Så nærmer Nytårsaften sig og jeg må blankt erkende, at jeg ikke er champ udi den finere art af cocktail producering. Jeg skal primært lave nogle Mojitos og har googlet "opskriften". Der er dog uendeligt mange forskellige variationer, og jeg er derfor lidt i tvivl om hvordan den perfekte Mojito laves.
Hvordan skal blandingsforholdet være og hvilken rom skal man bruge?
Cocktail champ!
Prøv dig frem. Efter 2-3 stykker får du den præcis som du vil have den med de rette ingredienser. Handler primært om forholdet imellem lime, sukker og mynte, alt efter hvad du kan li.
En mojito kan da kun laves på én måde:
4-5 friske mynteblade knuses i en morter.
Tilsæt 2-3 spiseskefulde rørsukker
Tilsæt 3 cl limejuice
Tilsæt 4 cl god LYS rom - I stort set alle andre tilfælde, ville jeg foretrække mørk. Men her går den ikke!
Shake det, og hæld i et højt slankt glas. Fyld op med soda (evt. danskvand med mild brus)
rettet: typo
Ok
Hvad med rommen? Er det underordnet hvilken en man bruger?
og hvis du skulle få lyst til at prøve andre cocktails/drnks, er dette en genial side:
www.drinksdatabasen.dk
der kan man krydse af hvad man har i sit barskab, og så kommer den med mulige drinks.
Erstat NanoQs limejuice med friske limefrugter - faaes over det hele - (de skal saa myrdes med en morter eller hvad du nu har til raadighed) og du har opskriften...og husk det er vigtigt, at du ikke bruger sukker, men roersukker..
ellers som turbo.
Mojito, drinken over alle drinks.
Jeg synes, at FRISK lime er KLART at foretrække (Altså, sådan en fætter www.thecamreport.com/images/fresh_lime.jpg) - den skal bare moses med rørsukkeret og mynten. Det vigtigste er dog, at den skal shakes med knust is - Mojitos skal være kolde! ;)
*Aghr, KS var hurtigere :D
Keyser, "min" juice skal naturligvis være friskpresset lime :) - men den bør være filtreret, så eneste "uklarhed" er limen.
Og tilsæt gerne en skive lime og et mynteblad som pynt.
txtx
Vi er enige om at man bare banker den hele limefrugt (skåret ud i både) ned i glasset og kværner den?
Nu det er Nytårsaften ligger en Mojito Royal lige til højrebenet.
Som NanoQ (dog uden juicen, men friske limebåde som er morteret sammen med mynteblade + rørsukker) og istedet for soda toppes den med PAGNE.
I stedet for at bruge hele stykker rørsukker, er det smart at bruge pulveriseret rør sukker, da det opløses i drinken hurtigere, og giver en bedre smag.
Det er en hjælp i sær hvis i skal lave mange, for så skal man ikke knuse det særligt meget før det smager!
FFS FFS FFS FFS
Hvad satan er det for en tøsedrik i drikker ?
Wuzzz TTM
Tag dog noget Fernet Brance, Arrenbitter, Snaps, Gl Dansk og tag de satans tømmermænd som en rigtig mand. Bræk det op hvis i ikke kan have mere i jer - og fyld op nedefra igen..
Metroseksualitet - Et led videre i arternes ensartning.
Den endelige evolution er nær!
Hvad bliver det næste - lavtajlede hørbukser hvor mænd kan flashe der G... FFS
X
"banker den hele limefrugt (skåret ud i både) ned i glasset"
...lyder som om man kan risikere at få et hampert stykke limeskal mellem tænderne når Andy serverer mohidos.
Hahahaha, Xsuited, that made my day.
4-5 stk. friske limefrugter skåret ud i både, 3,5 tsk. rørsukker, 4-5 friske mynteblade. Dette kvases med en morder (staveplade) indtil det er godt juicy og der ikke er mere saft i limestykkerne.
Derefter tilsættes ca. 3 centiliter danskvand og 4 centiliter mountegay rom. Så vendes det hele med en teske så sukkeren og limen kommer op fra bunden.
Til sidst toppes drinken med knust is, og gerne masser af det :)
Hilsen Tenderen
@ No limit
"Derefter tilsættes ca. 3 centiliter danskvand og 4 centiliter mountegay rom. Så vendes det hele med en teske så sukkeren og limen kommer op fra bunden."
Mountegay - Forstod du slet ikke mit indlæg ;-D
Hvad er der lige pludselig galt med en nosserbajer ?
X
@ Timothy
Rart jeg kan lukke dine små smukke øjne op ;-D
Brug ikke alt for lang tid på at filosofere ;-D
X
@Xsuited
Prøv at tage et par sko på en dag. Jeg vil tro du vil få en positiv respons :)
Xsuited,
HVIS JEG MØDER DIG I BYEN!!!....
...tager vi en snak om ansigtscreme. Jeg er selv netop gået fra Clarins til Shiseido da jeg føler jeg har det bedre i maven med Shiseido...
Gir du første Mojito?
KnuZ
@ Hilberado
Tror desværre ikke vores veje krydses i bylivet...
Jeg kommer ikke på in/mainstream steder. Det antager jeg du gør. ;-D
Men kig forbi et skummelt værtshus - gerne total tilrøget, mørkt, bræk i loftet, pensionist bag baren, savl på raflebægerne, udelukkende Thor øl, tis overalt på brættet, ingen dug på billard bordet - finder du et sted med alt dette - finder du mig...
Og i så fald skal jeg nok fortælle dig om hvor ligegyldigt creme mærker er - og at kopattesalve er total iorden og dækkende !
Og ja - så giver jeg sgu en høker bajer .... og dem med guldkrave !
;-D
X
BTW...det omkring knust is...En Mojito er ikke en Mojito hvis der ikke anvendes knust is...
Fuld udfoerelse:
1 Tag et whiskyglas, herefter kommes følgende i:
2 5-6 Limebåde
3 2 teskeer Rørsukker
4 Indholdet myrdes
5 Tilsæt nu følgende:
6 8-9 Mynthe blade
7 Indholdet myrdes igen. Herefter tilsættes:
8 1 skefuld Knust is
9 4 cl. Mount Gay mørk rom
10 Indholdet af glasset ”vendes” med en barske
11 Tilsæt ekstra knust is, såfremt dette mangler
12 Toppes af med danskvand, pyntes med en stilk mynthe, og serveres herefter.
Bemærkning: Såfremt drinken er for sur, fyld da flydende rørsukker i (Gomme).
(fra min tid som bartender). Foretraekker dog min Mojito uden danskvand og faerre Myntheblade kan ogsaa anvendes med fordel (4-5 er optimalt imo).
Punkt 10 er vigtig, da roersukkeren falder til bunds og derved fremstaar drinken lettere sur...
@No Limit
haha yeah!
guld drenge...nu kan jeg vist ikke dumme mig med den drink :)