.... Intet bliver brugbart på sådan en pande.

25-11-2014 18:13 #16| 0

kentkay har du ikke set videoen jeg linker til?

Fremgangsmåde - ovn
Læg flæsket ud på bagepapir i en bradepande.

Salt det.

Steg det i omkring ½ time ved 220 grader varmluft.

Læg på fedtsugende papir og server.

25-11-2014 18:13 #17| 0

panerer du, så gør det i mælk æg og rasp, synes jeg bliver bedst (kan ikke måle sig med rigtig stegt flæsk), det hedder så, så vidt jeg har lært en fattigmandskottelet, eksens yndlings, vi har alle vore grunde til at blive single ,-)


edit, nedenfor mener jeg ved stegning af alm flæsk ;-)
Ved stegningen skal de af 20sec før du vurderer dem færdige, så steger det varme fedt dem færdige (bunk dem ikke op! så bliver de bløde.. 1 lag)

Sjovt nok har min næsten nye billige ikea pande også slået sig, den kan stå og gynge på kogepladen, men holder imponerende varme.. men som de skriver ovenfor, den skal skiftes, og gerne til en kvalitets pande.

wtf fedtsugende papir?? troede vi legede herre ret, bare læg dem i et lag til de er let afkølede, så holder de både fedt og sprødhed!!

Redigeret af grovfil d. 25-11-2014 18:20
25-11-2014 18:14 #18| 1

Restaurant metoden til stegt flæsk, (grundet de store mængder): Letsaltet flæsk i en bradepande, stablet på højkant i 40 min. på 200 grader. Flæsket tages ud, og fedtet gemmes til sovsen. Flæsket ligges nu ned i bradepanden, det er vigtigt at det ligger hver for sig ellers sprøder det ikke ordentlig ikke. 10-12 min. i ovn på 200 grader, alt efter flæskets størrelse.

Redigeret af abemand14 d. 25-11-2014 18:15
25-11-2014 18:31 #19| 0
OP

Har lige prøvet i pradepande med salt, og det er blevet MEGET bedre - takker alle! :)

25-11-2014 18:53 #20| 1

Panering = fattigmandskoteletter :)

Burde være obligatorisk i husgering at lave flæsk :D

25-11-2014 18:59 #21| 0

Jeg har da lavet det i hjemkundskab en gang.
Husker det som at ikke alle gruppernes resultat var det vi kalder Danmarks national ret ;-)

25-11-2014 19:00 #22| 1

hvordan jeg gør det: Ned til Slagter Munch, køb 20 skiver letsaltet flæsk, tag det med hjem til mor.

Så sker der et eller andet magisk, og ca en time senere er der stegt flæsk ;-)

25-11-2014 20:13 #23| 0
Drejer89 skrev:


Hvis man gerne vil lave, og spise, lidt bedre/mere varieret, er kvalimad.dk simpelthen glimrende med lette opskrifter, instruktioner og tilhørende videoer. Der kan alle altså være med. Sæt igang :)
25-11-2014 20:22 #24| 0
fryden skrev:
Drejer89 skrev:


Hvis man gerne vil lave, og spise, lidt bedre/mere varieret, er kvalimad.dk simpelthen glimrende med lette opskrifter, instruktioner og tilhørende videoer. Der kan alle altså være med. Sæt igang :)


Yeah, han er genial :)
25-11-2014 21:19 #25| 0
2018 Champ
jyllands-posten.dk/livsstil/madvin/ECE5113190/sadan-laver-du-stegt-flaesk-i-ovnen/
25-11-2014 21:26 #26| 0
kentkay skrev:
Har lige prøvet i pradepande med salt, og det er blevet MEGET bedre - takker alle! :)


Nemlig!
Og please ignorer alle dem der foreslår ovnen.
25-11-2014 21:43 #27| 2

Aurvandil
Tror du han har stillet bradepanden på blusset?

25-11-2014 22:16 #28| 0
Claus skrev:
Aurvandil
Tror du han har stillet bradepanden på blusset?


Sick, troede han mente en pande til komfuret.

Men efter at have billedgooglet bradepande, må jeg indrømme at jeg aldrig har vidst hvad en bradepande er selvom jeg selv bruger en jævnligt til andre ting.

Men OP har så stadig ikke fået optimal stegt flæsk kan jeg regne ud.
Synd for ham!
25-11-2014 22:25 #29| 0

Ha-ha
Man bliver klogere hver dag på PN

Jeg er i øvrigt enig i at OP stadig kan optimere sit stegte flæsk.

25-11-2014 22:54 #30| 0
OP
Aurvandil skrev:
Claus skrev:
Aurvandil
Tror du han har stillet bradepanden på blusset?


Sick, troede han mente en pande til komfuret.

Men efter at have billedgooglet bradepande, må jeg indrømme at jeg aldrig har vidst hvad en bradepande er selvom jeg selv bruger en jævnligt til andre ting.

Men OP har så stadig ikke fået optimal stegt flæsk kan jeg regne ud.
Synd for ham!


Den kan bestemt blive bedre - men i forhold til hvilken sølle flæsk jeg kokkerede før, er den meget bedre!

Jeg vidste heller ikke hvad en bradepande var før jeg googlede, men jeg har dog arvet en fra min storebror dog aldrig brugt den før :)

Men hvordan gør jeg så? ;)

Glæder mig dog til at afprøve min nye pande uanset.
Redigeret af kentkay d. 25-11-2014 22:55
25-11-2014 22:55 #31| 0
kentkay skrev:
Problemet er at min panda er super skæv

Jeg troede egentlig at det var Koalabjørne, der blev skæve, men ifølge Australian Koala Foundation er det ikke tilfældet.
25-11-2014 23:02 #32| 0
Moderator

Stegt flæsk skal steges... Ikke bages.

En god pande... Riiigeligt smør. Start ved medium varme, til de er gennemstegt. Tag flæsken af panden, hæld fedtstoffet fra, og giv panden fuld skrue. På med flæsket igen, indtil de har den rigtige farve.

Det giver flæsk som JEG vil have den. Knasende udenpå, og blød i midten. :)

25-11-2014 23:10 #33| 0

NanoQ

Der er ikke rigtig grund til at tilsætte fedtstof, når bare man starter ved medium varme som du skriver så er der rigeligt fedtstof til at det bliver sprødt.

26-11-2014 00:58 #34| 1
2018 Champ
NanoQ skrev:
Stegt flæsk skal steges...


Hvad så med flæskesteg? Laver du også den på panden Noqsle?
26-11-2014 16:41 #35| 0

Steger også altid mit, men det bliver også fint i ovnen. Tvivler på mange restaurationer kører det på panden, langt mere simpelt i ovn og giver et ok resultat.

26-11-2014 17:29 #36| 0

Det perfekte måltid:


Køb røget bacon. skær det ud i ½ cm tykke skiver, og så skal det en tur på grillen ved indirekte varme i ca 45-50 min pr. portion.
fordelen ved dette er at hele hytten ikke lugter af flæsk om aftenen og dagen efter, noget den bedre halvdel sætter pris på :-)

26-11-2014 17:38 #37| 0
Moderator

Først... Smør er et krydderi!

26-11-2014 17:39 #38| 0
Moderator

Og LoneRangle, der er forskel på steg og stegt ;)

26-11-2014 19:02 #39| 0

Wtf freakstar.. Har vi en Skawbo på linjen?

26-11-2014 21:29 #40| 0
2018 Champ
NanoQ skrev:
Og LoneRangle, der er forskel på steg og stegt ;)


Ok, du bager altså en steg. Men hvad så med en pandekage?
26-11-2014 21:54 #41| 0

Rigtig stegt flæsk laves på en kombination af ovn og pande. Det værste fedt steges af på panden, mens flæsken får lidt kulør. Herefter smides de i ovnen - godt saltet. Varmluft hver gang, specielt når du har en skæv panda.

26-11-2014 22:36 #42| 0

Stegt flæsk er easy i ovn og smager fantastisk. Pande er overvurderet imo og det er noget værere gris. Men hvis det skal være "original" er det selvfølgelig panden man skal vælge.

Fremgangsmåde i ovn (smager godt og undgår gris):
Lig 3 lag bagepapir på bradepande/rist. Tænd ovn for 200 grader almindelig og lade den blive varm.
Sæt flæsk i og lad den stå i 10 minutter. Kig ind og se om de har fået noget farve på toppen hvis ja tages bradepanden ud og flæsken vendes. Ind igen og 5 minutter. Der er ingen opskrift på hvor lang tid de skal have, så hold tit øje med dem.

Når de er gyldenbrune uden at være kampstegt/branket, tages de ud og ligges på tallerken med køkkenrulle OG RIGELIGT SALT!

God fornøjelse :)

26-11-2014 22:47 #43| 0
NanoQ skrev:
Og LoneRangle, der er forskel på steg og stegt ;)


Mon ikke at det handler om, at du mener at ovn = bagt.
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar