Nu ELSKER jeg chili-olie, og specielt den de har på Divans tæt på Nørrebro station.
Nu brugte jeg så et par timer igår til at surfe nettet for opskrifter på chili-olie. Jeg finder så denne her, og ud fra billedet ser den rigtig god ud. Og opskriften er som næsten alle andre med tomatpasta, olie og chili en eller anden form.
spisekammer.blogspot.se/2012/05/chili-som-hos-shawarma-manden.html
Men jeg HADER soltørrede tomater, og jeg vil blive meget overrasket over hvis det viser sig at Divan laver det med soltørrede tomater, og hvidløg. Hvad siger Pokernet? Hvordan tror/ved i at de laver det? Snakker vi tomatpasta, friske chili som er most eller blendede, og så bland det sammen, og så noget olie i? Og så lad det stå en dag eller 2?
Har i prøvet at lave det selv? Og det skal være den gode helt rigtigt variant, mange shawarmabarer laver det ikke helt så godt som de bedste imo. Billedet på det link ligner unægtelig det samme som hos shawarmabarerne, så noget rigtigt må der være om det.
De fleste er ret enige om tomatpasta og chili. Men skal der mon flager i, friske chili, og hvilken olie mon? Jeg synes Divans har en form for eftersmag, en behagelig eftersmag, men bestemt ikke neutral.
Chili-olie. Med tomatpasta??
Og hvis i kender pizzariaer etc der sælger feks et kilo frisk shawarma eller kyllingekød må i også gerne skrive i chatten. Det de har i Aldi og Netto er ikke det bedste. Det de har i Brugsen er ret godt. Hvis i kender et sted der sælger det der lidt dyrerer men bedre shawarmakød, det der smager af en form for filet må i gerne skrive i tråden ligeså.
Nu er jeg godt nok jyde - men herovre er pizzapusherne klar til at sælge hvad som helst for den rette pris.. Spørg et af de steder du er velkendt - både mht olien og så om du ikk også lige kan købe noget kød med.. Mon ikk de tager det som en kompliment :-)
X
De sælger chili i bægere hvis det er det du tænker på. Det er ikke et problem at skaffe.
Men at spørge om hvordan de laver deres chiliolie er nok ret håbløst. Derfor jeg spørger herinde, der må være nogle der ved hvordan den slags laves, som har prøvet det derhjemme.
Kødet er en anden sag. Måske der er nogle der har erfaring med at købe det færdiglavet hos den lokale pusher.
Du kan købe den tørrede chili pasta hos alle asian købmand. Du blander bare olie i.
De fleste køber altså den olie hjem i store spande, derfor den smager pænt ens alle steder. Spørg nu istedet kylling, det værste der kan ske er de siger nej ;)
Mht. til kød er det da bare som Xsuited siger at hoppe ind til den lokale og sig du skal bruge en luns. Kan på ingen måde forestille mig manden siger nej, men om prisen er lidt voldsom skal jeg ikk kloge mig på.
Mht. soltørrede tomater. Jeg kan ikk fordrage dem som "hele" men kan tilgengæld få erigeret penis over dem i pesto, olier o.l. Så synes ikk du skal afskrive dem helt inden det er forsøgt :) !
GL
Spørg dem dog, eller prøv dig frem. Jeg tror godt det kan passe at der er soltørret tomater i
Hej isaac
jeg ville lige give et indspark. Hvis du ikke bryder dig om soltørrede tomater, kan du bare undlade dem. Hvis du vil lave den helt standard som mange shawarmasteder gør skal du bare tage tomatpasta og varme det i en gryde. Det skal ikke brænde, men varmes rigtig godt igennem. Det fjerner lidt af bitterstofferne og aktiverer sødmen i den. Derefter kommer du tørret chili i og mætter det langsomt med olie. Stadig i en gryde på svag varme. Smag det til indtil du synes brændfaktoren er ved at være der. Husk dog på at det bliver lidt stærkere af at stå og trække.
Det er i øvrigt min blog du har linket til. Jeg skal ikke kunne svare på om Divan bruger soltørrede tomater. Det gør de sikkert ikke. Jeg ved dog at nogle steder i København gør det, og jeg kan personligt godt lide den dybde det giver i smagen. Fordelen ved sådan en chili her, er at du kan smage den til så den passer lige præcis dig. Så det er bare at komme igang og prøve sig frem.
Held og Lykke :).
m.v.h.
Ulrik
Hvilke chilier kan du anbefale ulrik? De der standard 3 for 10 kr de har i Netto feks?
Jeg prøver din opskrift fra din blog senere i denne uge. Hvor mange scoville skal de have 1000-5000?
Jeg plejer at bruge tørret knust chili. Det er de poser hvor der er en masse frø og synlige chilidele.
Jeg bruger aldrig friske, da jeg ikke har haft så god succes med det tidligere. Jeg synes ikke smagen blev rigtig. Hvis du gerne vil eksperimentere med andre sorter af chili kan jeg anbefale at bruge en smule anchochili og lidt chipotle. Det tilføjer en røget smag der drejer den mere i retning af en barbecue sauce.
Jeg håber du for forsøgt dig med opskriften, og at det er det du søger. Jeg har i hvert fald stor glæde af altid at have sådan en glas stående. Hvis du er omhyggelig med hygiejnen og at skolde glasset, kan det holde sig i cirka en måneds tid.
m.v.h.
Ulrik
Forrygende endnu en gastromand (håber ikke jeg misbruger navnet) er lokket til pokernet!!
Velkommen til Ulrik.
Hej grovfil
jeg opdagede at jeg faktisk har været her før. I forbindelse med at jeg vandt en af wsop pladserne ved Empire Poker Tour i 2005 :).
Men mange tak for velkomsten.
m.v.h.
Ulrik