Hvordan laver man en ''blød'' bacon?
Skal igang med noget god morgenmad her om lidt, men jeg er simpelthen en idiot til at lave bacon. Min bacon bliver så tør at den smuldrer når man bider i den. Skal den bare have mindre tid på panden for at blive blød, eller er der et husmor trick hvor man dypper strimlerne i et eller andet sjovt? Hvis det nu bare skal have mindre tid, hvordan sikrer man sig så at de har fået nok?
Håber på hurtig assistance til en PN'er i nød. Jeg har virkelig den vilde morgenfråder på.
Blød bacon - HOW!?
Hvis du er rigtig døven putter du den bare 2 min i microbølgeoven, så kan det ikke gå galt :P
Den skal da ikke være blød, men hvis du absolut vil have den blød, kan du evt. brune den ved høj varme og så lade den stege færdig på panden ved svag varme, men dit problem er nok bare, at du tager den for sent af.
Og nej, tvivler på, at bacon er skadeligt, hvis det får for 'lidt', eftersom det er røget kød på linie med røget filet el.l.
Var det et seriøst indlæg SanderM? Hvis det var så er du direkte ansvarlig for min overvægt om et par år.
Og godt at vide det ikke er farligt hvis jeg nu giver det for lidt.
Edit: Har nu googlet bacon i mikrobølgeovn, og det lader til at det faktisk kan lade sig gøre. Det skal sku prøves.
Bloed bacon er fanme saa nedtur at jeg hellere ville stirre paa Roseanne Barr noegen.
Sproedt skal det vaere.
Steg bacon 20 min paa hver side, og laeg det efterfoelgende i bloed i en blanding af kaernemaelk og dovent oel i 2 timer. /End thread
Du steger det obv bare for laenge donk. Proev lavere temp.
Mikroovnen virker :) - læg det med køkkenrulle imellem (3-4 lag) og så 2 min i mikroen - DING - bacon
LOL RSM, jeg var så tæt på at skrive noget i den stil... :-)
Kernemælk FTW!
----
Zonni, det er da helt normalt at koge bacon, afh. af hvad det skal bruges til naturligvis. Skal det f.eks. i en tærte, så bør det først lige komme en tur vandet!
Og mikrobølge el. koge varianten er også genial til lige at preppe bacon inden det ryger på en pizza. Ellers får du nemt det der fedtsejlads af halvfærdig bacon - ligesom på de ikke-italienske "pizzaria'er"...
Micro-bacon: Husk endelig køkkenrulle og så max 4 lag. Mums :-)
@drengenes far
Hvordan undgår du at køkkenrullen klæber ubejhælpeligt fast til baconen?
Bacon kan laves i ovnen, det er rigtigt godt.
meatcandy.files.wordpress.com/2009/06/bacon0cheese-roll1.jpg
Hvis du virkelig vil have god blød bacon, så skal du ikke købe de der færdigskårede stykker.
Køb en hel bacon, og skær så selv alt efter hvilket tykkelse du vil have.
Jo tykkere skiver, jo blødere bacon.
Hvis du vil have blød bacon kan du da bare spise det direkte fra pakken-det er sgu da blødt...
Og det burde sgu være ulovligt at spise blødt bacon..hvorfan gør man sådan noget når bacon skal være sprødt...
Baccon stegt ved semi-høj varme til det er gylden brunt er det eneste der holder.
Hvis du skal spise bacon blødt, så skal du huske at købe en bedre kvalitet. Det bacon vi beholder her i landet er jo det dårligste, hvor det bedste shippes til England, hvor de spiser det blødt.
Jeg er dog enig i, at det helst skal være sprødt...
/Mikael
Ved godt hva du mener..
Det du skal gøre er enten at købe en lidt bedre bacon (tykkere skiver) koster måske 15kr for 100g
Ellers skal du stege ved høj varme meget kort tid med alm bacon
Har aldrig fået bedre æg y bacon end da jeg købte et eller andet english bacon shit netto havde som spotvarer .. MMMMM
Nogen der kan svare på Royal_Wackos spørgsmål? Jeg ender også altid med køkkenrulle der hænger fast i baconen når jeg bruger mikroovnen...
Jeg oplever det ikke selv som et kæmpe problem at bacon'en hænger uhjælpeligt fast i køkkenrullen hvis jeg formaster mig til at lave det på den måde.
I tror ikke det er fordi i ender med at give det lige en smule for meget, så alt fedtet/væsken som køkkenrullen opsuger når at tørre ind?
Husk at den tid det skal have afhænger af hvor mange watt din micro-ovn kan producere
Lav det i ovnen.. Bageplade + bagepapir. 10 min i ovnen i en forvarmet ovn ved 220 grader.
ENGELSK BACK BACON FTW