I et anfald af inspiration fra en eller anden poker spillers blog, tror det var zupp, fik jeg ved en bytur i ålborg pludselig lyst til til CHRYSTAL champagne. Så jeg købte en flaske til 3600 og drak lidt.
På vej ud af kbh . lufthavn så jeg idag pludselig den mest pimpede bar ved navn chrystal, med et rimelig fint champagne setup og nu bliver jeg lidt nysgerrig...
Jeg ved NADA om champagne, er chrystal the shit eller ? Er der virkelig så stor forskel på forskellige champagne mærker? Er det kun de nyrige wannabees der drikker champagne ? JA idet HELE TAGET hvad er champagne egentlig for noget?
Del ud af jeres viden, erfaring og fordomme om champagne!
Champagne
Champagnen du taler om hedder Cristal , ikke Chrystal. Det skal du nok have på plads inden du bestiller den næste gang.
lol ja for det er nok ordenligt vigtigt at kunne stave det når man står og råber det til bartenderen.
Han spørger tit om hvordan det staves og kan man ikke det så går det helt galt......
Champagne er sgu da for ghey...hvis man skal ud og spille "balla" er der sgu da ikke noget mere invandrerghetto end at bestille Cristal...omg
generelt kan man sige at alle de der yuppier der kommer på de fancy steder. de råber på dom p of cristal, men de kommer mest i brut-versioner, hvilket übersurt.
men hvis du kan finde dem i sec eller demi-sec, så mener jeg det er mere værd.
Cristal er en rigtig fin champagne der dog er noget overvurderet blandt unge der ser for megen MTV/voice eller gerne vil blære sig når de er i byen.
Det er ikke top notch the shit Champagne for kendere. Der er en grund til at Bollinger, Krug, Selosse og Salon typisk ligger højere prismæssigt - i hvert fald i vinforretninger. Diskoteker skruer nok lidt op for Cristal prisen da de ved at unge med penge på lommen gerne vil ligne Jay-Z.
Hvis du vil være rigtig balla skaffer du dig nogen flakser af Krug's Le Mesnil. Sådan slag på tasken 8-10 gange dyrere end Christal.
Så længe du ikke køber en magnum flaske af Moet & Chandons basis lorte rævepis og føler dig balla så er du dog typisk ikke helt væk.
@ Hermod
Jeg er rimelig sikker på at hverken Cristal eller Dom kommer i søde versioner. Og hvis du synes Cristal er tør, den er faktisk ikke super tør som fx Krug, så skal du nok bare helt droppe at drikke Brut med mindre det er til mad.
"Så jeg købte en flaske til 3600 og drak lidt."
Hmm... Den lader vi lige stå lidt.
Tænk hvis jorden var en anden verdens helvede?
Hmm... Den lader vi lige stå lidt.
tror faktisk dom p har både sec og demi-sec. cristal ved jeg intet om.
Jeg drikker heller aldrig Brut :-) synes bestemt ikke det er noget der er værd at skrive hjem om
edit: Champagne er bestemt ikke kun for de nyrige - det er for folket :-)
en god flaske, en hummer natural, citronmayo, lunt brød, så er man igang, velbekommen
Østers ftw.
Eller forskellige retter af muslinger. Hvidvinsdampede blåmuslinger til en god kraftig champus med masser af pinot noir. ugh! det går lige i skridtet på mig.
Dybest set er det lidt en skam at drikke champagne uden mad. Topmålet af uvidenhed er når folk bruger mange penge på en god brut og serverer den til kransekagen nytårsaften.
Jeg syntes Dom P er væsentlig bedre end Cristal, men lyt til Holch for Krug er endnu bedre. Desuden mener jeg ikke at Champagne er specielt meget mere balla end f.eks. vin. Men det smager godt - også brut :-)
/Mikael
Jeg er faktisk ikke stor tilhænger af Krugs vintage. Men har også kun smagt den fra 96 uden mad til. Der er sygt meget syre/tørhed i. Man skal virkelig være i humør eller have en galvaniseret gane - eller bare spise noget kraftigt til, noget stegt duebryst kunne ikke være helt skævt.
Jeg er rigtig glad for cliquots rosé (staveplade men det er fandeme et mærkeligt navn). Den kan man som regel få for en 3-400 i forretninger, hvilket er noget mere rimeligt end 1200 for cristal, 1000 for Dom P og 1500-2000 for Krug vintage.
Dom P. er en top årgangs champagne. Der bliver lavet som de mener den skal være. Altså gæret helt ud, og bliver derved en tør vin. Dvs. sige ikke noget med sec, demi-sec og jeg skal komme efter dig.
Men der går et rygte om, at de faktisk laver en speciel version til det amerikanske marked der ikke er så tør. Kan bare ikke huske hvordan man kan genkende dem?
Mit problem med bare at åbne en Dom P. Er at jeg har rigtig gode oplevelser med at give den noget luft(dekantering el. tage lidt af flasken, så der kommer en god overflade i flasken), ligesom man gør med rødvin. Hvis man bare åbner den får du en god standard champagne. Med luft får du en af verdens bedste champagner...
Er enig med hensyn til Cristal. Er en god champagne men bliver helt klart presset op i pris pga alle de smarte mennesker der mener de absolut kun kan drikke det!
Vil ikke anbefale dig at købe en dyr Krug uden du først har smagt det. Krug har en helt speciel stil, hvor de bruger rigtig meget fad, og smager helt specielt. Tror det er noget man elsker eller hader....
Hvis du er klar til at bruge så mange penge på en champagne. Så skal du nok ramme noget du synes der smager godt! Har ret stor succes med Ruinart årgangs champagner. Men der er et hav at vælge mellem, der er lige så gode eller bedre end cristal.
Vil nok sige det bedste jeg har smagt er nok Salon...
Hvis vi snakker under 600 synes jeg man skal forkæle sig selv med Selosse's NV champagne. Selvom det er en NV synes jeg klart den giver Cristal hjul.
Edit: Men det er også svært at sammenligne Blanc de blanc med blandinger
Et andet trick er også at finde franske delikatesse forretninger. De importerer typisk selv champagner fra små huse. Her kan du ofte gøre rigtig gode køb for 400-700.
@HolchKnudsen
Super godt råd! Der er kommet en masse små producenter i champagne. Som selv står for hele produktionen, og laver nogle helt fantastiske produkter til fornuftige penge.
De fleste wannabe homies som bestiller dyr champagne når de er i byen fatter intet og kunne lige så godt drikke en papvin og tage en "guldkæde" på fra Matas. Hvis nu Jay-Z drak tis på flaske.....
Wallah d' B-allah! ♥