Jeg ved godt jeg er ude i god tid.. MEN jeg har igen i år fået til opgave at lave desserten.. og ja jeg søgte hjælp her på PN sidst.. og der blev jeg bla. anbefalet at lave denne ret:
www.madogbolig.dk/Opskrifter/Desserter%20og%20bagvaerk/Gateau%20Marcel.aspx
I år skal retten så nok obv være noget andet..
PT har jeg følgende retter i tankerne:
www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/hoejtid/nytar/desserter/skildpaddeis.php
www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/panna-cotta.htm?page=3&componentConfigGuid=8ffcf047-8b06-4134-a0ab-46d5ece5fca9
Men jeg ved der er mange mad glade PNere der ude.. så hvad siger i.. hvad skal i evt selv lave..
Kom frisk med inspiration :)
Dessert til nytårsaften?
uh gateu marcel den er bare svær at overgå og så er den nogenlunde nem at lave. Det kan være Gastromand kommer på banen med en nytårsdessert i år...
Edit: hov der var den:
http://gastromand.dk/nytarsmenu-2011/
Har lige kigget lidt på deres hjemmeside.. og denne ser nu ikke dårlig ud :)
Passionata i portionsstørrelse
gastromand.dk/inspiration-nytarsmenu-for-maend/
Slasquer..
Tror ikke forældrene der skal med vil sætte pris på den form for kage ;)
Der kommer trods alt 4 børn med også.. :)
Du kunne evt. overveje en Chokoladefondant serveret med vaniljeis og hindbærpure. Det er efterhånden blevet en fast del af vores nytårsmenu og det er en sikker vinder hver gang. Da det ikke er undertegnede der har stået for desserten, ved jeg ikke hvilken opskrift der er benyttet, men der findes en del opskrifter på nettet, f.eks. denne:
lonekjaer.dk/blog/2011/04/konditorens-chokoladefondant/
Jeg plejer at lave mandelkrokant bunde og smide noget hindbaer creme imellem. Det virker som regel og tager ikke en krig at lave.
Jeg har samme tjans i år og tænker at lave
mousse-au-chocolat.net/
Måske jeg kunne lave den passionfrugtmousse som gastromand snakker om også.
Jeg regner med at blive pålagt at stå for desserten den 31.
Nogen, som kan anbefale en dessert, som jeg kan enten tilberede dagen før/tidligt d. 31. - og som ikke kræver chefkokevner?
Vi er 2 voksne (ha) og en pige i børnehavealderen.
Cheesecake FTW ..
@evas far
Mousse au chocolat kan du lave dagen før eller 2 og kræver ikke noget særligt.
jeg har en opskrift på en chokolademousse-kage med mandelbunde - den smager rigtigt godt, men er tidskrævende at lave.
Desværre er de venner, som vi "som sædvanligt" holder nytår med, SÅ kræsne og fantasiforladte mht. mad, at menuen bliver "som den plejer"...
en eller anden forret (må ikke indeholder kylling, fisk eller skaldyr)
oksemørbrad på Weberen + diverse tilbehør (jeg står kun for hovedretten i år)
is til dessert (sikkert bare noget Carte d´or).
Det er jo heldigvis SELSKABET, der er det vigtigste uanset hvad man fejrer, men jeg kunne alligevel godt ønske mig lidt mere "eventyr" over maden nytårsaften :)
Edit: opdagede lige en frygtelig pinlig stavefejl.
@ tuz
Et SELSKAB der er så fantasiforladt og ikke vil have fisk eller skaldyr til forret er sgu ikke i orden SELSKAB.
Disclaimer: Hvis det er noget swinger noget, så fair nok.
MichaelS skrev:
@evas far
Mousse au chocolat kan du lave dagen før eller 2 og kræver ikke noget særligt.
Har du opskriften på dansk?
Panter
Ikke noget swinger-snavs .. vi har bare nogle venner, hvor især det ene par, er utroligt kræsne. De spiser nærmest kun ko og gris tilberedt som da mormor var ung. Nymodens pjat som pasta, pizza og ris, kan de dog godt spise - men det er jo ikke nytårsmad!
De er de sødeste og sjoveste mennesker man kan tænke sig at være sammen med. Det sjove er, at samme kræsne par er de mest ungdommelige, modebevidste og 'hippe' på alle andre områder .. bare ikke når det gælder mad!
Her var en på dansk, men ellers bare søg på det så kommer der mange forskellige hvor du måske kan få en ide om hvilken type du vil lave.
Intet overgår en vellavet crème brûlée. Det eneste problem med den er, at det virker akavet, også at servere den til forret og hovedret. :)
Den her kan du lave dagen i forvejen og smager af en million.
www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=2216
tuznelda skrev:
jeg har en opskrift på en chokolademousse-kage med mandelbunde - den smager rigtigt godt, men er tidskrævende at lave.
Desværre er de venner, som vi "som sædvanligt" holder nytår med, SÅ kræsne og fantasiforladte mht. mad, at menuen bliver "som den plejer"...
en eller anden forret (må ikke indeholder kylling, fisk eller skaldyr)
oksemørbrad på Weberen + diverse tilbehør (jeg står kun for hovedretten i år)
is til dessert (sikkert bare noget Carte d´or).
Det er jo heldigvis SELSKABET, der er det vigtigste uanset hvad man fejer, men jeg kunne alligevel godt ønske mig lidt mere "eventyr" over maden nytårsaften :)
Dejligt at kødet bliver tilberedt på en WEBER og ikke en eller anden almindelig kuglegrill, som på ingen måde kan leve op til en oksemørbrad. Fantastisk Jan Glæsel ikke har levet forgæves ;)
Kokain.. Let, lækkert og øger stemningen gevaldigt..
kris-rem .. det er mændene, der insisterer på, at mørbraden skal på grillen. Men det smager nu godt :)
Hvor meget tid vil du bruge på at lave det?
Og hvor god er du sådan ca. i et køkken?
Jeg vil bruge den tid en god dessert tager at lave..
Jeg er vel ganske avr i et køkken..
Tiramisu eller Cheesecake.. (heller ikke vildt søde.. kommer jo Krans senere)
Begge smager himmelsk når det er hjemmelavet + portvin er den perfekte ledsager.
Tiramisu må være et obv choice, smager sindsyg lækkert, selv hvis man ikke kan li kaffe(hvilket jeg ikke kan)
Tiramisu.. er det noget børn kan lide... Der kommer jo 4 unger med. Pt tror jeg det bliver penna cotta med bær i chokolade skåle.
Gumple skrev:
Tiramisu.. er det noget børn kan lide... Der kommer jo 4 unger med. Pt tror jeg det bliver penna cotta med bær i chokolade skåle.
Ja... men så skal du (desværre) ikke bruge så/ingen spiritus.
Bruger selv 4 cl Amarettu (Maltesisk mandel likør) og 2 cl Matuzalem til at dyppe kiksne i.
Server lækker købe is med choko sovs til unger og Tira til de voksne :-)