Champagne til jule maden - hjælp!

#1| 0

Jeg har besluttet at der skal prøves noget andet end normalen til julemaden i år.


Idéen pt er champagne - men hvidvin kunne også være en sjov idé.


Jeg ved der har været flere Champagne tråde tidligere, men skal bruge råd specifikt til min price-range, maden og så skal det være noget jeg kan købe i Aarhus/KBH inden torsdag.


Price range: 500-600 pr flaske

Mad: Traditionel julemad

Idé: Champagne


På forhånd tak for hjælpen!!


@HolchKnudsen

@Borge

20-12-2015 19:25 #2| 1

Jeg går selv og pusler med ideen om at lave en lækker 3 retters med tilhørende bobler, men jeg kunne aldrig finde på at servere det juleaften. Synes ikke det passer til julemaden og så er der det med traditionerne og hvad vil gæsterne synes?

20-12-2015 19:48 #3| 0
MichaelFabiano skrev:Jeg har besluttet at der skal prøves noget andet end normalen til julemaden i år.

Idéen pt er champagne - men hvidvin kunne også være en sjov idé.

Jeg ved der har været flere Champagne tråde tidligere, men skal bruge råd specifikt til min price-range, maden og så skal det være noget jeg kan købe i Aarhus/KBH inden torsdag.

Price range: 500-600 pr flaske
Mad: Traditionel julemad
Idé: Champagne

På forhånd tak for hjælpen!!

@HolchKnudsen
@Borge

Lanson eller Bollinger


Evt

Forret

Bollinger Rosé Brut til omkring 400,-


Hovedret

2012 Bollinger Côte aux Enfants ca 600,- eller 2005 Bollinger Champagne La Grande Année ca 600,-


Dessert

Bollinger Special Cuvée 350,-

20-12-2015 20:33 #4| 0

imo passer champagne slet ikke til den fede julemad

20-12-2015 20:40 #5| 0

Enig


Pas i øvrigt på med at fucke med andres jul, medmindre du er helt sikker på, de er med på den.

20-12-2015 20:44 #6| 0

saftevand til risengrøden

20-12-2015 21:07 #7| 0

Lyder super spændende, kan desværre ikke hjælpe. Ville bare give opbakning til ideen, da der nu er folk der har gjort det modsatte.

Glæder mig til et referat

20-12-2015 21:27 #8| 0

Du skal ikke have Bollinger, Moët eller andet overprissat sprøjt. Helt konkret hævil foreslå disse to muligheder:

1. Tag ned i L'Esprit Du Vin (http://www.esprit-du-vin.com/) og tal med dem. Kompetente mennesker med et yderst kompetent sortiment.

2. Smid mig en PM, så sætter jeg dig i dialog med Jens Ferdinand, som ved alt hvad der er værd at vide om champagne. Han har også en forretning, men der er ingen webshop endnu. Dog har han sit hovedlager i KBH, som du kan køre til. Han kan guide dig ud fra smag, mad osv, og så er hans vine noget nær den bedste value for money du kan få i DK (i mange tilfælde også europa)

Mit bud er, at Jens foreslår enten Savart eller Perseval. Og det er virkelig god skum.

- Et diskret tredje bud, er at købe Jacquesson 738 fra Erik Sørensen Vin (de har flere shops på Sjælland, KBH inkluderet).

P.S. Jeg ville gå med Jens, der er så åndssvagt gode bobler til en alt for fornuftig pris :-)

P.P.S. Jeg har på min madblog været til 2 champagnesmagninger, hvor vi har fået en del interessant. Jeg er på ingen måde ekspert, men det giver et udmærket indblik i amatørens holdning til en række forskellige vine. Du kan læse om smagningerne lige her:

http://madsvin.com/champagnesmagning-en-uforglemmelig-aften/

http://madsvin.com/champagnesmagning-en-anden-klub/


Edit: jeg kan godt lide Bollinger. Min pointe er blot, at du kan få en del mere for dine penge andetsteds. Kvalitetsmæssigt :)


Redigeret af xitaah d. 20-12-2015 22:52
20-12-2015 22:51 #9| 0

Med på en lytter her. Ikke at jeg er tæt på at indføre det samme, må indrømme jeg har svært ved at se det for mig. Men ville være god lir hvis det kan hives hjem, som jeg har set flere snakket om at det kan.

20-12-2015 22:54 #10| 0
Turbofluen skrev:Med på en lytter her. Ikke at jeg er tæt på at indføre det samme, må indrømme jeg har svært ved at se det for mig. Men ville være god lir hvis det kan hives hjem, som jeg har set flere snakket om at det kan.

Det skulle fungere ret godt. Har desværre ikke selv prøvet det endnu. Julen er for hellig hos os :)

20-12-2015 22:55 #11| 0

Det er bare vildt i så fald :-) Måske jeg skulle samle nogle andre champagneglade mennesker og teste det af. Juleaften tror jeg ikke er en mulighed, hverken i egen eller hos svigerfamilien.

20-12-2015 22:59 #12| 0

Men er vi enig om, at kan det trække julemad, kan man trække det meste? Eller er jeg off på det punkt?

20-12-2015 23:05 #13| 0
Turbofluen skrev:Men er vi enig om, at kan det trække julemad, kan man trække det meste? Eller er jeg off på det punkt?

Jeg tror mere, at det er fordi julemad er umuligt at parre noget helt ordenligt med. Champagne klarer det bedst, da det går godt med både rødkål og de brunede kartofler (modspil) og så bryder det lidt med fedmen fra anden.


Men i og med jeg ikke har prøvet det, er det selvfølgelig svært.


Påtænker selv at prøve det med noget gåsebryst eller lignende i den nærmeste fremtid :)


Hvis du prøver det, så meld endelig op.

20-12-2015 23:07 #14| 0

Tak for indsparkene so far! Keep em' coming =)


Der kommer 100% champagne på bordet hos os i år, så jeg skal nok melde tilbage med om det virker eller ej. Mine tanker omkring det er umiddelbart hvad xitaah lige skrev ovenfor - modspil!

20-12-2015 23:23 #15| 3

Living on the edge.....

20-12-2015 23:33 #16| 0

Spændende idé.

Har desværre ikke tid til det store svar på denne side af jul og nytår, men umiddelbart lyder Bollinger da ikke så fjollet. Det er en ret fyldig Pinot Noir baseret stil. Ved dog ikke, hvordan det vil gå med de oxidative noter, de ofte har.

En anden idé kunne være noget Pinot Meunier baseret. Den har ofte en umiddelbar rød frugtighed, næsten lidt slikken/kandiseret, der muligvis kunne passe til rødkålen.

De Chardonnay-baserede, som jeg oftest foretrækker, er normalvis de mest syreholdige, så de bliver nok for stramme. Men ingen regel uden undtagelser; en Selosse Substance er i hvert fald fyldig, den kunne være spændende at prøve til.

God fornøjelse og lad os høre resultatet!

21-12-2015 00:23 #17| 2
xitaah skrev:Du skal ikke have Bollinger, Moët eller andet overprissat sprøjt. Helt konkret hævil foreslå disse to muligheder:

1. Tag ned i L'Esprit Du Vin (http://www.esprit-du-vin.com/) og tal med dem. Kompetente mennesker med et yderst kompetent sortiment.

2. Smid mig en PM, så sætter jeg dig i dialog med Jens Ferdinand, som ved alt hvad der er værd at vide om champagne. Han har også en forretning, men der er ingen webshop endnu. Dog har han sit hovedlager i KBH, som du kan køre til. Han kan guide dig ud fra smag, mad osv, og så er hans vine noget nær den bedste value for money du kan få i DK (i mange tilfælde også europa)

Mit bud er, at Jens foreslår enten Savart eller Perseval. Og det er virkelig god skum.

- Et diskret tredje bud, er at købe Jacquesson 738 fra Erik Sørensen Vin (de har flere shops på Sjælland, KBH inkluderet).

P.S. Jeg ville gå med Jens, der er så åndssvagt gode bobler til en alt for fornuftig pris :-)

P.P.S. Jeg har på min madblog været til 2 champagnesmagninger, hvor vi har fået en del interessant. Jeg er på ingen måde ekspert, men det giver et udmærket indblik i amatørens holdning til en række forskellige vine. Du kan læse om smagningerne lige her:

http://madsvin.com/champagnesmagning-en-uforglemmelig-aften/

http://madsvin.com/champagnesmagning-en-anden-klub/

Edit: jeg kan godt lide Bollinger. Min pointe er blot, at du kan få en del mere for dine penge andetsteds. Kvalitetsmæssigt :)



Fin edit du fik på, skulle lige til at løfte en pegefinger :P

Men du har ret, ikke verdens bedste value du får - dog normalt stadig rigtig lækker omgang bobler :)


Btw rigtig fin hjemmeside du har dig! Første gang jeg besøger den og vil nu gå igang med læsningen - som kok og restauratør er sådan blogs altid spændende at følge med i for at se hvad der røre sig. God jul :)

21-12-2015 11:02 #18| 0
Snack1606 skrev:
Fin edit du fik på, skulle lige til at løfte en pegefinger :P
Men du har ret, ikke verdens bedste value du får - dog normalt stadig rigtig lækker omgang bobler :)

Btw rigtig fin hjemmeside du har dig! Første gang jeg besøger den og vil nu gå igang med læsningen - som kok og restauratør er sådan blogs altid spændende at følge med i for at se hvad der røre sig. God jul :)

Mange tak. Kunne godt se, at jeg lige fik meldt en anelse for aggressivt ud i første omgang. Bollinger smager godt. Men i min optik er der andet der smager bedre, til mindre eller samme penge :-)

21-12-2015 11:03 #19| 0
Borge skrev:Spændende idé.

Har desværre ikke tid til det store svar på denne side af jul og nytår, men umiddelbart lyder Bollinger da ikke så fjollet. Det er en ret fyldig Pinot Noir baseret stil. Ved dog ikke, hvordan det vil gå med de oxidative noter, de ofte har.

En anden idé kunne være noget Pinot Meunier baseret. Den har ofte en umiddelbar rød frugtighed, næsten lidt slikken/kandiseret, der muligvis kunne passe til rødkålen.

De Chardonnay-baserede, som jeg oftest foretrækker, er normalvis de mest syreholdige, så de bliver nok for stramme. Men ingen regel uden undtagelser; en Selosse Substance er i hvert fald fyldig, den kunne være spændende at prøve til.

God fornøjelse og lad os høre resultatet!

Lige netop Special Cuvée tror jeg vil være lidt kvalm med julemaden, grundet de netop oxidative noter du nævner, som er ret bombastiske i den vin.

21-12-2015 14:33 #20| 0

Jeg har næsten lige været til champagne smagen med en gruppe venner, og alle var enige om at Jeeper champagne (gul markat) var fantastisk, alligevel den ikke var dyrest. Tror den koster ca 300 pr flaske. Jeg snupper selv den til nytår.

21-12-2015 15:46 #21| 0

Er rosé ikke en mulighed?

21-12-2015 21:46 #22| 0

Nu vil jeg netop se mig selv lidt enig med CheeseRoyal, selv om mange ikke er helt så vilde med rosé, så går Moët Rosé sig virkelig godt til And, om det kan kombineres med Brune kartofler, rødkål og lignende må jeg melde lidt pas på.

Desuden så vil jeg mene at Perrier-Jouët Grand Brut kan være et kvalificieret bud også, dette er den Champagne vi selv har tænkt os at forsøge med til julen i år.

Normalt ville jeg anbefale dig min egen webshop hvor jeg selv sælger produkterne, men vi kan næppe nå at levere til jul der er simpelthen for kort tid til og for trvlt, så eneste måde jeg kan hjælpe dig på er hvis du selv kan afhente på lageret på midtsjælland. Kan nok også godt levere i KBH imod et mindre gebyr, hvis du skal bruge en større mængde, af et mærke jeg føre på shoppen, så er du velkommen til at skrive så kan vi måske finde ud af noget. www.lillegaard-legacy.dk



01-01-2016 12:00 #23| 0

Hvad endte du med, og var det en succes?

@MichaelFabian

04-01-2016 20:42 #24| 0

Sorry for det sene svar, but here goes.


Det endte med en Bollinger Special Cuve og en Louis Roderer Brut Rose Vintage 2010, og resultatet var fantastisk - modspillet til den fede mad virkede perfekt, og kunne sagtens forestille mig at det blev en bobbel gentagelse til julemaden næste år =) Varm anbefaling herfra.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar