Hej PN
Står for at skulle holde CL aften for gutterne på Onsdag. Vi kører "Til middag hos" stilen hvor vi hver især skiftes til at holde CL aften med mad, resultat tips og underholdning hvorefter der så gives karakterer for henholdsvis mad og værtskab. Det kan varmt anbefales til andre vennegrupper. En genial måde at se CL på og 7 aftener hvor du bare skal møde op og æde og hygge. :)
Nu er det så blevet min tur og kunne godt bruge noget inspiration primært til mad, men er også åben for forslag hvis nogle kender en fed form for underholdning.
Det er mad til 8 i alt og skal så vidt muligt indeholde forret,hovedret,dessert og snacks.
Budgettet ligger omkring de 500,- for maden uden drikkevarer.
Kampen vi skal se er ikke bestemt endnu, så det med at holde et tema hvor maden fx. er fransk fordi Marseille er på hjemmebane er ikke helt mulig. Har dog overvejet måske at lave madtema på den måde at der kommer en ret fra de 4 forskellige lande holdene kommer fra, men dette er ikke et krav.
Så kunne godt tænke mig råd til forholdvis billig, spændende og anderledes retter.
På forhånd tak for hjælpen!
CL middag.
Du skal nok 3-doble dit budget hvis du vil have forret, hovedret, dessert og snacks til 8.
Vil gerne komme med idéer, venter bare lige og ser om du justerer budget eller antallet af retter. :)
Et godt tip er også at skrive hvilket køkkenniveau du befinder dig på, på en skala fra 1-10, så der ikke bliver foreslået flamberet gazelleøre, hvis du normalt kun koger pasta. ;)
@ Bubb
Budgettet bliver ikke 4 doblet. Så det skal helst ligge omkring de 500kr. Men at gå på kompromis med antallet af retter er jeg åben for. :)
Mit køkkenniveau vil jeg nok vurdere til en solid 7er. :)
MAn kan vel knapt lave spaghetti med kødsovs til 8 personer for 500 kr??
Thyssen skrev:
MAn kan vel knapt lave spaghetti med kødsovs til 8 personer for 500 kr??
Jorden kalder Thyssen.
4x 500g ordentlig oksekød, frisk spaghetti, tomater, diverse grønsager mm bliver da hurtigt til 500 kr, medmindre man selvfølgelig går efter en selvdød frossen ko, Aldi's billigste spaghetti og en pose frosne grønsager, men så vinder man næppe konkurrencen for bedste aften :)
Hvad med at lave hjemmelavede pizzaer? Det burde være muligt indenfor budgettet, og du kan sagtens lave noget lækkert hvis du bevæger dig uden om de sædvanlige "kødhjul". Det passer sikkert også til temaet, da I formentlig kan vælge at se Inter.
Thyssen skrev:
4x 500g ordentlig oksekød, frisk spaghetti, tomater, diverse grønsager mm bliver da hurtigt til 500 kr, medmindre man selvfølgelig går efter en selvkød frossen ko, Aldi's billigste spaghetti og en pose frosne grønsager, men så vinder man næppe konkurrencen for bedste aften :)
Nu nævnte du jo ikke noget om at det skulle være gourmet-spaghetti med kødsovs i dit første indlæg :)
Hvis man kan nøjes med lidt mindre, kan der laves en udemærket spaghetti med kødsovs til 8 personer for 50 kr.
emikroy skrev:Thyssen skrev:
4x 500g ordentlig oksekød, frisk spaghetti, tomater, diverse grønsager mm bliver da hurtigt til 500 kr, medmindre man selvfølgelig går efter en selvkød frossen ko, Aldi's billigste spaghetti og en pose frosne grønsager, men så vinder man næppe konkurrencen for bedste aften :)
Nu nævnte du jo ikke noget om at det skulle være gourmet-spaghetti med kødsovs i dit første indlæg :)
Hvis man kan nøjes med lidt mindre, kan der laves en udemærket spaghetti med kødsovs til 8 personer for 50 kr.
Opskrift?
@SørenMatias
Ok, 50 kr. var nok lidt i underkanten :)
1000g MesterHakket - 32 kr.
400g Løg - 5 kr.
Salt + Peber + Oregano - 1 kr.
2 dåser hakkede tomater 20 kr.
140g Tomatpure. koncentreret 10 kr.
40g Margarine - 2 kr.
800g Spaghetti - 8 kr.
Cirka 80 kr.
@Kanelsneglen
Ja det bliver nok Inter vi ender med at se. Tak for idéen den er noteret. :)
emikroy skrev:
1000g MesterHakket - 32 kr.
Hvornår fanden har du sidst været ude og handle?
62,50 pr. person for 3 retter + snacks er dælme godt nok skrabet. Men her er et (Italiensk inspireret) bud:
Forret: Bruchetta www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=22063
Hovedret: Kalv i gorgonzola www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=2984
Dessert: Tiramisu www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=28772
Bliver måske svært at holde indenfor bedgettet, men måske I skulle overveje at være lidt mindre fedtede....
emikroy skrev:
@SørenMatias
Ok, 50 kr. var nok lidt i underkanten :)
1000g MesterHakket - 32 kr.
400g Løg - 5 kr.
Salt + Peber + Oregano - 1 kr.
2 dåser hakkede tomater 20 kr.
140g Tomatpure. koncentreret 10 kr.
40g Margarine - 2 kr.
800g Spaghetti - 8 kr.
Cirka 80 kr.
Sygt sted du handler ;) shiiiiit.
ImStillA skrev:emikroy skrev:
1000g MesterHakket - 32 kr.
Hvornår fanden har du sidst været ude og handle?
Hvornår har du sidst planlagt dine indkøb?
Næste uges tilbuds avis fra Blika:
http://viewer.zmags.com/publication/85b9d8fd#/85b9d8fd/5
emikroy skrev:
@SørenMatias
Ok, 50 kr. var nok lidt i underkanten :)
1000g MesterHakket - 32 kr.
400g Løg - 5 kr.
Salt + Peber + Oregano - 1 kr.
2 dåser hakkede tomater 20 kr.
140g Tomatpure. koncentreret 10 kr.
40g Margarine - 2 kr.
800g Spaghetti - 8 kr.
Cirka 80 kr.
Der er jo ikke tale om 8 tøsepigebørn, så mon ikke du godt kan gange din mængde med 2.
@Vanvid
Det jeg kommenterede på i første omgang var, at Thyssen mente at man knap kunne lave spaghetti med kødsovs til 8 personer for 500 kr. At jeg så kom til at underdrive lidt i mine efterfølgende indlæg med hensyn til pris og portionsstørrelser beklager jeg.
Men man kan altså lave rundt regnet 13 kg spaghetti med kødsovs for 500 kr. - Jeg aner ikke det er piger eller drenge som OP skal se bold med, og om de er store eller små, men 1,6 kg mad pr person burde være nok i langt de fleste tilfælde.
@OP
Sorry, for at have afsporet din tråd!
Drop forret og dessert. Sats på en god, gedigen hovedret og nogle snacks der spreder stemning, når de bliver serveret kl. kvart i bold.
Pasta virker lidt tamt at servere, hvis du vil imponere (haiku digt?).
Fingermad er vejen frem imo, budgettet i betragtning. Her er mit bud:
Ovnstegte kyllingelår med lime, kartofler (ville nok vælge flødekartofler, medmindre du vil lave en sauce på siden), nudler, nachos med smeltet ost og bacon samt guacamole- og peanutbutter dip.
Nachos passer som udgangspunkt på ingen måde ind i retten, kan alternativt bruges som snack. :)
Marinade til 32 kyllingelår (mindre kan nok gøre det med tilbehøret):
4 dl ketchup
4 spsk olie
saft fra 3 limefrugter
12 spsk soya
2 tsk salt
peber
Smør en bradepande og læg lårene i. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, hæld marinaden udover kyllingen, og sæt det i køleskabet i 1 minimum en time, så det kan trække
200 grader i cirka 40 min, vend dem efter de første 20.
Peanutbutter dip:
300 gram peanutbutter
1 fed hvidløg
3 spsk honning
3 spsk soya
3 spsk citronsaft
evt. lidt vand, hvis den er for tyk.
Du kan også smide løgringe oveni, det koster nærmest ingenting at lave, og du kan nemt google dig til en fin opskrift.
Går ud fra du snildt kan lave både flødekartofler, nudler, nachos og guacamole. :-)
Overslag:
Forventer du har salt, peber, olie, ketchup og honning.
2500 g kyllingelår - 120 kr
soya - 20 kr
3 lime - 10 kr
peanutbutter - 20 kr
2 kg kartofler - 20 kr
800 kg nudler - 80 kr
8 stk. avocado - 45 kr
500 gram bacontern - 50 kr
1 liter fløde - 40 kr
500 gram cheddarost - 50 kr
600 gram bacon - 30 kr
Nachos - 45 kr
2 x guacamolemix - 15
Samlet - 545. Det er lidt højt sat mht. overslaget, du bør nok kunne finde nogle af varerne på tilbud.
Hvis jeg er helt i hegnet angående nogle af priserne beklager jeg, er på vej i seng. :-)
emikroy skrev:
@SørenMatias
Ok, 50 kr. var nok lidt i underkanten :)
1000g MesterHakket - 32 kr.
400g Løg - 5 kr.
Salt + Peber + Oregano - 1 kr.
2 dåser hakkede tomater 20 kr.
140g Tomatpure. koncentreret 10 kr.
40g Margarine - 2 kr.
800g Spaghetti - 8 kr.
Cirka 80 kr.
40g Margarine??? det bliver da en fedtet sag !
Jeg tror jeg ville vælge noget tunmousse til forret, samt en chokoladekage med hjemmelavet is til dessert.
Det er måske ikke så temaanlagt eller gourmet, men det giver en smule luft i budgettet til hovedretten.
Forret: Melon med noget serrano skinke rundt om - simpelt, men smager godt uden at mætte for meget....
Hovedret: Lasagne + en lækker tomatsalat med mozerella ost og nogle lækre flutes (Føtex har nogle lækre flutes til 10 kr. pr stk. i denne uge)
Dessert: Tjaae et eller andet italiensk hvis det skal være et tema, men noget lækker is i rød, grøn, og hvide farver (Jordbær, Pistache, Vanille), anrettet flot med frisk frugt og chokoladesovs!
Ellers kunne du jo være mere avanceret og bage en kage og glasere den som et Italiensk flag, med noget lækker is til... (den giver helt sikkert nogle billige point på kontoen, men man skal så regne med en ekstra udgift til noget farve til glasuren)
/Niklasvs
Simpelt, men burde kunne gøre til omkring de 500 kr måske en smule mere
med noget lækker is til...
3 liter is a ca. 40 kr
Jeg er lidt med thysen her. Man laver ikke meget lækker mad til 8 voksne mennesker for 500 kr.
culotte med rodfrugter, hasselback kartofler, bearnaise sovs med hvidløgsbrød
vil jeg mente du også kan lave til ca de penge.
det er mit forslag til hovede ret, noget alle unge mænd kan lide :D
Selvfølgelig kan man lave 8X3 retter til 500,- kr. Men det er nemmest hvis det skal være "farmor" mad.
Det er klart der ikke kan handles ved slagteren, men hvis man ikke er for fin på den - så går det let.
Mit billigste hurtige bud er:
"farmor ville være stolt"
Hønsesalat på annanas
gammeldags oksesteg med alt svineriet kogt.
En lidt fancy ting som bananaspilt som dessert -
Så kan du lave tarteletter til natmad inden for samme budget.
Kedeligt - ja, men klart inden for budgettet.
Drop maden - snacks og dips for de kr. 500 inkl. diverse baconruller.
Du kunne kaste dig over en omgang kalvehjerte i flødesovs koster næsten ingenting og så er der også til noget forret/dessert ;)
Nice koncept med CL middag.
Her er et hurigt bud:
''Forret' Martini eller Mojito med hjemmelavede salte mandler
Eller såfremt der er penge - stenbidderrogn med løg creme fraiche på blinis (eller cirkel toastbrød)
Eller et par kg muslinger dampet i hvidvin. Husk at inddampe sauce og gi den en ordentlig skefuld smør.
Hovedret - ægte chili con carne (ikke fordansket med tomater) med cornbread (majs muffins).
Konge opskrift på eattherightstuff. Prøv at google.
Dessert - apple crumble/apple pie med vanilje is. Husk at rosiner skal forkæles med bourbon i 24 timer.
Jeg kommer gerne med opskrifter såfremt det har interesse.
Held og lykke med projekter
Tak til dem der kom med forslag til menuen. Har i dag været ude at handle ind til følgende Italienske menu:
Forret - Bruchetta
www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=22063
Hovedret - Italiensk mørbrad
www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=17985
Dessert - Tiramisu
www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=28772
Snacks - Grissinis med dip
3 L (Coca cola & Sprite)
1,5 Liter Italiensk Rødvin
1 Kasse Carlsberg
1 flaske bailyes
Det blev i alt 800 kr. til 9 personer, så lidt over budgettet men også en lækker menu.
Lyder lækkert - hvad tid skal vi komme?
Du lavede forhåbentlig tiramisuen i går....
Kl.19 så kan i slås med de andre om maden. :)
Jeg lavede den i dag.
Det er også dagen før, hvilket han fiskede efter. :)
Ser lækkert ud, fedt at du bevæger dig udover diverse pastaretter, selvom temaet er italiensk.
Gl!
Måske, har bare set at nogle mener den skal have 48 timer, men mon ikke 24 går. :)
Ja synes pasta og pizza fx ville være lidt for kliché.
Tak!