Boullion med sommergrøntsager.Hvilke?

#1| 0

Jeg plejer at lave grøntsagsboullion med en masse rodfrugter der holder sæsonpause fra apr-sept ca, feks persillerod, pastinak, knoldselleri osv. Og jeg bruger feks slet ikke løg eller hvidvin. Hvordan får jeg lavet en smagfuld og god grøntsagsboullion med sommergrøntsager? Det var noget med at der er 3-4 forskellige forhold der skal være i en god boullion: Noget med styrke,sødme, krydderier og et eller andet andet. Så hvordan erstatter man rodfrugterne egentligt, og løgets sødme?

30-07-2013 09:32 #2| 0

Du skal bare bruge nogle af sommergrøntsagerne :-)

Fx gulerødder, blomkål. Broccoli, springløg eller gulerødder, hvidkål/spidskål, peberfrugt, tomater og springløg.

Det bliver dog bedst, hvis du vil acceptere at bruge løg eller springløg/forårsløg.

Og så kan du krydre med chili, persille, purløg/ springløg, basilikum, timian, rosmarin og selvfølgelig salt, peber, muskat, karry, paprika eller hvad du ellers har lyst til

Redigeret af tuznelda d. 30-07-2013 09:34
30-07-2013 10:02 #3| 0

I min have står der nye porrer klar til høst. Så er det vel at betegne som en sommergrøntsag? De er også i familie med løg.

30-07-2013 12:56 #4| 0
OP

Jeg har købt porrer og gulerødder og bladselleri. Løg giver mig luft i maven Tuz, jeg kan slet ikke spise det mere.
Jeg har faktisk købt spidskål i dag men jeg tvivler på at det kan betale sig at bruge den i boullionen.
@Tuz men hvad afgiver/trækker meget smag? Den skal helst ikke smage for meget af en bestemt grøntsag, feks hvidkål eller tomater. Gerne så "neutral" og klar i farven.

Men måske alligevel spidskål kan ryge med i boullionen, da jeg mangler noget der afgiver meget smag.

30-07-2013 13:41 #5| 0

Spidskål er nice, og er meget sommeragtigt imo.

30-07-2013 14:34 #6| 0

Så skal du bare koge din bouillon på porre, bladselleri, gulerødder og lidt spidskål ... Og lade være med at mose grøntsagerne eller skære dem for småt ud. Krydr med salt og peber og så burde du få en god, kraftig bouillon som er næsten helt gennemsigtig alt efter hvor meget farve gulerødder/bladselleri afgiver.

30-07-2013 15:12 #7| 0

Kan man bruge søde kartofler?

30-07-2013 18:40 #8| 0

Nej nej nej, aldrig kål i bouillon!

Porre, gulerod, blegselleri. Persille, timian, laurbærblade, hvidløg, sort peber. Først salt i, når den er kogt ind til den ønskede styrke.

Skum så ofte du gider.

30-07-2013 18:42 #9| 0

Og når du salter, kan du også smage til med citron eller eddike hvis du er til den slags.

30-07-2013 18:44 #10| 0

I øvrigt har de fleste reelle sommergrøntsager det til fælles, at det enten er virkelig synd eller ikke kan betale sig at koge fond på dem.

30-07-2013 21:02 #11| 1

Jeg fatter ingenting. Hvad vil i bruge det til?

30-07-2013 21:17 #12| 0
OP
DAxelsen skrev:
Jeg fatter ingenting. Hvad vil i bruge det til?


Blandt andet som grundsuppe til andre supper og til risotto.
I stedet for færdiglavede boullionterninger feks.
30-07-2013 21:25 #13| 0

Ingen salt når man koger en fond eller bouillon!!

Man smager til efterfølgende til det man nu skal bruge det i, det bliver ALT for svært at styre når man koger det ind!

30-07-2013 21:26 #14| 0

Kan man ikke købe den slags færdigt?

30-07-2013 22:04 #15| 1

Nit

Jo selvfølgelig kan man det .. Men hvis man hat interesse i madlavning er det en af de ting man syntes er sjovt.

Svært at forstå for udenforstående .. Spændende for os andre :)

Du ved sikkert et eller andet om .. Whatever .. Hardware eller andet .. som jeg ikke har den fjerneste interesse i.

05-08-2013 18:02 #16| 0
OP

Jeg har lavet bouillon over 2 gange, og den er blevet meget god med Porrer, Gulerod, Løg, og Bladselleri, peberkorn og flydende bouillionterninger i stedet for salt. Er i gang med at lave en portion nu. Vil snart prøve med forskellige urter feks persille og timian eller rosmarin.

05-08-2013 18:13 #17| 0

Har ingen anelse, men hvad med noget kål. Spids, hvid eller whatever.. Det har da normalt godt med smag.

05-08-2013 23:34 #18| 0
Micebulldogs skrev:
Ingen salt når man koger en fond eller bouillon!!

Man smager til efterfølgende til det man nu skal bruge det i, det bliver ALT for svært at styre når man koger det ind!


Så er det heller ikke sværere - jeg smager til med salt undevejs
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar