Hey ladies & gentlemen,
Fik bestilt en tur hjem til dk i paasken, men tænkte ikke rigtigt paa hvor meget der er lukket i DK i paasken!
Nogen med indsigt i restauranter og aabningstider i paasken?
Ville gerne ud og have en del god dansk mad da det er saa sjældent jeg faar det!
Saa kom gerne med raad til restauranter i tror der er aabent i paasken i KBH.
Morgenmad:
Sidst jeg var hjemme var jeg paa paa Mad og Kaffe til brunch mener jeg stedet hed og det var sgu ret godt...
Saa den skal prøves igen hvis aaben men ogsaa gerne andre steder i den stil og kvalitet til morgenmad/brunch.
Frokost:
Til frokost er jeg ligeledes paa udkig efter en del dansk:
Smørrebrød, god Ribbensandwich og frikadellesandwich, gode burgere, stegt flæsk, tarteletter og hvad i ellers kan anbefale der maaske er aabent i paasken.
Aftensmad:
Igen her paa udkig efter danske delikatesser :)
Sidst var jeg paa taarnet og damn!
Jeg ved der er andre madtraade herinde og kigger dem alle igennem, men please, hvis nogen har indsigt om hvad der er aabent i paaskedagene lad mig vide det, aner ikke om de fleste er lukkede eller aabne i den periode?
Plus kom ogsaa gerne med lidt bud paa hvor man skal besøge...
Er hjemme fra den 13 til den 19 april og vil gerne prøve saa mange gode steder med dansk mad som muligt inden jeg smutter igen.
Har hørt Schonenman er blandt nuts steder for smørrebrød saa den skal prøves hvis aaben, men kom glad med bud... ogsaa gerne lidt billigere end den da det trodsalt staar paa ca 20 maaltider ude den uges tid og de kan ikke alle koste 1000+ :)
Mvh
Torben
Brunch/Frokost i KBH i paasken?
G-B-P skrev:Hey ladies & gentlemen,
Fik bestilt en tur hjem til dk i paasken, men tænkte ikke rigtigt paa hvor meget der er lukket i DK i paasken!
Nogen med indsigt i restauranter og aabningstider i paasken?
Ville gerne ud og have en del god dansk mad da det er saa sjældent jeg faar det!
Saa kom gerne med raad til restauranter i tror der er aabent i paasken i KBH.
Morgenmad:
Sidst jeg var hjemme var jeg paa paa Mad og Kaffe til brunch mener jeg stedet hed og det var sgu ret godt...
Saa den skal prøves igen hvis aaben men ogsaa gerne andre steder i den stil og kvalitet til morgenmad/brunch.
Frokost:
Til frokost er jeg ligeledes paa udkig efter en del dansk:
Smørrebrød, god Ribbensandwich og frikadellesandwich, gode burgere, stegt flæsk, tarteletter og hvad i ellers kan anbefale der maaske er aabent i paasken.
Aftensmad:
Igen her paa udkig efter danske delikatesser :)
Sidst var jeg paa taarnet og damn!
Jeg ved der er andre madtraade herinde og kigger dem alle igennem, men please, hvis nogen har indsigt om hvad der er aabent i paaskedagene lad mig vide det, aner ikke om de fleste er lukkede eller aabne i den periode?
Plus kom ogsaa gerne med lidt bud paa hvor man skal besøge...
Er hjemme fra den 13 til den 19 april og vil gerne prøve saa mange gode steder med dansk mad som muligt inden jeg smutter igen.
Har hørt Schonenman er blandt nuts steder for smørrebrød saa den skal prøves hvis aaben, men kom glad med bud... ogsaa gerne lidt billigere end den da det trodsalt staar paa ca 20 maaltider ude den uges tid og de kan ikke alle koste 1000+ :)
Mvh
Torben
Frokost på Schønnemann - dog skal man bestille i rigtig rigtig godt tid.
prangstar skrev: Frokost på Schønnemann - dog skal man bestille i rigtig rigtig godt tid.
Enig, det er et godt sted, de har dog lukket i påsken.
Guldkroen er lige åbnet i København. Det er ejeren af Grisen, der har åbnet en klassisk dansk restaurant.
Grisen har vundet DM i bøfsandwich to år i streg og deres flæskestegssandwich er også helt urimeligt god.
Jeg ved ikke om de har åbent i påsken dog.
hermod skrev:Guldkroen er lige åbnet i København. Det er ejeren af Grisen, der har åbnet en klassisk dansk restaurant.
Grisen har vundet DM i bøfsandwich to år i streg og deres flæskestegssandwich er også helt urimeligt god.
Jeg ved ikke om de har åbent i påsken dog.
Ok nice!
Den skal da prøves et par gange saa :)
Formoder det er den her:
https://www.facebook.com/Guldkroen11/
G-B-P skrev:
Ok nice!
Den skal da prøves et par gange saa :)
Formoder det er den her:
https://www.facebook.com/Guldkroen11/
Yes - jeg har ikke selv været der endnu, men han går helt sikkert op i at lave maden korrekt dansk
prangstar skrev: Frokost på Schønnemann - dog skal man bestille i rigtig rigtig godt tid.
NyBrugerUdenTøj skrev:
Enig, det er et godt sted, de har dog lukket i påsken.
Yes, lukket fra 13-17 saa det maa blive den 18. :P
Ved i om det er normalt i DK at de fleste restauranter er lukket i paasken eller ej?
Haaber sgu de fleste er aabne, ellers er jeg en presset mand! :/
hermod skrev:
Yes - jeg har ikke selv været der endnu, men han går helt sikkert op i at lave maden korrekt dansk
Nu ser jeg en anden der hedder Grisen tæt paa den anden og er sgu i tvivl hvem er hvem?
https://www.facebook.com/Grisengrillbar/?fref=ts
Ahh edit:
Det er vel den originale :)
Troede Grisen var fra Jylland!
Begge maa prøves, Grisen er vel ligeledes nuts!
G-B-P skrev:
Yes, lukket fra 13-17 saa det maa blive den 18. :P
Ved i om det er normalt i DK at de fleste restauranter er lukket i paasken eller ej?
Haaber sgu de fleste er aabne, ellers er jeg en presset mand! :/
Det er desværre meget normalt. Mange folk tager til familiesammenkomst i påsken istedet for restaurant, og det er dyrt at betale ansatte på de dage, så mange steder vælger at lukke. Der skal nok findes nogen, der vælger at holde åbent. Søg efter spisesteder i det område du skal opholde dig og tjek så deres hjemmesider/kontakt dem.
Du kan evt. finde muligheder her:
http://www.visitcopenhagen.dk/da/kobenhavn/gastronomi/restauranter
G-B-P skrev:
Nu ser jeg en anden der hedder Grisen tæt paa den anden og er sgu i tvivl hvem er hvem?
https://www.facebook.com/Grisengrillbar/?fref=ts
Ahh edit:
Det er vel den originale :)
Troede Grisen var fra Jylland!
Begge maa prøves, Grisen er vel ligeledes nuts!
De to restauranter ligger med 100meters mellemrum. Jeg kan dog med egne øjne konstatere at Guldkroen ikke er åbnet endnu, men mon ikke de er klar til påske.
Jeg er stor fan af Grisn i hvert fald.
hermod skrev:
De to restauranter ligger med 100meters mellemrum. Jeg kan dog med egne øjne konstatere at Guldkroen ikke er åbnet endnu, men mon ikke de er klar til påske.
Jeg er stor fan af Grisn i hvert fald.
Haaber de er aaben i paasken, saa er de i hvert fald blandt dem der skal besøges lidt gange! :)
NyBrugerUdenTøj skrev:
Det er desværre meget normalt. Mange folk tager til familiesammenkomst i påsken istedet for restaurant, og det er dyrt at betale ansatte på de dage, så mange steder vælger at lukke. Der skal nok findes nogen, der vælger at holde åbent. Søg efter spisesteder i det område du skal opholde dig og tjek så deres hjemmesider/kontakt dem.
Du kan evt. finde muligheder her:
http://www.visitcopenhagen.dk/da/kobenhavn/gastronomi/restauranter
Nice!
Ligner et godt link!
Ser baade smørrebrød link og Top 10 morgenmad osv!
Der maa kigges nærmere og haabe nogle af dem er aabne... Har sgu brug for dansk mad i spandevis! :)
Nogen der har prøvet orangeriets smørrebrød?
Og har andre gode smørrebrød raad?
Gerne ogsaa bare gode haandmad steder!
Rio bravo?
En Rio bravo gryde kommer man vel hurtigt til at savne når man rykker udenlands:)
Restaurant Kronborg har åbent hele påsken til frokost
http://www.restaurantkronborg.dk/paskefrokost/
Mate2004 skrev:Rio bravo?
En Rio bravo gryde kommer man vel hurtigt til at savne når man rykker udenlands:)
Heh!
Den er jeg sgu klar paa!
Kigger du forbi kbh til en?
Hvis du har fri den 13 saa lander jeg ved 11 tiden :P
parma15 skrev:Restaurant Kronborg har åbent hele påsken til frokost
http://www.restaurantkronborg.dk/paskefrokost/
Ser sgu god ud.
Den skal ogsaa med paa listen!
Og fin pris!
269 og 349 for deres paaskemenuer!
Der er sendt en booking anmodning mod dem!
Brunen skrev:Kan godt med-anbefale restaurant Kronborg
Lækkert smørrebrød
Ja ser sgu ganske ok og den er booket og confirmed! :)
Brunch paa Wullf og Konstali samt Mad & Kaffe er et must og forventer at snuppe en 3-4 besøg paa dem!
Nogle af deres locations bedre end andre?
Og andre steder ala dem til morgenmad/brunch nogen kan anbefale?
G-B-P skrev:
Booking request er sendt! :)
Ser god ud!
Palægade og Schønnemann har det bedste smørrebrød i København. Nappede tre stykker sidst og var ved at spræng
coinflip skrev:
Palægade og Schønnemann har det bedste smørrebrød i København. Nappede tre stykker sidst og var ved at spræng
Lyder godt!
3 er nok, kan jeg saa forstaa! :P
Palægade har desværre kun en speciel paaskemenu, den ser fin ud, men er ikke helt hvad jeg er ude efter, saa overvejer om jeg skal snuppe menuen eller om jeg skal tage den efter paasken den sidste dag vi er i DK inden vi tager hjem og prøve deres smørrebrød der!
Schønnemann er booket den 18 naar de er tlbage fra deres paaskeferie! :)
Overvejer Palægade den 19 inden jeg rejser hjem om aftenen.
Og ja, nogen vil maaske synes det er lidt vildt saa meget dansk mad jeg vil have en uge i DK, men som udenlandsdansker lover jeg jer at man savner rugbrød! :)
Gode bistroer/restauranter der serverer dansk mad ala høns i asparges (tarteletter), hakkedreng med bløde løg, stegt flæsk med persillesovs osv osv maa i ogsaa gerne komme med bud til.
Maa erkende at nu paa mit ottende aar ude tror jeg det er at jeg vitterligt savner det danske køkken :)
"Moderne" smørrebrød på fars dreng:
https://m.facebook.com/farsdreng.nyadelgade/?ref=page_internal&mt_nav=1
Mht Mad og Kaffe skal du komme tidligt for at få bord, jeg var der i dag kl 11.00, havde ikke helt forventet der var fuldt. Der stod cirka 8-10 personer og ventede på bor udenfor i kulden, det kunne jeg ikke overskue. Men kan læse mig til det går hvis man kommer tidligt.
duros skrev:"Moderne" smørrebrød på fars dreng:
https://m.facebook.com/farsdreng.nyadelgade/?ref=page_internal&mt_nav=1
Mht Mad og Kaffe skal du komme tidligt for at få bord, jeg var der i dag kl 11.00, havde ikke helt forventet der var fuldt. Der stod cirka 8-10 personer og ventede på bor udenfor i kulden, det kunne jeg ikke overskue. Men kan læse mig til det går hvis man kommer tidligt.
Oh damn!
Konen er stor tilhænger af præsentation der er IG venlig! :D
Og den her er da godt nok det!
https://www.facebook.com/farsdreng.nyadelgade/photos/a.848506615227564.1073741828.846932005385025/1268070419937846/?type=3&theater
Saa den er med paa listen!
Jep har prøvet det med Mad & Kaffe før.
Sidst jeg var i DK kom vi sikkert ogsaa ved 11 tiden, og yes, der var lang kø!
Tror vi var nummer 40 i køen... hehe
Var dog en solskinsdag!
Der er et par rigtig gamle traade her paa PN der nævner Stegt flæsk og persillesovs!
Der nævnes et par restauranter, men er i tvivl om de stadig er de bedste i byen!
Axelborg Bodega, Nyboders Køkken og Sans Soucci nævnes som nogle af de bedste.
Hvad siger PN nu?
hermod skrev:
De to restauranter ligger med 100meters mellemrum. Jeg kan dog med egne øjne konstatere at Guldkroen ikke er åbnet endnu, men mon ikke de er klar til påske.
Jeg er stor fan af Grisn i hvert fald.
Deres menukort er ude nu.
Ad libitum Tarteletter.
Ja tak!
G-B-P skrev:
Deres menukort er ude nu.
Ad libitum Tarteletter.
Ja tak!
Det ser godt ud, og med det fokus på kvalitet som han generelt lægger for dagen, så kan det kun blive godt.
hermod skrev:
Det ser godt ud, og med det fokus på kvalitet som han generelt lægger for dagen, så kan det kun blive godt.
Mangler bare lige stegt flæsk og så var den perfekt. Hehe.
Bliver sgu glad over at læse om den danske madglæde du udviser. Når man bor her sætter man for lidt pris på det!
Kan desværre ikke hjælpe med andet end at sige Schønnemann og Kronborg i min bog er nuts, så god fornøjelse med dem :) Forresten ligger der en anden dansk frokost restaurant lige over for kronborg. Kan ikke huske navnet og var ikke så vild med den ift. kronborg, men når du laver en tour i det danske køkken kan den måske overvejes.
Edit: Den hedder Sorgenfri.
ALL IN INC skrev:Bliver sgu glad over at læse om den danske madglæde du udviser. Når man bor her sætter man for lidt pris på det!
Kan desværre ikke hjælpe med andet end at sige Schønnemann og Kronborg i min bog er nuts, så god fornøjelse med dem :) Forresten ligger der en anden dansk frokost restaurant lige over for kronborg. Kan ikke huske navnet og var ikke så vild med den ift. kronborg, men når du laver en tour i det danske køkken kan den måske overvejes.
Edit: Den hedder Sorgenfri.
Hehe
Må erkende da jeg boede i DK var rugbrød heller ikke noget jeg satte specielt meget pris på. Jeg spiste det men tænkte ikke på det som en gourmet oplevelse.
Nu er det alt jeg drømmer om! 😂😂
Ok den må på listen.
Har dog en del smørrebrød nu på listen.
Leder pt mere efter varm mad såsom f.eks:
Tarteletter - tror Guldkroen11 bliver et valg der
Stegt flæsk og persillesovs - ikke helt sikker hvor
Krebinetter - ligeledes ikke sikker
Hakkedrenge - det samme
Men ser frem til min DK tur det er helt sikkert!
Påsken kan ikke komme hurtigt nok! 😏
Hvis det må være casual, vil jeg foreslå Provins på Rantzausgade. De har gjort det godt de gange jeg har været der.
@G-B-P
Forhør dig lige hos andre med Sorgenfri. Jeg husker den ikke så godt, men alene at jeg hellere vil Kronborg. Om det så kun er fordi Kronborg udmærker sig positivt i min hukommelse eller fordi Sorgenfri var en negativ oplevelse husker jeg simpelthen ikke. Jeg tager altid en tur på Kronborg når min far er i landet :)
Angående stegt flæsk kan du jo se om du kan finde et sted på denne liste:
lilleclown skrev:Hvis det må være casual, vil jeg foreslå Provins på Rantzausgade. De har gjort det godt de gange jeg har været der.
http://provins-mad.dk/
Er helt sikkert ok med casual.
Så den tjekker jeg ud.
Hvad laver de der er super du kan anbefale?
Jeg har fået Stegt Flæsk et par gange. Det er normalt ikke en ret, der imponerer mig - især fordi det mange steder er for tørt/blødt, men hos Provins var det helt sikkert frisk. Du får ikke kæmpe portioner eller ad libitum, men det smager godt. I sommers havde de også en god hjemmelavet koldskål.
Mon ikke du er godt kørende med tarteletter, stegt flæsk og så citronfromage til dessert :)
ALL IN INC skrev:@G-B-P
Forhør dig lige hos andre med Sorgenfri. Jeg husker den ikke så godt, men alene at jeg hellere vil Kronborg. Om det så kun er fordi Kronborg udmærker sig positivt i min hukommelse eller fordi Sorgenfri var en negativ oplevelse husker jeg simpelthen ikke. Jeg tager altid en tur på Kronborg når min far er i landet :)
Angående stegt flæsk kan du jo se om du kan finde et sted på denne liste:
http://www.sfmps.dk/restauranter.aspx
Ahh cool side.
Der er et par på listen der jeg havde overvejet allerede.
Takker
lilleclown skrev:Jeg har fået Stegt Flæsk et par gange. Det er normalt ikke en ret, der imponerer mig - især fordi det mange steder er for tørt/blødt, men hos Provins var det helt sikkert frisk. Du får ikke kæmpe portioner eller ad libitum, men det smager godt. I sommers havde de også en god hjemmelavet koldskål.
Mon ikke du er godt kørende med tarteletter, stegt flæsk og så citronfromage til dessert :)
Er enig.
Oftest er det ikke nuts.
Men da det nok er ti år siden jeg har fået det sidst fråder jeg bare over tanken om godt flæsk så det skal prøves et par steder.
Je prøver her.
Og dit menuvalg lyder helt sikkert som en god plan 😏😉😏
prangstar skrev:Frøken Barners Kælder er i øvrigt også ganske udmærket.
Oh yes. Den er købt!
Havde slet ikke tænkt over frokadeller og kold kartoffelsalat!
Men det gør jeg sgu nu!
Hvis du skal have sild på Palægade, så prøv at skylle den ned med deres perbersnaps fra Copenhagen Distillery. Virkelig kræs for ganen 😊
drohse skrev:Hvis du skal have sild på Palægade, så prøv at skylle den ned med deres perbersnaps fra Copenhagen Distillery. Virkelig kræs for ganen
Den må prøves.
Forventer helt sikert at prøve lidt sild.
Jeg håber du vejer dig både før efter dit besøg. Måske vi skulle lave et udstik på hvad prisen for et DK besøg som madglad udlandsdansker er i kg? :D
ALL IN INC skrev:Jeg håber du vejer dig både før efter dit besøg. Måske vi skulle lave et udstik på hvad prisen for et DK besøg som madglad udlandsdansker er i kg? :D
Hehe
Det lyder som noget der burde spilles på.
Mit gæt, hjemme 7 dage. 19 måltider. 10 kg lyder ikk urealistisk. 😏😏
Er frisk på et lille bet (<500) på at du holder dig under 10kg(tror det bliver close dog). Med forbehold for at jeg lige skal høre startvægt først? Er du et madorgel på +130kg er jeg ikke så sikker på jeg er godt inde nemlig ;-)
Jeg var engang på krydstogt. Såvidt jeg husker var rekorden dengang 14 kg på en uge :o
ALL IN INC skrev:Er frisk på et lille bet (<500) på at du holder dig under 10kg(tror det bliver close dog). Med forbehold for at jeg lige skal høre startvægt først? Er du et madorgel på +130kg er jeg ikke så sikker på jeg er godt inde nemlig ;-)
Jeg var engang på krydstogt. Såvidt jeg husker var rekorden dengang 14 kg på en uge :o
😏😏
Jo 10kg er nok optimistisk. Lol
Realistisk set.
Mit gæt er 5 måske 6.
Jeg vejer vel pt 100.
Ikke vejet mig det sidste års tid dog men det er mit gæt.
Er dog også 1.91 høj.
Så kun lidt overvægtig. 😏😏😏
Men håbet er jeg spiser en del god dansk mad.
Betyder ikke så meget hvad jeg tager på.
Konen er næppe enig men shhh dont tell her. Lol
Ville dog nok tage mere på hvis turen var uden hende. Hehe.
parma15 skrev:Restaurant Kronborg har åbent hele påsken til frokost
Brunen skrev:Kan godt med-anbefale restaurant Kronborg
Lækkert smørrebrød
ALL IN INC skrev:Bliver sgu glad over at læse om den danske madglæde du udviser. Når man bor her sætter man for lidt pris på det!
Kan desværre ikke hjælpe med andet end at sige Schønnemann og Kronborg i min bog er nuts, så god fornøjelse med dem :)
Kronborg var nuts!
Takker for raadet!
Konen var latterligt glad for deres frikadeller og maa erkende det var ogsaa de bedste jeg nogensinde selv har smagt!
Nu skal jeg bare lære at lave lignende selv saa vi kan spise dem her... hehehe
Maa erkende mine/min mors ikke smager nær saa godt!
Nogen der har deres opskrift! :)
Schønnemann var ligeledes i topklasse!
Nok overordnet min favorit men de frikadeller paa Kronborg gjorde konen glad og var hendes favorit og dermed gjorde det mig glad...
Happy wife, happy life som man siger! hehe
Men damn, jeg gad godt kunne lave lignende selv!
Fedt du havde nogle gode oplevelser!
Hvordan gik det weight wise? :D
Mht. frikadeller er der vel ikke andet end at forsøge sig frem. Der er markant forskel på hvordan folk laver dem og kan lide dem.
ALL IN INC skrev:Fedt du havde nogle gode oplevelser!
Hvordan gik det weight wise? :D
Mht. frikadeller er der vel ikke andet end at forsøge sig frem. Der er markant forskel på hvordan folk laver dem og kan lide dem.
Ja jeg planlægger at prøve mig lidt frem.
Ikke sikker paa hvordan de laver deres men fuck de var gode....
Weight wise blev ikke saa slemt som frygtet... hehe
Tror jeg kun nappede et par kilo.
Blev ogsaa nærmest kun hotdogs og smørrebrød.
Dog en del smørrebrød!
Og et kage sted der var nuts!
El Glace mener jeg det hed...
Fuck det var godt! :)
G-B-P skrev:
Ja jeg planlægger at prøve mig lidt frem.
Ikke sikker paa hvordan de laver deres men fuck de var gode....
Weight wise blev ikke saa slemt som frygtet... hehe
Tror jeg kun nappede et par kilo.
Blev ogsaa nærmest kun hotdogs og smørrebrød.
Dog en del smørrebrød!
Og et kage sted der var nuts!
El Glace mener jeg det hed...
Fuck det var godt! :)
Haha cool!
Det hedder La Glace og ja det er godt engang imellem. De ved dog også godt hvad de skal have for deres kager;)
Du bor i Spanien ikke? I så fald tror jeg det kan blive en udfordring at ramme den "danske" smag/oplevelse af frikadeller. Synes i hvert fald min fars kokkerier med spansk svinekød er noget anderledes end når han er i Danmark. Det hjælper dog en del hvis man hakker kødet selv:)
ALL IN INC skrev: Haha cool!
Det hedder La Glace og ja det er godt engang imellem. De ved dog også godt hvad de skal have for deres kager;)
Du bor i Spanien ikke? I så fald tror jeg det kan blive en udfordring at ramme den "danske" smag/oplevelse af frikadeller. Synes i hvert fald min fars kokkerier med spansk svinekød er noget anderledes end når han er i Danmark. Det hjælper dog en del hvis man hakker kødet selv:)
Oh yes, that was the name!
Og ja, det var ikke billigt... men det smagte! :)
Jep, bor i Barcelona!
Og ja, kødet er ikke helt det samme, det er helt sikkert!
Maa have slagteren til at mixe en god blanding.
Hvad mon mixet er for bedste smag?
Brug hakket kalv og flaesk istedet for blot at bruge hakket svinekoed.
Hvad mener du med mixet? Kalv/flæsk eller fedtprocent?
Personligt laver jeg kun med svin, men det er nok en opdragelsesting. Er stadig igang med at indsnævre den optimale fedtprocent, men har to forskellige retninger inspirationsmæssigt. Min mormors frikadeller, som er verdens bedste ( ;-) ) laver hun med relativt høj fedtprocent, mens min far(verdens næstbedste) bruger meget lav fedtprocent. Tror det er meget individuelt hvad man foretrækker. Jeg synes dog det giver en bedre smag, hvis der er lidt fedt i.
Men hvis konen er helt vild med frikadeller, er der vel ikke andet for end at sætte en hel dag af og teste forskellige variationer. Hvis du ligesom mig ikke er så vild med det hakkede kød i Spanien kan du enten købe svinemørbrad og hakke det selv, eller købe hakket kød og så selv hakke det en gang mere derhjemme. Jeg synes det hjælper en del på konsistensen ift. standardudbuddet i Spanien.
pokerheh skrev:Brug hakket kalv og flaesk istedet for blot at bruge hakket svinekoed.
Hakket flæsk vs svinekød er?
Er det det samme?
Ved godt jeg købte det i dk men her i spanien er jeg ikke sikker paa hvad jeg skal lede efetr for at finde den blanding :)
ALL IN INC skrev:Hvad mener du med mixet? Kalv/flæsk eller fedtprocent?
Personligt laver jeg kun med svin, men det er nok en opdragelsesting. Er stadig igang med at indsnævre den optimale fedtprocent, men har to forskellige retninger inspirationsmæssigt. Min mormors frikadeller, som er verdens bedste ( ;-) ) laver hun med relativt høj fedtprocent, mens min far(verdens næstbedste) bruger meget lav fedtprocent. Tror det er meget individuelt hvad man foretrækker. Jeg synes dog det giver en bedre smag, hvis der er lidt fedt i.
Men hvis konen er helt vild med frikadeller, er der vel ikke andet for end at sætte en hel dag af og teste forskellige variationer. Hvis du ligesom mig ikke er så vild med det hakkede kød i Spanien kan du enten købe svinemørbrad og hakke det selv, eller købe hakket kød og så selv hakke det en gang mere derhjemme. Jeg synes det hjælper en del på konsistensen ift. standardudbuddet i Spanien.
Er lidt af det hele jeg mente....
Hvad man skal benytte for at faa bedste smag.
Som du siger maa jeg teste selv.
Køber gerne hos slagteren her men vælger altid selv kødet de skal hakke.
En mørbrad kunne være en mulighed!
Kørt to gange gennem hakkeren er vejen frem mener du?
G-B-P skrev:
Hakket flæsk vs svinekød er?
Er det det samme?
Ved godt jeg købte det i dk men her i spanien er jeg ikke sikker paa hvad jeg skal lede efetr for at finde den blanding :)
Hakket kalv og flaesk er en blanding af hakket svinekoed og hakket kalvekoed.
G-B-P skrev:
Køber gerne hos slagteren her men vælger altid selv kødet de skal hakke.
En mørbrad kunne være en mulighed!
Kørt to gange gennem hakkeren er vejen frem mener du?
Ja altså det foretrækker jeg i hvertfald på de breddegrader. Synes simpelthen at alt hakket kød er hakket ualmindeligt grovt i Spanien, så jeg foretrækker at det bliver kørt igennem et par gange for at få en finere konsistens. Men det er selvfølgelig individuelt hvordan man foretrækker det.
Hvis du alligevel handler ved slagteren kunne du vel godt forsøgsvis se om du kunne få ham til at blande farsen som Pokerheh er inde på. Har da i hvert fald fået det med fra tråden, at jeg skal have frikadeller i denne uge og jeg tror sgu jeg vil prøve med kalv og flæsk denne gang:)
En anden ting mht. frikadeller er, at det er megavigtigt at roere farsen sammen med salt foer man putter andre ingredienser i. Og husker at snitte loeg meget fint.
Tror min farmor endte med at putte baade maelk og loeg i en foodprocessor/blender, men er ikke 100%
pokerheh skrev:
Hakket kalv og flaesk er en blanding af hakket svinekoed og hakket kalvekoed.
Cool.
