Efter den enorme interesse for opskriften på Hestons 24-timers bøffer, tillader jeg mig at smide mit bud på nytårsmenuen anno 2009 - kom gerne med kommentarer og input!
gastromand.dk/nytar-mad-nytarsmenu-opskrift/
/Diedamm
Dem ultimative nytårsmenu med tilhørende vin
Det ser fantastisk godt ud. Lige en menu efter min smag. Der skal måske nok være nogle forfinede ganer, der mener at vinene er for barske, men ikke mig!
Fedt at se Recioto (kun et 't', ikke?) på programmet. Jeg 'opdagede' det ret sent, men det smager fantastisk.
Prøv en fluri til mellemret 2.. Staver som en hat.. så tjek lige omjeg er korrekt på den ;)
diedamm
Imo et fail med Amarone 2006, til hovedret 2.
Den er alt alt for soed, minder imo om en Churchill portvin.
Har dog intet forslag :/
Selve maden ser fantastisk lækker ud!
Vil dog anbefale du kigger lidt ekstra på alle vine hvis du virkelig vil gøre noget ekstraordinært ud af det, kig evt i:
www.pokernet.dk/forum/show.asp?tid=206254
Uden at være ekspert (tværtimod) vil jeg mene du skal finde noget Italiensk drikke til Forret 2, passer sammen med maden der er italiensk inspireret
Amaronen vil jeg også tage af, er for klassisk og standariseret til en så udfordrende menu du har sammensat
Til selve kl. 24 vil jeg servere en rigtig champagne som det første glas, men, det kan dog godt være det er mig der er idiot og ikke har en dyt ide om hvor fulde dit selskab er - kun for blærerøvseffekten man serverer Cristal, Dom P eller anden klassechampagne på det tidspunkt obv :)
Bottom note er dog - Fed sammensat menu og, hvis jeg skulle forvirre mig ud i et køkken vil jeg helt sikkert kigge forbi din side :)
Tak for input - vinen er "desværre" allerede indkøbt:)
Yderligere 2 Gastromænd har nu lagt deres op: gastromand.dk/nytar-mad-nytarsmenu-opskrift/
/Velbekomme!
@Henry
Sagligt, og yderst gennemtænkt svar.
Har aldrig påstået, at jeg er vinekspert, dog har jeg ytret min holdning netop valget af vin, til hovedret 2 - i og med jeg ikke synes det er godt.
Dette har jeg gjort jf. kom gerne med kommentarer og input!
Du, OP samt alle andre, ønskes et godt nytår.
P.S.
Lækker menu OP!
@Xitaah
Valget af vin er baseret på dels gæsternes store præference for Amarone, dels en forventning om et meget smagfuldt "stykke" kød (svinekæben).
Har du nogle bud til en alternativ vin - det kunne jo være man havde lidt i kælderen:)
@ xitaah
Jeg tror måske henry hentyder til, at en Amarone ikke (aldrig?) kan karakteriseres som sød. Kendetegnet ved en Amarone og den proces den gennemgør er netop, at den ligger i den tørreste ende af vinskalaen, hvilket er det modsatte af sød :)
Når folk så karakteriserer en Amarone som værende sød, handler det mere om forvirring af ens smagsløg, end det handler om kendskab til vinens struktur :)
Edit @ OP
Har du drukket den 04 Brunello for nylig eller er det første gang med netop den årgang?
@dillerhans
nope det er på ren opfordring fra en tidligere overtjener på Aalborgs bedste (eneste?) italienske restaurant.
Jeg har derimod smagt 03 fra Argiano og den holdt max til en pris på 100 kr.
@Dillerhans
Rart med et ordenligt svar. Har selv drukket flere forskellige Amarone vine, og har nydt dem alle, uden de var "søde". Men netop den der er tale om (som min kammerat satte på bordet) var direkte sød, og smagte ganske forfærdeligt (lidt overdrevet).
@ xitaah
Du har helt ret i at mit indlæg var underlødigt - det vil jeg gerne beklage.
I almindelighed synes jeg det er ærgerligt, når man er hurtig til at bruge sin viden om mad og drikke på en destruktiv og ekskluderende måde (og det fik jeg pludselig en indskydelse om, at det var tilfældet her). Det er altid lettere at være kritisk og rynke på næsen end at lade sig begejstre uforbeholdent.
Godt nytår til dig også!