Nu har jeg spist utallige burgere, og været med til at videre udvikle/optimerer nogle burgere hos forskellige restauranter.
Man må bare konkluderer, burgere er en smags sag, nogle vil have den simpel andre vil have den mere advanceret.
Mit forslag til den bedste, simple, smagsfulde & saftige burger er:
- Brød: Brioche bolle m. mashed kartofler i dejen (prøv google opskrift) - Hvis du ikke laver den selv, kan jeg anbefale https://voresbroed.dk/product/brioche-bolle/, de bliver ikke alt for luftige, og have en lille smule "bid" i sig, ala. gasolin.
- Kød: Hop til slagteren, og sig du skal bruge noget hakke oksekød af nyretapper - slap af, det ikke indmad (https://rigeligtsmor.dk/nyretapper-slagterens-hemmelige-udskaering/). Måske du skal bestille det dagen før du skal bruge det. Og sig endelig til ham alt fedtet skal hakkes med.
- Stegning af hakkebøffen: JEG elsker at kunne spise en burger, hvor man kan se kødet er rosa. Så dvs. at "smashe" burgeren er vel i bund og grund at skabe en rigtig hård stegeskorpe, og en gennemstegt bøf - det anbefaler jeg ikke. Jeg foretrækker du laver nogle fine bøffer med 1 cm højde, du skal endelig ikke ælte farsen for meget, bare lad den have den struktur du har fået fra slagteren, du laver blot nogle flotte runde bøffer á ~150 g. krydrer dem med salt og peber, steger dem af på en HED pande med rapsolie. 2 minutter på hver side, lad dem hvile inden du sætter den i burgeren. (eller grillen, op til dig).
Garnish:
- Ost : En skive god cheddar oven på bøffen når den er stegt og skal hvile.
- Pickes: Køb nogle skole agurker - sylt dem i 1/1 syltelagde m. lidt peberkorn & laurbærblade i. Lav en røvfuld, de smager AWESOME, og jo længere tid de syltet jo bedre. Det vel en form for hjemmelavet pickles.
- Rødløg: FINTSKÅRET rødløg skåret i ringe. Det virkelig vigtigt du fin snitter dem, rødløg har en tildens til at have en utrolig kraftig smag, og hænge i lang tid. Men jo finere du snitter et løg, jo mere mildt bliver det.
- Tomat: En god økologisk bøftomat - 1 semi tyk skive. (Jeg er ikke selv meget for tomat, man kan undlade den, men den giver en god friskhed)
- Øverste bolle(dressing): Hjemmelavet tyk majonaise (eller en lækker købefærdig) tilsmagt med ketchup.
- Nederste bolle, Sød sennep: (https://www.netpris.dk/french-s-classic-yellow-mustard-215ml.html?pa-partnerid=22947)
Det kan virke som burgeren kommer til at se lidt "kedelig" ud, men tro mig, smagen trækker igennem, og så du fuldstændig lige glad med hvordan den ser ud ;-)
Og husk nu, som Anden (komikeren) bruger i en af hans shows, en burger skal kunne spises med en hånd, uden der skal være alle mulige dikkedarer.