Brændende kærlighed

#1| 0

Hey peeeps.

Jeg skal stå for maden til konen i morgen og dette skal være:

Brændende kærlighed med hjemmelavet kartoffelmos

Jeg er fuldstændig på bar bund, nogle der har en klasse opskrift, der giver bonus senere på aftenen.

10-02-2011 16:57 #2| 0

Den IKKE klassiske version findes her:

gastromand.dk/rasmus-dalsgaard-g%C3%A6steblogger-om-%E2%80%9Dden-br%C3%A6ndende-k%C3%A6rlighed%E2%80%9D/

10-02-2011 16:58 #3| 0
nogle der har en klasse opskrift, der giver bonus senere på aftenen.

Ja, servér den med to flasker rødvin.
10-02-2011 17:08 #4| 0

og en panodil

10-02-2011 18:20 #5| 0

En af mine venner fortalte at kartoffelmos blir nuts hvis man skifter std. mælken ud med kærnemælk.

/Turbo

10-02-2011 18:32 #6| 0

Jeg har LIGE lavet det i dag.

Den helt standard opskrift er noget i stil med:
1 kg kartofler koges i usaltet vand*
Imens de koger så steg 2-3-400 gram hjemmeskåret bacon (hele stykker kan købes i div. supermarkeder) i meget lidt olie. Steg 3 løg skåret i ringe enten sammen med baconen eller tag baconen af og lad den tørre på et par stykker køkkenrulle.

Når kartoflerne er klar hældes vandet fra og man begynder at piske dem med el-piskeren (ligesom med flødeskum). Tilsæt mælk til konsistensen er rigtig (hos mig er det ca 2-3 dl, men det varierer). Tilsæt et par klatter smør og pisk det med. Smag til med salt.

Servér.


*Man kan også koge et par gulerødder, persillerod mv. som kan puttes i mosen.

10-02-2011 19:12 #7| 0

Razga + 1

dog skærer jeg løgnene i tern og smager kartoffelmosen til med lidt revet muskat.

10-02-2011 19:16 #8| 0

Jeg plejer at køre svampe og frisk timian i sammen med løg og bacon. Nuts imo.

10-02-2011 19:46 #9| 0

Det er en smags sag om man bedst kan lide røget bacon eller stegeflæsk. Når jeg laver mos plejer jeg at koge kaftoffler, persillerod og pastinak. Når det skal moses kommer jeg en smørklat, en pasteuriseret æggeblomme, salt, peber og en passende mængde mælk. Fedt med en kæreste, der tænder på en gang herremad:-)

10-02-2011 19:50 #10| 0

Du får aldrig den bonus Florczak.

10-02-2011 19:57 #11| 0

passer nok ikke så godt til den her ret, men sweet potatoes lavet til mos er fandme godt :)

10-02-2011 20:39 #12| 0

GL Mate, tror du dog ikke du får opfyldt bonuskravet ;)

10-02-2011 21:45 #13| 0

Jeg får altid rakeback drenge! :D

10-02-2011 22:01 #14| 0

hmm - bacon, ost kartoffelmos - og du håber på bonus :) Hvis du mener oppustet mave og træthed er en bonus, så har du en vinderret :)

Tror i øvrigt ikke at gastromand er velegnet som inspiration her. Det er mad til drengene. Skal lige sige at jeg også bruger opskrifterne herfra inden jeg bliver slagtet.

10-02-2011 22:03 #15| 0

Kartoffelmos kan indenholder meget smør, rigtig meget!

10-02-2011 22:08 #16| 0

@Razga

Det er en god ide at varme mælken og smelte smørret deri, inden man pisker det sammen med kartoflerne. Og husk - som altid - rigelig smør

10-02-2011 22:37 #17| 0

Uh, det er farligt at lave en smørbaseret mos med baco lige før hanky panky...retten er guddommelig, men kun eftrfulgt af en sofatur i joggingbukser. Hanky Panky er absolut umuligt. Tyngdepunktet i kroppen ændres ganske simpelt efter indtagelse af mos og gør samleje umuligt...

10-02-2011 22:41 #18| 0

ImStillA +1

MEGET smør er essentielt i en god potatismos!

11-02-2011 09:34 #19| 0

Jeg har naturligvis afprøvet opskriften som Jones linker til og det spiller altså noget mere end den klassiske udgave (især hvis der er kvinder til bords:)

11-02-2011 10:41 #20| 0

LOOOOOOOOL @ Borsa-Boy - tak for en god morgengriner!

@ OP
Hvordan gik det så? Lækker ret, lavede det sidste uge præcis som Razga, dog uden løg, synes jeg ik lige smager så godt :/

// KD

11-02-2011 11:41 #21| 0

Vær lidt forsigtig med el-piskeren, den har en tendens til at lave mos der i konsistens minder om tapetklister. Optimalt er en kartoffelmoser, som alle jo har miindst en af i deres køkken...

11-02-2011 12:07 #22| 0

RIGELIGT med smør og fløde, så kan man ikke ødelægge mad.:D

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar