Så er der inviteret til 'den lille lette' på fredag og menuen er sammensat.
Svingende sværhedsgrader, men opskrifter forefindes hvis nogen af jer Dax-brugende, Scooter-kørende-og-lyttende ungersvende skal imponere jer til noget tis'flæsk..
Ikke noget forret osv, bare lidt forskelligt lækkert thai på bordet.
Salat m. reven umoden papaya, mango i tern (let glaseret m. lime-palmesukker snask m. gasbrænderen), tørrede rejer og cherrytomater.
Vendes i spicy lime-fishsauce dressing.
Kylling Satay på spyd m. peanut sovs
Dampet rødfisk eller torsk i bananblad
Efter den omgang sku den næsten stå på sorbet og mere frugt, men når Gastro ligefrem trykker opskriften på Kokkeriets (nærmest til skyerne) roste dessert med øl-is og dertilhørende sprødristet øl-kage i tynde (sirligt formede) flager - ja, så blir det den!
Jeg tilføjer selv en avocado-choko creme, fordi den lige må prøves osse.
Nogen der raiser ? (og denne gang gælder det ikke at citere den gourmet take-away menu man bestiller udefra)
den lille fredagsmenu
Jeg folder.
Mest fordi min ovn ikke virker, men også fordi jeg sjældent får så fine gæster, at jeg gider gøre voldsomt meget ud af maden :)
på trods af det måske er en af de kommentarer der tilter mig mest så fristes jeg til at skrive
"pic or it didt happen"
;)
Jeg foldede ved "reven umoden papaya".
Jeg ved ikke engang hvor jeg skaffer en moden...
Tørrede rejer? nej tak! og hvad sker der lige for jungle smøret? har da aldrig hørt det brugt i thai mad.
@nothing
:) flad af grin
@hahila
jeg mindes en gut i brønden, der endte med at fremvise, hvad der lignede et skrivebord fra Mændenes hjem, komplet med halvt afsuttede Menthos og Underberg i patronbælte.
Jeg vælger derfor at overraske med evt. billeder, fremfor at love noget der kaster mig ud et helt unødvendigt rengøringsprojekt.
Ejer desuden ikke andre kameraer end det på mobilos.
@addict
De tørrede rejer er mega-standard i Thailand og bruges nærmest som et krydderi.
Med junglesmør håber jeg du mener avocado-cremen og ikke peanutbutter. Sidstnævnte er helt standard, mens alt på 'dessertkortet' som nævnt trækker væk fra Thailand igen.
Det lyder godt nok usmageligt og lidt for wannabe-fany agtigt.
Så det er et 'nej tak' til opskriften fra den herre ?
Det er i øvrigt et bevidst valg når jeg fremstår lige præcis 'wannabe fany-agtig'.
Jeg synes det lyder nice, jeg mucker tilgengæld preflop og railer bare i stedet.. Hvis du kan fremvise et "hole cam" så vi kan se dine kort mens du... okay whatever billeder plz.
ALT for meget fra havet... jeg snap folder!
Lidt for lidt kød - hvad er der nu galt med kalv - gastromand.dk/paaskemenu-jordskokkesuppe-kammusling-kalv-tartetatin/
eller gris - gastromand.dk/pulled-pork-den-store-grilleksamen/
Billeder er et must, hvis vi rent faktisk skal tro på den der;)
PS. Desserten lyder interessant så dobbelt op på billeder af den!
/diedamm - GastroMand.dk
Fucker man det helt op hvis man ikke magter at skære mangoen i tern??
Hvad er nu galt med en stor beskidt steak! :)
Jeg gayraiser med en thai agurkrsalat.
Smager super til Satay spydene.
www.maduniverset.dk/opskrift.php/3823/Thailand-opskrifter/Thai-agurkesalat
Ellers mums menü.
Blerh, jeg ville gerne kunne raise, men kan ikke pt...
Men jeg formåede at bestille en ret der næsten fik mig til at tude af glæde forleden:
French toast med foie gras brulée, toppet med tørrede sure kirsebær, glaserede pistachie nødder og mini agurk stykker.
Jeg vil dog meget gerne have opskrifter på specielt desserterne til når jeg engang vender hjem til DK.
@Hahila
Salaten må da være lige noget for dig, så du kan få brugt din brænder lidt ;-)
læske - spot on.
det havde jeg sgu da nær glemt!
Min thai-pusher så helt undskyldende ud, da han måtte tilstå at posen med frosne, tørrede rejer kostede 50,-
At der så er til mindst 15-20 personer i den er en anden sag..
@diedamm
Pulled pork ryger på til næste større bespisning.
De penge jeg sparer på kødet, må jeg jo så nødvendigvis smide efter weber nr 2
www.davidsenshop.dk/pi/WEBER_SMOKEY_MOUNTAIN_COOKER_57_CM_SORT_2924_2322.aspx
Vulkanen, som jeg indtil nu har tilladt mig at være jævnt ligeglad med, har svanset mig lidt med råvarerne til især salaten.
Libaneseren er sidste skud i morgen, ellers må menuen revideres.
Jeg folder mine to leverpostejsmadder og 1 æggesalat(færdigkøbt obv.) som jeg fik til aftensmad... FML!