Hej allesammen.
Jeg står i den situation, at jeg i sommer fik mig sat et nyt køkken op, og i den forbindelse sparede jeg lidt på hvidevarerne ved at finde dem brugt. Det har hovedsageligt været et kæmpe win, men der er én frustration.
Jeg fandt en brugt induktionsplade fra AEG (80 cm), og den fungerer egentligt, som den skal. Giver også fint med gas på varmen.
MEN. Der er ligesom to 'store' runde pladser og to 'små' runde pladser til pander og gryder, men på trods af at kogepladen er freaking 80 cm, så er selv de store pladser for små til mine pander.
Det er ligegyldigt, når jeg skal riste en masse grøntsager, lave en wok eller lignende, men når jeg eksempelvis steger krebinetter - som det er tilfældet i skrivende stund - så har jeg tre-fire centimeter i 'ydresiden' af panden, hvor varmen er meget mindre. Så når jeg vender en krebinet, er halvdelen mørk og halvdelen lys. Det smadrer ikke maden, men er et stort irritationsmoment, og det er uanset, om jeg bruger min støbejernspande eller sautepande. Og vi snakker altså ikke sådan nogle 36 cm-krabater. Normal størrelse pande.
Derfor søger jeg råd, hvor man så ofte får gode råd: her.
Er der nogen af jer, der døjer med samme problem, og findes der pander, hvor man kan komme uden om det her? Hvor varmefordelingen er så suveræn, at det ikke gør noget? Jeg har godt hørt om et par forskellige mærker (Onyx, blandt andet), men jeg kunne godt bruge lidt reelle erfaringer.
Tak!