Så er det sommer og mon ikke de fleste griller i det gode vej
Jeg har været i gang, men mangler lidt inspiration ang. marinade til kød, tigerrejer og andet man kan lave en god grill middag med.
Det største hit, hos os er tigerrejer på grill spyd...smager bare godt med et glas koldt Chablis.
Kom frisk, god sommer... ;o)
Den Store Grill Tråd.
ER der nogen slags olie man skal holde sig fra, når man marinere kød?
...jeg har lagt mærke til, at rapsolie ikke smager godt...det er vidst bedst til salater.
Hvilken olie er bedst til at marinere kød?
Ottomann, har du prøvet at marinere i Cola?
Der skulle være nogle enzymer i der mørner kødet helt vildt.
Puds en mørbrad, skær den ud i passende stykker og smid en omgang barbeque marinade ned til dem og fyr dem på grillen.
En sikker vinder ;)
Cola indeholder ikke proteiner, så den mørnende effekt skal tilskrives phosphorsyren frem for enzymer.
Grønne asparges med bacon om er et hit hos os.
Grillede blæksprutter med chilli/lime/hvidløgsmarinade er prøvet for nyligt med fint resultat.
Hel svinemørbrad marineret i 1 dl soyasauce, 2 fed hvidløg og et par spiseskefulde honning er også rigtig godt.
Grillede peberfrugter med en dressing af honning/balsamico og kapers.
Kalkunbryst med marinade af dijon sennep, knuste hele peberkorn samt div friske krydderurter såsom timian, salvie og rosmarin og derefter pakket ind i bacon.
Marinade til tigerrejer:
Lime juice
Oliven olie (extra virgin)
Hvidløg
Finthakket koriander
Tom Yum rejepasta
Hakket chili
Salt
Peber
WIN!
Genial marinade til f.eks. kylling og svinekoteletter:
Soya og olivenolie i forholdet 50/50
Hvidløg
Ingefær
Citron
Honning
Salt
Peber
Jeg har købt en stor grill med roterende grill-spyd.
Det giver den ultimative kylling!!!
Ellers er det lækkert med en god pizzasten til grillen. Laver klasse pizzaer og er super god til at lave italiensk brød på.
Har lige tændt op i kullene til en culottesteg.
Regner med den bare skal ridses, gnides i salt og peber, have en times tid og så satse på den skæres korrekt :)
Dagens session ud i det kulinariske grill køkken blev en succes...med plads til forbedringer.
Grillstegte tigerrejer og salat til forret (og en langelænder ;o)-> Genialt at skabe så velsmagende små dyr, der så nemme at tilberede.
Kold Chablis hvidvin.
DaWeed´s marinade til tigerrejer skal prøves næste gang!!!
Oksemedaljoner med bacon, pomfritter og hjemmelavet bearnaise...nej, den skilte ikke;o)
Kødet blev "marineret" i noget færdigbiks -> det kunne have været bedre, smagen fra "marinaden" udeblev.
Kold australsk Chardonnay...jeg har drukket alle de Chablis Fakta havde, 60.-kr flasken var godt givet ud!
Dessert: Lyden af opvasken der bliver taget og en ægte cubansk cigar.
Sol, sommer og grill i haven er dejligt ;o)
Endnu en marinade (men ikke bare én i rækken :)
- bedst til svinekød el. kylling, helst banket.
1 helt hvidløg, pillet og hakket fint (ikke presset)
2-3 dl HP sauce (standard i ethvert supermarked / køleskab)
2 dl olivenolie
Masser af salt (~ 2 tsk.)
Halvt så meget peber som salt
Det er den bedste marinade jeg har smagt til ovennævnte kødtyper, den er nem, og man har som regl alt til den i køleren. Den smager btw ikke af hvidløg, trods de store mængder. Det går op i en højere enhed..
Kødet lægges i marinaden et par timer, eller hvis du har tiden, natten over. Rør i kødet før du smækker det på grillen.
Bemærk: opskriften gi'r over en halv liter marinade - til 4-6 stykker kød, vil halvdelen være passende.
Velbekomme :o)