Bedste udskæring til saftig mør langtidsstegt flæskesteg?

#1| 0

Skal lave flæskesteg til en ældre person uden tænder, så kødet må gerne blive så mørt og saftigt som muligt.

 

Jeg aner bare ikke hvad jeg skal vælge, da jeg er ny i køkkenet. 

 

Nakkekam, nakkefilet, kamsteg, nakkesteg, ribbensteg, svinekam og sikkert mange flere. 

 

Hvad ville i vælge? Og i må gerne give råd/tips til selve langtidsstegningen.

 

Tak på forhånd.

 

 

Redigeret af Petrolatum d. 21-12-2021 20:29
21-12-2021 20:51 #2| 1

Ribbensteg er nok den letteste at tilberede efter ønsket, da den er klart mere fed i kødet end de andre; men jeg tror de fleste forventer en kamsteg eller nakkekam når man siger 'flæskesteg'.

Nakkekam har så vidt jeg husker mere fedt i kødet end en kamsteg har, og vil nok være lettest at få gjort let tyggelig og lækker :-)

Det burde dog være muligt med alle tre, men jeg ligger ikke inde med nogen 'garanti' opskrift

 

 

21-12-2021 20:58 #3| 1
Petrolatum skrev:

Skal lave flæskesteg til en ældre person uden tænder, så kødet må gerne blive så mørt og saftigt som muligt.

 

Jeg aner bare ikke hvad jeg skal vælge, da jeg er ny i køkkenet. 

 

Nakkekam, nakkefilet, kamsteg, nakkesteg, ribbensteg, svinekam og sikkert mange flere. 

 

Hvad ville i vælge? Og i må gerne give råd/tips til selve langtidsstegningen.

 

Tak på forhånd.

 

 

 

 Jeg tænker ribbenssteg - det er den fedeste og dermed også mest "møre".

 

Om man kan lide ham eller ej, skal jeg lade være op til den enkelte, men Umut forklarer lidt om de forskellige udskæringer i starten af denne video (og hvordan man tilbereder en steg senere):

https://www.youtube.com/watch?v=iraVBupxHAs&ab_channel=UmutSakarya

Redigeret af Torstens d. 21-12-2021 20:58
21-12-2021 21:02 #4| 0

Ville også vælge ribbensteg og så langtidsstege - den kan blive så mør at man nærmest kan lave "pulled ribbensteg".

21-12-2021 21:17 #5| 1

Lave altid langtidssteg kamsteg(6-8 timer), der er super saftigt kød, sprøde sværd osv... Men vil bestemt ikke klassificerer det som supermørt i den forstand. 

 

Tror helt sikkert en nakkesteg eller ribbensteg er bedre til formålet, da kødet er mere fedtindholdigt. Omend jeg da selv forbinde en julesteg med kamsteg :o)

 

I værste tilfælde må den en tur i blenderen xD

21-12-2021 21:20 #6| 0

Nakkesteg er den gyldne middelvej - ikke tør som kamsteg og ikke alt for meget fedt som en ribbensteg nogle gange har! Men altså hvad er der nu galt med and? 😁

21-12-2021 23:09 #7| 0

Tak for jeres forslag!

 

telum skrev:

Nakkesteg er den gyldne middelvej - ikke tør som kamsteg og ikke alt for meget fedt som en ribbensteg nogle gange har! Men altså hvad er der nu galt med and?

 

 Jeg tænkte at stege en and 24. desember og så flæskesteg 25. desember. Har googlet at en and på 3 kg kan langtidssteges på 125 grader i 5-6 timer. Ellers til kernetemperaturen er 75 grader. Lyder det ok?

22-12-2021 00:07 #8| 1

75 grader er nok lidt i overkanten. Personligt havde jeg nok skudt lidt under 70, men det er jo op til den enkelte hvor kremeret man ønsker dyret. I øvrigt havde jeg tændt grillen upåagtet det kedelige vejr. Hele hytten kommer sådan til at dufte af and i flere dage :-)

22-12-2021 08:47 #9| 1
Petrolatum skrev:

Skal lave flæskesteg til en ældre person uden tænder, så kødet må gerne blive så mørt og saftigt som muligt.

 

Jeg aner bare ikke hvad jeg skal vælge, da jeg er ny i køkkenet. 

 

Nakkekam, nakkefilet, kamsteg, nakkesteg, ribbensteg, svinekam og sikkert mange flere. 

 

Hvad ville i vælge? Og i må gerne give råd/tips til selve langtidsstegningen.

 

Tak på forhånd.

   

Næste gang jeg står for flæskestegen prøver jeg nakkesteg på denne måde

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar