Hej alle!
Jeg har forvildet mig ud i at arrangere en lille vinsmagning imorgen.
Jeg ved ingenting om vin, men tænkte at dette ville være en god måde at lære lidt.
Alle vinene er lokale (Baden Würtmenberg)og alle er meget billige, ca 60kr flasken
De er desuden alle på nær nummer 5 med betegnelsen Tør! Hvad betyder det?
1. Riesling (Hvidvin)fra Gården/Slottet Grafen Reipperg
2. Rosé fra Gården/Slottet Grafen Reipperg
3. Lemberger fra schlossgut hohenbeilstein
4. Trollinger fra schlossgut hohenbeilstein
5. Lemberger-Trolinger (Blanding) fra weingut Sankt Annagarten, den er semitør
6. Spätburgunder fra Gården/Slottet Grafen Reipperg
7. Dornfelder fra Gården/Slottet Grafen Reipperg
Hvad kan i byde ind med. Alle input modtages med kyshånd. Jeg vil nu også gå lidt igang med google ;)
Beskriv nogle Vine for mig (forskellige druer) Tyskland
6. Spatburgunder er åbenbart bare pinot noir. Så det er altid noget.
1. Ok er så langt at jeg ved at riesling kommer fra området omkring rhinen i tyskland. Og at den er blandt de 3 bedste hvidvine sammen med Sauvignon blanc og Chardonay.
De 3 vine kender vi nok alle.
Generalisering:
Super frugtige vine. Næsten parfumerede. Højt syreindhold
Meget indfluerede af området hvor de er groet.
Hvad betyder det at der er et højt syreindhold i en hvidvin? hvordan smager jeg det?
3. Lemberger
Lidt forskellige info jeg har her. Noget med at den næsten kun bliver groet i Baden Würtemberg. Og kommer fra Slovenien eller østrig.
Men andre steder står der at den bliver groet i mange lande.
Krydret smag. Med ofte højr tanin indhold. Og kan have rigtig meget syre. derfor kan man også bruge den til at øge syreindholdet i blandingsvine.
Smager af mørke bær. Og kan blive lidt for egetræs-agtig hvis den bliver lagret for længe på egefad.
Allundberg skrev:
1. Ok er så langt at jeg ved at riesling kommer fra området omkring rhinen i tyskland. Og at den er blandt de 3 bedste hvidvine sammen med Sauvignon blanc og Chardonay.
De 3 vine kender vi nok alle.
Generalisering:
Super frugtige vine. Næsten parfumerede. Højt syreindhold
Meget indfluerede af området hvor de er groet.
Hvad betyder det at der er et højt syreindhold i en hvidvin? hvordan smager jeg det?
Tør riesling er lidt en ny ting i Tyskland hvor man normalt har haft tradition for at lave dem med en vis restsødme.
Dette giver i nogle tilfælde en lidt benet skarphed som ikke lige klæder druen.
Problemet skyldes noget med de tyske regler for hvornår man må kaæde vinen tør, vist nok noget med et max for hvor meget restsukker der må være i vinen.
HVilken drue i rose'en?
Dornfelder er en drue der er udviklet engang i start 80-erne så vidt jeg husker.
Den er udviklet til at blande i typisk spãtburgunder for at få lidt mere farve og fylde.
Det er ikke nogen specielt kompleks drue, men den bliver nemt moden med en tydelig blomme smag og ikke specielt meget syre, jeg har stort set altid noget liggende som hverdagsvin til krydret mad.
I op spurgte du om hvordan syren fornemmes, det kan typisk mærkes som at der dannes meget spyt i munden, hvorimod tannin'er udtørrer.
Melder pas på Lemberger og Trollinger.
Claus skrev:Allundberg skrev:
1. Ok er så langt at jeg ved at riesling kommer fra området omkring rhinen i tyskland. Og at den er blandt de 3 bedste hvidvine sammen med Sauvignon blanc og Chardonay.
De 3 vine kender vi nok alle.
Generalisering:
Super frugtige vine. Næsten parfumerede. Højt syreindhold
Meget indfluerede af området hvor de er groet.
Hvad betyder det at der er et højt syreindhold i en hvidvin? hvordan smager jeg det?
Tør riesling er lidt en ny ting i Tyskland hvor man normalt har haft tradition for at lave dem med en vis restsødme.
Dette giver i nogle tilfælde en lidt benet skarphed som ikke lige klæder druen.
Problemet skyldes noget med de tyske regler for hvornår man må kaæde vinen tør, vist nok noget med et max for hvor meget restsukker der må være i vinen.
HVilken drue i rose'en?
Fedt tak for input :)
Rose'en står der kun tør rose på flasken :/ så mere info har jeg desværre ikke. Udover et flot papir der forklare vinslottet men ikke noget om de forskellige druer
Claus skrev:
Dornfelder er en drue der er udviklet engang i start 80-erne så vidt jeg husker.
Den er udviklet til at blande i typisk spãtburgunder for at få lidt mere farve og fylde.
Det er ikke nogen specielt kompleks drue, men den bliver nemt moden med en tydelig blomme smag og ikke specielt meget syre, jeg har stort set altid noget liggende som hverdagsvin til krydret mad.
I op spurgte du om hvordan syren fornemmes, det kan typisk mærkes som at der dannes meget spyt i munden, hvorimod tannin'er udtørrer.
Melder pas på Lemberger og Trollinger.
Fedt fedt, det er jo guldkorn!
Måske er der en anden der når at se tråden og ved lidt om de to sidste røde sataner :D
Nogle Der Har list viden om lemberger og trollinger? Ved de er nogle meget brugte druer her I omraadet!