Den maa være mulig hernede ogsaa! :)
Saa skal jeg bare finde ordet for kalv paa spansk og jer er igang! :D
Takker
ALL IN INC skrev:
Ja altså det foretrækker jeg i hvertfald på de breddegrader. Synes simpelthen at alt hakket kød er hakket ualmindeligt grovt i Spanien, så jeg foretrækker at det bliver kørt igennem et par gange for at få en finere konsistens. Men det er selvfølgelig individuelt hvordan man foretrækker det.
Hvis du alligevel handler ved slagteren kunne du vel godt forsøgsvis se om du kunne få ham til at blande farsen som Pokerheh er inde på. Har da i hvert fald fået det med fra tråden, at jeg skal have frikadeller i denne uge og jeg tror sgu jeg vil prøve med kalv og flæsk denne gang:)
Oh yes, jeg ryger paa frikadeller i aften!
Sgu mange aar siden jeg har prøvet at lave det maa jeg erkende.
Tror faktisk ikke mens jeg har boet i spanien. 4 aar nu!
Men der skal testes! :)
Maa se om jeg kan finde kalv her.
Naar jeg googler ordet kommer det samme frem som for oksekød.
Formoder kalven smager lidt anderledes end de voksne...
Men maa se hvad jeg kan finde ud af
pokerheh skrev:En anden ting mht. frikadeller er, at det er megavigtigt at roere farsen sammen med salt foer man putter andre ingredienser i. Og husker at snitte loeg meget fint.
Tror min farmor endte med at putte baade maelk og loeg i en foodprocessor/blender, men er ikke 100%
oh really!
Good to know!
Skal lige generelt have googlet hvad man gør.
Er som nævnt mange aar siden jeg sidst har lavet det...
pokerheh skrev:Kalv hedder vist ternera paa spansk.
jep...
Mente sgu ogsaa bare oksekød var det samme... ehhe
Køber da altid ternera naar jeg køber hvad jeg troede var oksekød... lol
Hedder oksekoed ikke noget med vaca? (jeg taler hat spansk, men mener da at vaca betyder ko?)
pokerheh skrev:Hedder oksekoed ikke noget med vaca? (jeg taler hat spansk, men mener da at vaca betyder ko?)
jo det gør det...
Men naar man f.eks køber hakket oksekød her er det gerne bare carne picado men de bruger ternera.
Saa jeg troede jeg da at det var oksekød de brugte og syntes det smagte som oksekød men maaske nu efter 4 aar finder jeg ud af at jeg rent faktisk meget sjældent har spist hakket oksekød her men bare spist hakket kalv... lol
Ternera er den helt store hernede.
Det er overalt.
Troede sgu det var oksekød... lol
G-B-P skrev:
jo det gør det...
Men naar man f.eks køber hakket oksekød her er det gerne bare carne picado men de bruger ternera.
Saa jeg troede jeg da at det var oksekød de brugte og syntes det smagte som oksekød men maaske nu efter 4 aar finder jeg ud af at jeg rent faktisk meget sjældent har spist hakket oksekød her men bare spist hakket kalv... lol
Ternera er den helt store hernede.
Det er overalt.
Troede sgu det var oksekød... lol
LOL :D
Det er sgu lidt sjovt, hvis du har spist det så længe uden at opdage det. En alternativ løsning er at printe et billede af dyret du skal bruge kød fra, så slagteren kan se hvad gringoen gerne vil ha' ;-) Det har den gamle praktiseret med nogenlunde succes i Ungarn fsv. angår udskæringer.
ALL IN INC skrev:
LOL :D
Det er sgu lidt sjovt, hvis du har spist det så længe uden at opdage det. En alternativ løsning er at printe et billede af dyret du skal bruge kød fra, så slagteren kan se hvad gringoen gerne vil ha' ;-) Det har den gamle praktiseret med nogenlunde succes i Ungarn fsv. angår udskæringer.
Haha
Må jeg på.
En af mine kammerater har åbnet Basal på Islands Brygge.
Helt sikker et besøg værd og her synes jeg faktisk ikke engang jeg er farvet :) Menuen skifter hver anden uge. Men du bør nok booke bord da der kun er plads til ca. 15 personer