Chili con carne - Med/uden kanel?

#1| 0

Fortalte en kammerat, at jeg har lavet en (kæmpe) spand chili con carne her til aften, hvorefter han så spørger, om der er kanel i.

WTF!?

Både han og jeg er enige i, at kanel ikke hører hjemme i denne ret, men hvad siger PN?

07-10-2010 23:18 #2| 0

Meget normal at putte en kanelstang i. Gør det selv en gang imellem.

07-10-2010 23:20 #3| 0

Kanel er imo vammelt. Men eksempelvis en god 86% chokolade or so gør altså underværker. Det kræver ikke specielt meget, men det fremhæver virkelig smagen i en Carne :)

07-10-2010 23:21 #5| 0

Jeg skal til all-you-can-eat fest i ferien, med chili con carne som centrum. Nu håber jeg der er kanel eller chokolade i den.

07-10-2010 23:21 #4| 0

Det smukke ved madlavning, er jo at man ikke behøver lave det ens for alle. Og JA kanel kan sagtens kommes i, ligesom kakao (Ren kakao, ikke sådan noget nesquick)

07-10-2010 23:22 #6| 0

@ Mhau

Du har vel ikke en sjov historie,om en kunde der har købt kanel ved dig?

07-10-2010 23:25 #7| 0

Der skal selvfølgelig kanel i chili con carne.

07-10-2010 23:27 #8| 0
OP

Ej, nu må folk holde op. Brun farin eller rørsukker er fint, men sgu ikke kanel

07-10-2010 23:31 #9| 0

Ellers er det jo bare kødsovs med røde kidneybønner?!

07-10-2010 23:37 #10| 0
OP

Og chili.. og spidskommen.. og paprika..

Giver altså en noget andet sovs :P

07-10-2010 23:53 #11| 0

Må jeg lige som en sidenote indskyde at der hører perleløg til i en chili - hvis ikke folk har prøvet det snyder de sig selv og en god øl giver også fantastisk smag.

86% chokolade > Kanelstang btw.

Min chili indeholder som regel

Chili
Paprika
Salt
Peber
Skært kød
Hakket oksekød
Bacon
Perleløg
Kidneybønner
Majs
Rød peber
Gulerødder
Tomatsovs
Løg
Hvidløg
86% chokolade (som regel Lindt)
En kvalitetsøl - helst en mørk og lidt sød øl.

08-10-2010 00:28 #12| 0

@InPosition

Ikke mere? Kan da umuligt smage af noget med så få ingredienser.

08-10-2010 01:45 #13| 0

@ InPosition

Hvornår skal vi kigge forbi? :)

08-10-2010 01:48 #14| 0

ses om tre kvarter INposition!

08-10-2010 09:49 #15| 0

Chili Doh!
Paprika krydderiet og ikke den fesne snakvariant?
Salt
Peber
Skært kød rock on
Hakket oksekød - but why?
Bacon - Nu må du stoppe!
Perleløg Bliver nød til at teste det før jeg fordømmer det
Kidneybønner
Majs Ja, naturligvis
Rød peber Vi er ved at være der
Gulerødder fint snittede formoder jeg?
Tomatsovs Definér tomatsovs
Løg og meget af det tak
Hvidløg [x]
86% chokolade (som regel Lindt) Spot on
En kvalitetsøl - helst en mørk og lidt sød øl. Du kan jo godt

Der mangler nogle hakkede jalapeños nogle og nogle flere bønner.

08-10-2010 10:07 #16| 0

Krydderierne er det vigtigste i en chili -den skal være dyb og kraftig!

I min er der ofte:

Kød
bacon
løg
bønner
hvidløg
øl
chokolade
Chili -både sukkerholdige og skarpe.

laurbærblade
timian
persille
spidskommen
koriander
kanel
evt. lidt oregano

08-10-2010 10:11 #17| 0

Paprika er obv krydderiet.

Skært kød + hakket oksekød (begge dele skal være af god kvalitet) komplimenterer hinanden ret godt.

Perleløg er nuts! De skal helst stå og simre i min. en times tid i gryden, men så suger de også alle smagsnuancerne til sig og bliver til små smagsbomber der smelter i munden.

Gulerødderne bliver ikke revet i min ret, jeg er mere til at flække dem på langs 2 gange og så skære dem ud.

Tomatsovs = 1 brik tomatpure (passata di pomodoro) og så 2 ds. hakkede tomater.

08-10-2010 10:51 #18| 0

Når fruen laver en spandfuld er det med kanel samt god mørk chokolade.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar