Hey PN.
Kunne godt tænke mig en rigtig god kvalitetschampagne nytårsaften der bare er lige så god som, at få et blowjob med en øl i hånden til en champions leauge kamp! :)
Hvad er vi ude i, hvad drikker PN?
På forhånd tak og godt nytår!
Champagne nytårsaften?
Hva pris taler vi?? Hvis du er en rig karlo, er der jo altid Dom P, Crystal osv......
Det handler da ikke så meget om kvalitet nytårsaften gør det? Det skal være en magnum da.
www.vinopolis.dk/forsiden?page=shop.product_details&flypage=flypage_vn.tpl&product_id=59&category_id=11
Vil gerne have det er "rigtig" champagne, altså fra champagne distriktet. Angående Dom Perignon og Crystal - smager det godt? For det vigtigste er, at det smager ordenligt..
@OP
Det ville også være fedt hvis du skrev hvad dit budget er. Altså det er jo lidt svært at vide om det er en til 100 kr. eller 1000 kr. du søger.
Jacquesson champagne - køb ikke deres billigste men deres mellempris produkter sparker røv (250-500 kr).
Glem "den gule enke" og Dom P m.v. De er opreklamerede.
champagne til max 300 kr flasken søges.
Folket kan ikke lide "sure champagner".
Hvad skal jeg gå efter?
Jeg er selv på en Krug, men lad nu være med at bruge en formue på en god champagne, der først skal drikkes klokken 12 efter en stor middag og 2 flasker amarone. Jeg drikker selv den gode champagne til velkomst/forret og har så en sød champagne til midnat. (Midnatschampagnen er ikke købt endnu, men Laurent Perrier demi-sec plejer at være et ok bud, synes jeg.)
Piper Heidsieck Special Cuveé 1998 til Droningen..
Piper Heidsieck demi-sec til Kransekagen...
@MrBrown91
En af mine kammerater ejer www.champagneshop.dk og de har i hvert tilfælde rigtig mange muligheder. Desuden er der procenter at hente på champagnen, hvis du er medlem af deres facebook gruppe.
jeg må slå et slag for min yndlings hus-pagne. Fik den første gang på brasserie Ferdinand i Århus. Sommelieren og restaurantschefen har sin egen import hvor han sælger denne pagne(http://www.lacave.dk/).
Det er seriøst en vidunderlig flaske og perfekt til dem der gerne vil opdage hvad rigtig pagne egentlig er uden at skulle give 1000 kr for en flaske Krug. Det er selvfølgelig ikke det samme men det er virkelig godt.
Jeg har sendt en forespørgsel på om man kan bestille nogen flasker til afhentning inden nytår på restauranten(ved åen i Århus) Jeg skal nok lige sige til hvis det er muligt hvis det har interesse for nogen.
det er en Grand cru "Hommage á Francois Hémart" Til 245,- Hvilket er yderst billigt ifht. jeg har fundet den på andre danske sider til 400 kr flasken.
Aletman linkede til tråden for sidste år hvor jeg var inde på nogen af de ting jeg mener er vigtigt omkring pagne.
Jeg elsker pagne og det er en smuk vin. Det bedste vin i verden bliver imo lavet i Champagne og Bourgogne som ligger tæt ved hinanden. (Og Barolo)
Der er to grunde til at Pagne er dyrere end fx Cava fra Catalonien og fx norditaliensk boblevand á la Spumante, eller fx Cremant du Bourgogne og Cremant du Alsace.
1) Jorden i Pagne er helt perfekt til vindyrkning (meget kalkholdig) og pagne ligger lige præcis i den zone hvor det er på vippen om du overhovedet kan dyrke vin. Vin bliver altid bedre når vinrankerne presses ud i det yderste for at få nok næringsstoffer op af undergrunden. (Med klimaforandringer er det snart ikke Pagne og Bourgogne, men England og Danmark der bliver ideelle til vindyrkning). Pagne bliver dermed god vin der kan tages mange penge for og jorden i pagne er dermed dyr at købe op (nøjagtig det samme i Bourgogne)
2) Hype. Ren og skær beskidt branding! Moet Chandon er et af verdens mest kendte brands. Dom P koster ikke 1000 krober fordi det er en Champagne der er 1000 kroner værd eller har været dyr at producere. Det koster 1000 kroner at drikke en ung Dom P fordi folk er retarderede nok til at købe den. Dom P ville være en fin pagne hvis prisen lå i 300-400.
Til jer der skal ud og købe en flaske eller to.
Først og fremmest: Hvad må den koste. Pagne til under 200 duer ikke! Det er anytime bedre at købe en cremant du Bourgogne eller en Cava til 150 en noget sprøjt fra Cliquot, M&C, Roederer osv til 250-400.
Hvis det skal være rigtig Pagne og under 300 så gå ned i lokale vinbutikker der ved hvad det handler om. Hahila linker til et sted der imo ser godt ud. Jeg kan godt lide Giraud!
Et andet sted at kigge er Esprit-Du-Vin i Snaregade Kbh. Må jeg anbefale bla Charlemagne og Charpentier som laver basis cuvee til omkring 230.
Hvis det må koste lidt mere end 2-300, så kig efter små producenter. Det bliver bare aldrig godt med vin, når det er vi snakker om en produktion må millionvis af flasker. Dom P fx. God champagne, ikke? NEJ! Der laves over 1 million flasker Dom P hvert år! Hvad vil du helst? Købe en pagne fra et industrihus til 1000 kroner, eller købe en top cuvee fra et lille hus til fx 800, hvor der kun laves måske 5k flasker årligt? Når man laver 1 million flasker kan man ganske enkelt ikke kæle for produktet.
I Randersgade i KBH ligger en lille butik. Den ejes af forfatteren til "Champagnebiblen" og de har et stort udvalg i økologisk og biodynamisk pagne fra små producenter. Den og Esprit-de-vin er klart de to bedste steder i KBH.
Hvis det skal være god balla pagne til +500 kroner så er Sellosse "Initiale" til ca 600 anytime klart bedre end Dom P. Den kan fås i Esprit. Det er en af mine faves. Sellosse er desværre blevet dyrere med årene efter det har opnået kultstatus, men det holder stadig max til prisen. Af de lidt mere kendte mærker er Sellosse og Krug >>>> resten. Det er ikke op til debat
Skal det være super balla og SKAL der stå Cristal eller Dom P på flasken så køb Dom P rose eller Cristal Rose. De holder! Konge pagne, men super dyre. Cristal Rose er hands down det bedste rose jeg har smagt. Almindelig Cristal er kedelig som leverpostej og opreklameret. Dom P er som sagt bare crap. Skal det være Dom P så kig i Leisner vine efter en gammel årgang. 90 er god nu. Men det bliver dyrt og overpriset.
Alternativet i den prisklasse er som sædvanlig Krug. Mit favorithus hvis pengene ikke er et problem. Problemet er blot at Krug basis cuvee starter i 1k. Jeg vil til enhver tid opgradere til Krug Vintage. 1995 kan stadig fås rundt omkring til 1500. Har smagt den et par gange og den drikker ekstremt flot (+ 6 månder siden jeg smagte sidst). Krug 1996 er for ungt. 1998 og 1999 har jeg ikke smagt. 1990 drikker stort nu, men bliver dyrt.
Nogle af mine faves i forskellige klasser:
<200: Drop Champagne og kig efter Cremant du Borugogne eller Alsace. Cave og Spumante er afgjort også oplagte her.
200-400:
- Charlemagne hos Esprit
- Charpentier hos Esprit
- Giraud hos Esprit eller hos Hahila's link
DROP M&C, CLIQUOT, ROEDERER OG ALT ANDET MAINSTREAM I FINDER I STØRRE VINBUTIKKER ELLER SUPERMARKEDER!
400-600:
- Sellose hos Esprit. TOPDOLLAR BABY! Alt fra basis cuveerne til årgangsvinene holder niveau.
- Juaquesson hos Erik Sørensen. (Staveplade). Både deres non vintage og deres vintage holder. Jeg har altid været rigtig glad for rose vintage
- Billecart-Salmon Rose non vintage. Kan måske stadig få et par flasker hos Enoteca-vin.dk i adelgade.
Balla:
- Krug
Rigtig sådan for alvor jeg er skide ligeglad med penge balla:
- Dom P rose
- Cristal Rose
- Krug Clos de Mesnil.
Btw. hvis man gerne vil have den pagne jeg har anbefalet, skal man slå til idag, da sidste dag hvor man kan hente den er imorgen. Jeg bestiller nogen flasker og henter dem, og kan også godt hente til folk og så kan de hentes hos mig i centrum af Århus. Skriv en PM inden 23 hvis ønskes.
hos mig? ja sagtens, jeg er hjemme til 1730 den 31ende hvorefter vi skal på resturant Et til deres nytårsevent
smider lige menuen ind som opfordring til i poster nytårsmenuerne som sidste år!
Menu 2010
Caviar surprise
med taskekrabbe, jordskok, dild, croutoner og citron
&
Rødtunge ballontine
med beurre noissette, vinterspinat, trøffel og hasselnødder
&
Dampet nytårstorsk
med danske rødbeder, hønseæg, sprødt hvede og grovkornet sennep
&
Mørbrad Wellington
med kalvebrisler, knoldselleri, syltede perleløg og sherry Jus
&
Creme Caramel
med vanille, citrus, krokant, kakao og nytårskys 2010
@ Alle
Tak for spændende inputs indvil videre.
@ hahlia
Lyder virkelig fedt. Jeg er meget interesseret også selvom det ikke kan nåes til nytår.
@ HolchKnudsen
Jeg elsker det, keep going :)
@Hahila
den menu der ser sgu svedig ud!
Her står den på:
Til Dronningens Nytårstale
Grove grissini med svampecreme og krydderurtemayo
Ceviche af kammusling på ristet rugbrød med æble-peberrodscreme
Delamotte Champagne Brut - tilbud hos Phillipson til 170,-
Forret
Rimmet og pocheret torsk rullet i rugbrødskrumme, røget torske-rillette, syltede svampe, skovens urter, luftig mayonnaise og maltjord
2008 Domaine Chartron, Rully Montmorin
Mellemret
Jordskokke/vanille-bisque med smørpocheret hummerhale, jordskokkechips og trøffelolie
2005 Nottetempo Chardonnay IGT
Hovedret
Duet af Svin: Syltet bryst og sødmælksporcheret mørbrad, fyldte kartoffelskræller og ølsyltede løg
2008 Torbreck Cuvee Juveniles
Dessert
Triple Chocolate Tærte, hvid chokolade parfait, nøddecrunch og solbærmousse med popsukker.
1999 Burmester Vintage Port + diverse andre dessertvine
Opskrifterne kan naturligvis findes på gastromand.dk/herremiddag-nytarsmenu-ideer-2010/
GODT NYTÅR!
Kl 24 champagne.
Louis Laurant demi-sec champagne. Fåes i Irma til ca 150kr. Den er sødlig, uden at være asti. Fremragende køb
Jeg vil spise middag hos Hahila før jeg dør!!!
hov hehe selvom det kunne være vores menu så er vi på restaurant i år. Resturant Et. Men drenge i er meget velkommen til gourmet middag en dag. kunne være sjovt at lave en samling madglade PNer en dag.
Hos os står den på
Forret:
Lakseroulade
noget random vin fra gaver + hvad folk selv tager med + et par øl
Hovedret:
Mørbrad med citron og persille på, og bacon rundt om. Flødekartofler skal der til
Så skal der drikkes lidt rødvin, og igen samme sted som tidligere (random gaver fra folk + hvad folk selv medbringer) og igen er en øl ikke helt af vejen
Dessert:
Chokolade mussé
og her er det så vi begynder at hive noget whiskey og cola frem.
Ekstra:
Kransekage (hjemmelavet)
Peanuts
Saltstænger
Lidt chips
diedamm sounds pretty fucking good. specielt pre forret og forret er ren love :)
sorry kan godt se det stikker lidt ud. Er en stående joke i mit slæng og omtale det som paaaaaagne derfor jeg ikke tænkte videre over det da jeg skrev det :)
Sidespørgsmål nogle der ved hvor man kan købe store flasker 3l eller større til nytår? Mest for sjovs skyld:)
Hos de fleste gode vinbutikker kan du få magnum og 3L som jeg vist nok tror hedder Imperial. Det der er med Champagne er at de fleste producenter faktisk lave ganske mange 3 L flasker og endda 6L og 12L. Specielt 3L M&C burde være nemt at opdrive
Men du skulle måske have været ude i god tid og bestille hvis det skal være lidt mere specielt. Magnum flasker er noget nemmere at få fat på fra hylden.
Jeg skriver pagne fordi det er kortere end champagne og jeg er doven. Er det ikke flintrende hvad man kalder det for så længe vi alle sammen forstå det er champagne?
Opdateret menu:
- Aperetif
Beluga kaviar fra Iran
1996 Dom Ruinart, Blanc de Blanc
- 3 forretter
Fersk røget laks i en eller anden form. Bliver formentlig helt simpel på et stykke brød med dild og citron.
Fortsætter med 1996 Dom Ruinart, Blanc de Blanc
Gratinerede blåmuslinger
1996 Comte de Champagne Rose, Taittinger
24 mdrs Jamon Serrano fra Salamanca med ristet brød og tomat salsa (Spansk bruchetta).
2008 Corton-Charlemagne Grand cru, Bonneau de Martray
- Hovedret
Braisserede svinekæber med abrikosglace og kartoffelmos
2008 Morey-Saint-Denis 1' cru, Domaine Dujac eller/og
2007 Morey-Saint-Denis 1' cru "Clos de la Bussiere", Domaine G.Roumier
Ost
Parmesan, Mancebo
1995 Vega Sicillia "Unico"
Desert
Hjemmelavede pandekager med chokolade, hertil Sabayonne sovs og hindbær
2007 Sauternes, Mouton Cadet, Rothschild
Kransekage
Hjemmelavet obv
Diedamm
Ikke mig der står for maden. Men jeg har kigget lidt over skulderen på min kone Sara.
Det er en std braissering: Først brunes kæberne. Så koges i 2 timer på Sherry og med diverse grøntsager og vist en enkelt af kæbe benene eller to i. Til sidst steger hun dem vist kort på panden for at give dem en karameliseret stege overflade.
Glacen er vist bare en ligefrem glace, obv lavet på abrikos. Sara bruger vidst resten af væden fra kogningen af kæberne.
Det var lige fra toppen af hovedet. Hvis du vil have den præcise opskrift på hvad hun gør kan jeg godt få hende til at skrive det ned.
En 6-liters flaske hedder ganske rigtigt en Imperial eller Methuselah (dansk Metusalem). Den største her på listen hedder en Melchizedek og er på 30 liter. :)
en.wikipedia.org/wiki/Wine_bottle
Jeg kunne godt bruge til input til vin og champagnekøb til en lowroller som mig!
Har set på følgende:
Forret:
2007 Viognier Santa Barbara County, Fess Parker eller
2008 Attems Pinot Grigio, Marchesi de Frescobaldi
Hovedret:
Jeg har ikke rigtig kigget på det helt store endnu, så input modtages gerne.
Mousserende:
Efter HK's anbefaling må jeg nok holde mig til Cremant d'Alsace eller
Cremant du Bourgogne.
Er der nogen der har erfaringer med ovenstående hvidvine - eller vil anbefale en anden - eller vil byde ind med en god rød til maksimum 150,-?
Btw kommer forretten til at bestå af noget varmrøget peberlaks og hovedretten af oksemørbrad med svampesauce.
@ HK
"I Randersgade i KBH ligger en lille butik. Den ejes af forfatteren til "Champagnebiblen" og de har et stort udvalg i økologisk og biodynamisk pagne fra små producenter. Den og Esprit-de-vin er klart de to bedste steder i KBH."
Jeps den er en god butik, som har været dyr for mig. Vil bare oplyse, at den efter nytår flytter til ny add www.skaaldugamle.dk/.
Godt nytår
Vi bliver 9 gutter til spisning
Forret
Rimmet torsk med agurk, skagenskinke, yoghurtcreme og jomfruhummer vinaigrette.
Mellemret
Krokette af frilandskylling tilberedt med friske krydderurter og citronmelisse, serveret på bund af spidskål i vanilje og bagte skorzonerrødder. Dertil nedkogt balsamico.
Hovedret
Stegt kalvefilet og braiseret kalvekæbe med trøffelpuré, saltbagt selleri og smørdampet porre. Hertil kartoffelkompot og portvinssauce.
Dessert
Champagnepocheret pære med chokoladekage, hasselnøddecrunch og nougat.