Way way way offtopic. .o)
Men når man spiser en softice eller is med chokoladesovs på restaurant eller ishus er sovsen lækker cremet og smager super godt.
Men den man køber i det lokale supermarked er super ringe.
Nogen der ved om den gode choko sovs man får i ishuse findes til privat køb nogle steder eller om nogle supermarkeder har en god choko sovs..
Sidder lige og får lyst til lidt vanile is med choko sovs og kan forestille mig at jeg får lyst til det ofte den næste tid og så ville det være rart at have til det herhjemme :o)
chokoladesovs på is??
Det er endnu mere lol at ismanden skriver i tråden uden at skrive hvor jeg skaffer god chokolade sauce til is :o)
Har søgt og søgt på google efter chokosovs men finder kun opskrifter på det og ingen firmaer der sælger det og jeg er ikke ude efter at lave en sovs selv men jeg vil bare gerne købe en god sovs:o)
Tag i Metro og køb noget? Det er nok det samme som det de bruger, hvis de da ikke selv laver det!!
Hvis du vil lave en købt chokolade lidt bedre og cremet så er tricket at piske piskefløde og så stoppe når det er halvstift, dvs det kan løbe stadig.
Og så blander du op med chokoladesovs så bliver den cremet, der skal ikke ret meget til før det virker.
Resten pisker du til alm flødeskum.
de fleste resturanter bruger sovs der er præfab, men de fleste får det fra grosister/metro.
Hvis du vil lave en købt chokolade lidt bedre og cremet så er tricket at piske piskefløde og så stoppe når det er halvstift, dvs det kan løbe stadig.
Og så blander du op med chokoladesovs så bliver den cremet, der skal ikke ret meget til før det virker.
Resten pisker du til alm flødeskum.
de fleste resturanter bruger sovs der er præfab, men de fleste får det fra grosister/metro.
What panther says han lever ik af andet..
Mhæææ..... chokoladesovs-muppet.
Som flere nævner, så er chokoladesovs ikke noget man købe men noget man lavet.
Piskefløde er som nævnt fint, hvis man er til cremet konsistens. Er man doven og/eller bare til flydene... så er upisket fløde sagen.
Er man rigtig chokolade-fan og kan llide den kraftig i ssmagen, så hæld kun en smule vand i.
Husk at købe en ordentlig chokolade, kig efter højt indhold af kakao og kakaosmør.
Det tager 2 minutter at lave også selvom man ikke er kok og det imponerer tøserne mere.
Mvh.
Eksplicit
Rune @
Er du stiv? Man kan IKKE handle i Metro uden kort, og kort kan man kun få hvis man er selvstændig (har CVR nummer), er maler eller anden kunstner pis
iøvrigt betaler man moms i Metro, men kan senere trække denne fra.
Odense lave en chokoladesovs på tube som er helt i orden, jeg mener den kan købes i Føtex.
Den sovs du får når du er ude og spise er typisk den fra odense, og den kan du købe i små tuber i feks fakta.
foreninger kan også handle i metro så hvis du kender nogen kan du tage med dem :)
Snuxa
Ja man kan kun handle hvis man har kort - til gengæld kan stort set alle få kort gennem deres arbejde...
Jeg har 3 kort pt. - et jeg fik gennem brugsen, et gennem jysk, og et gennem eniro...
derudover må man også gerne låne kortet ud til andre så der er mange muligheder for private.
Og så blev Snuxa da lige rundbarberet =)
Den du kan købe i føtex "odense chololade sovs", er den samme de bruger på restaruanter og iskiosker, den fåes også i Metro.
@Snuxa
Er DU stiv?
Jeg har kort til Metro, og jeg er IKKE selvstændig. Som Rune siger, skal jeg selvfølgelig bare betale moms.
/KAS
Kasperoviz@
Jeg har CVR nummer, og betaler stadig moms! Det KAN du ikke slippe for, du kan senere trække det fra i dit regnskab.
Og ja man kan via firmaet få kortet kræver så bare de vil give dig det..
Det er i øvrigt bedre at smelte noget Valrhona i et vandbad og blande lidt piskefløde i.
Så behøver man heller ikke tage i Metro.
@pokeheh
"Chocolade sauce lavet med vand? What?"
Der skal kun omkring en te-ske fuld i per 100 gram, så der er altså ikke "vand-smag" ;-)
Chokoladen kan simpelt hen bare ikke stivne før vandet er fordampet... så ren chokoladesmag.
Eksplicit
@pokerheh
Det er fordi du er en chokolademuppet :-)
Varm chokoladen et par grader højere op og/eller undlad at vandet er iskoldt, så burde der ingen problemer være. (og rør selvfølgeligt nogenlunde hurtigt og start med nogle dråber)
Eksplicit
Ud af chokolade/konfekt ekspert-familie og ejer af et chokolade-termometer :-)
@imuckusmile
Se det er netop folk som dig der gør man eksplodere engang imellem.
Men fedt at gennem sig bag en anonym profil.
Nogle folk er bare født lemminger, og andre har lidt hjerne.
Når du sider med gutterne ned på torvet om 5 år og drikker dig stangstiv i billige øl ville du nok ønske du havde brugt bare lidt af din hjerne :)
looooooooooool!
Det er faktisk første gang, at jeg ser Panther skrive i en tråd, der ikke omhandler noget, hvor man kan brokke sig...
Sjovt nok, handler det om chokolade sovs :) :) :) :) :)
Kommer helt til at tænke på den kære Asterix, der faldt i en gryde som lille... Get it ? ;)
looooooooooool!
første gang jeg ser totti skrive i en tråd, som ikke omhandler 14 årige tøser..
Btw totti, det var Obelix og ikke Asterix der faldt i gryden som lille :)
Hmm, hvordan fungerer det der julemærkehjem? Har det åbent hele året rundt?
Pr definition SKAL vand ALTID undgåes i chokolade....det får kakaosmørret til at stivne næsten instant, og så er der ikke meget mere den kan bruges til.
Men korrekt, brug chokolade med højt indhold af kakaomasse. Evt. 70%...mængden af kakaosmør, som en nævner, er ikke så vigtigt, da det kun bidrager minimalt til det samlede kakaoindhold.
Ellers som PantherDK...muligvis kan en klump smør (ikke magarine) af en ordentlig kvalitet smeltes sammen med, men prøv dig frem
Odense marcipan eller hva det hedder laver det bedste choko sovs!! men ved ikke om det kun kan fås engros
Odense sovsen koster ca 100,- inkl moms for 1kg tube i Metro, tjekket det lige nu jeg alligevel var der..
@Panther
Ja eksplodere kan jeg godt forestille mig du gør som du ser ud.
@Imuckusmile
Nej hvor er du dygtig, din mor er nok stolt af dig nu.
Mange tak folkens.
Jeg fik købt en odense choko sovs i Rema.
Smager sørme godt :o)
Må også prøve at lave en sovs selv en dag.
@Life = rigged
"Pr definition SKAL vand ALTID undgåes i chokolade....det får kakaosmørret til at stivne næsten instant, og så er der ikke meget mere den kan bruges til."
Det er noget vrøvl, simpelt hen. Stivner kun hvis man gør noget galt.. og sker det, så burde det være til at løse. Bare varm det lidt op.
"mængden af kakaosmør, som en nævner, er ikke så vigtigt, da det kun bidrager minimalt til det samlede kakaoindhold."
Korrekt at det ikke bidrager til kakaotørstof-indholdet men at sige det ikke er vigtigt er også noget vrøvl. Det er vigtigt for smagen.
Du kan godt få chokolade på 98% men det er altså ikke nogen fornøjelse, det er til madlavning/opblanding.
Kakaosmør er grunden til at hvid chokolade smager som det gør :-)
Mvh.
Eksplicit
lav en folkeoplysende forening
få den godkendt af kommunen, hvilket kun kræver en stifttende generalforsamling og et sæt vedtægter, som sikkert kan stjæles fra en eller anden forening i nærheden.
sådan får du lettest et cvr-nummer
"og ejer af et chokolade-termometer :-)"
Hvor købte du det? Special købmand?
Når jeg spørger efter det i en isenkram-agtig-biks, så prøver de altid at sælge mig et bolche-termometer :(
@Panter
Øhh... fik det af min farmor i sådan en "Så har du bare at videre-føre familietradtion med at lave fyldte chokolader"-gave.... så ved det faktisk ikke.
Du kan dog helt sikkert få det i en af de der specielle køkken-/kokke-butikker.
Det er jo en halv videnskab med temperaturer op og ned, hvis man vil være sikker på chokoladen ikke bliver grå :-)
Mvh.
Eksplicit
1/4-1/2 L. piskefløde + 200g chocolade
smelt chocolade sammen med fløden i en gryde under let varme, sovsen må under ingen omstændigheder komme til at koge.
Tager ca. 2 mins og du har en gude sovs :) smagen varierer alt efter hvilken chocolade man køber.
jeg kunne leve af det skidt :)
@Eksplicit
"ejer af et chokolade-termometer"
Smelter sådan et ikke rimelig nemt?
@ Eksplicit
Så fortsæt du bare med at bruge vand i chokolade hvis det virker for dig...men spørg eksperterne, og de slår korsets tegn når du nævner chokolade og vand i samme sætning.
Jeg sagde heller ikke at det INGEN betydning havde (kakaosmør) men mindre betydning. Det medvirker selvfælgelig til den samlede smagsoplevelse, men bliver ligeså meget brugt til at "styre" chokoladen under produktionen. Efter produktion bruger du det til at styre viskositeten på det færdige produkt.
ang metro
Jeg har ikke forstået dealen. Hvorfor skal de spille så fucking cvr-smarte. Det vrimler med folk fra proletaret der gør deres daglige indkøb der. De har tøj, legetøj, havemøbler og andet som udelukkende taler til private...
Min egen konklusion efterlader kun den del, der handler om at man måske føler sig lidt VIP når man skal vise sit kort, inden man betaler med dankortet.
De er ikke engang billige - det er bare storkøb. Personligt handler jeg der fordi det er det nemmeste sted at bakke astra-vanen op, og fylde den med rammer af drikkevarer. Og skal man have lidt peanuts, er det rart at kunne tage en kassefuld ad gangen.
.. og så ser det dumt ud at gå op til kassen i Irma med 24 x 1 liter Økologisk Risdrik fra Naturli'... men jeg har da sparet 1 krone pr liter ved at gøre dte i Metro.... en HEL krone i forhold til Irma.
@Life-rigged
Super flot at du arbejder i industrien. Jeg er sikker på at "Tom´s" eller hvor du nu er går mere op i "viskositet" end smag ;-)
Kakaosmør har enorm betydning for smagen.... det er så selvfølgeligt subjektivt om man er til den smag eller ej.
Vand i chokolade går heller ikke i industrien eller Jensen´s bøfhus da chokoladen-saucen vil stivne igen efter et par timers tid når vandet er fordampet, eller hvis man køler den tilstrækkeligt ned. Køleskab f.eks.
Hvis man er mere end en time om at spise hjemelavet dessert, så er man ikke særligt dessert-glad?
Hvis du tvivler på mit ord, så prøv det selv at lave den?
Når du får mørk chokolade-sovs som pynt eller tilbehør på en michelin-stjernet restaurant, så er den sgu´ også lavet med vand, eller en vandig væske med smag... ikke med fløde.
Mvh.
Eksplicit