Hey PN
Efter studiestart osv. må jeg desværre indrømme, at jeg ikke har set vanvittigt meget til mine gode, gamle venner fra gymnasiet, pga. travlhed og flytninger osv. Det har givet mig idéen til at invitere gutterne hjem en fredag/lørdag til noget god mad (forret, hovedret+sauce, dessert) inden jeg forestiller mig vi skal i byen \o/
Grunden til at jeg spørger herinde er, at jeg som 20-årig ung mand endnu ikke har prøvet at fremtrylle en flot middag, som også skal spises af andre. Jeg søger derfor tips osv. til, hvordan en acceptabel middag bakses sammen. :P
Forret:
Mht forret er alt åbent. Jeg har ingen anelse om, hvad man bør servere. Jeg synes selv at eksempelvis nachos er for latterligt. Det er fint når man skal se fodbold, men når man skal prøve at skabe en smule stil over det, så er chips med ost nok lidt at hoppe over hvor gærdet er lavest :P
Vil ellers gerne have, at det passer sammen til resten af menuen. Har ingen anelse om, om mine næste tanker overhovedet passer sammen :D
Hovedret
Jeg var i den lokale netto for nyligt og tilragede mig der: 1x2kg grillmarineret culottesteg, 1x1kg grillmarineret cuvettesteg og 1x500g grillmarineret skinkesteg. Alt er pt. nedfrosset.
- Jeg havde tænkt mig at invitere 4-5 personer, og så gøre brug af culottestegen på 2kg. Det giver jo så 4-500 gram kød til hver. Vil det være nok? Ellers må jeg vel smide cuvetten ind også.
- Min ovn er en miniovn, sådan en man har stående på bordet. Er det overhovedet muligt at lave sådan en steg i sådan en ovn? Den kan sagtens nå temperaturerne, men vil man kunne se på stegen at den kommer fra sådane en ovn?
- Hvordan får man den bedste steg? Kernetemperatur? Gode fifs?
- Hvad dælen spiser man egentligt til sådan en steg? Sauce og garniture?
Er frisk på at prøve at lave en sauce fra bunden, såfremt man kan lave den et par timer inden, så man ikke står med noget lort der skiller, når 5 personer regner med én :P
Dessert:
Kage? Et varmt stykke chokoladekage med en klump is af en art til? (nej, de der chokoladevulkaner kan jeg ikke finde ud af)
Bananasplit evt? Et kæmpe hit i min verden :D
Inspireret af Live's madtråde kan jeg sige at:
Madlavningsniveau: 3/10
Indkøbsniveau: 10/10
Jeg ved, hvilke butikker der har hvad, hvor det er osv., og jeg kender forskel på samtlige grøntsager man kan købe, så det bliver intet problem at finde varerne.. Det skal I ikke holde jer tilbage med.
Men ellers vil jeg overlade ordet til PN's madeksperter. Smutter lige på arbejde og ser frem til at der (forhåbentligt) ligger en masse gode bud når jeg kommer hjem.
På forhånd tak ♥
Drengerøvsmiddag
Et råd:
www.gastromand.dk
Eller PM diedamm herinde, han plejer at være mere end villig til at komme med gode råd ang. mad.
Nå ja.
Mht. rådighedsbeløb, så er det mig der står for det, mig der gir og derfor mig der betaler. Det må gerne holdes inde for rimelighedens grænser. Har sparet en del på kødet, dog.
Forret = en gang kyllingsalat på en grøn bund, eller en reje coktail hvis folk kan lide det.
Hovedret = Steg, og da du ikke har meget ovn plads ville jeg enten gøre noget med en frityre eller stege nogle kartofler på panden. andet tilbehør kan være kina hvidløg stegt i ovnen med bacon rundt om, alternativt kan man også lave det med bønner (de er altid et hit når vi har gæster) måske en tomat salat med løg og noget ost ?
Dessert = banansplit, men husk køb nu Odense flydende chokolade ;)
Det er en herre middag der tager kegler er nem at tilberede og det meste kan laves på forhånd så din tid i køkkenet bliver minimal
En rigtig god, velsmagende og ikke mindst nem forret er de såkaldte "bruschetta".
En hurtig googlesøgning gav denne opskrift, som ser fornuftig ud: www.madopskrifter.nu/Opskrifter/Bruschetta+med+tomat.opskrift?0=10129
Du kan dog også købe specielle brød, der er lavet specifikt til denne ret. Har f.eks. set dem i Fakta en gang, så det burde ikke være det mest vanskelige at skaffe.
Som du kan se på opskriften er det heller ikke videre dyrt. Men en meget frisk og indbydende forret, som jeg selv sætter stor pris på. Som tomatelsker er det også svært at være andet end begejstret.
Hvad angår dit kød, så bør 2 kg. være nok til 4 mennesker, da der jo også kommer tilbehør til. Især når du også arbejder med forret og dessert.
Din ovn lyder lidt for minimalistisk til at producere en god og saftig ovnsteg, men skal ikke bedømme den videre, da jeg ikke har erfaring med den slags ovne.
Ellers held og lykke med det.
Har du ikke adgang til et fælleskøkken eller lign.? Jeg tror slet ikke sådan en ovn kan håndtere 2kg kød
Bacon, Bacon og bacon!
^drengerøvs middag
En drengerøvsmiddag indeholder ikke salat og grøntsager. Garniture skal kun findes i form af noget kartoffel halløj. Derudover er det nemt: Kød, kød og atter kød + sauce.
Velbekomme.
hvis man er 16 år og uden hår så har i sikkert ret i at der intet grønt skal til, men er man bare lidt oppe i alderen og kan lide det er mere end røv og patter så kan man godt nyde lidt grønt tilbehør til sin middag, med velbehag faktisk
Undskyld på forhånd, men var nu lidt sjovt at læse "forret, hovedret+sauce, dessert".
Jeg kan forstå at du har nogle forestillinger om hvad "fin" mad består af :)
Desuden er 500g kød per mand måske det nogle ville betragte som rigeligt :)
Til topic igen...
Til dem der har travlt:
Broccolisuppe
Culottesteg med kartoffeltårne og rødbedesalat.
Dessert valgfri.
Og til dem der har knap så travlt:
Jeg læser dit indlæg som at du leder efter noget der kan laves af en "amatør", ikke er for dyrt, har et strejf af klasse, og måske endda kan imponere lidt.
Når jeg er ude ved venner etc. for at spise, syntes jeg det er dejligt at få noget man ikke lige selv kunne lave derhjemme. Det samme gælder på restauranter.
Bolognese, frikadeller etc. kan man selv lave til hverdag.
Man kunne tage udgangspunkt i det nordiske køkken, med årstidens grønsager.
Til forret kunne et forslag være broccolisuppe med en creme fraiche/oprørt krydret flødeskum etc., tørsaltet bacon, fint hakket frisk rød chili og groft brød.
Det er sundt, nemt at lave/anrette flot, koster ikke alverden, og passer med årstidernes grønsager.
Til hovedret har du allerede smidt en culottesteg på bordet.
Vi bevæger os ind i efterårssæsonen, hvor der findes gode rodfrugter, som passer fint til din steg.
Det havde jo været nærliggende at lade dem stege med i ovnen, men nu hvor det nok næppe er en option,så tænker jeg istedet at lave nogle kartoffeltårne med pesto, og dertil en rødbedesalat.
Tårnene består af fint skivede kartofler, der er vendt i pesto, og herefter lagt i lag (de største nederst og så fremdeles),
til de er 5-8 cm høje. Herefter i ovnen til de bliver sprøde. Pestoen kan laves selv. Er _ikke_ svært.
Rødbederne koges møre, skæres i terninger og vendes i en creme fraiche/rygeost/hytteost med sennep/krydderurter.
Til at toppe det hele med, laves en indkogt sauce af stegesky, smør, vin/portvin/øl, og bemærk ikke fløde efter min smag.
Culottestegen laver du i ovnen med et stegetermometer, tager den ud når den er 58 grader, og lader den trække i sølvpapir til den er 62 grader. Så er den rosa.
Igen har vi fat i årstiden grønsager, tilbehør der kan gøre serveringen flot, og det koster absolut ikke en bondegård.
Med opskrifter samt en plan over hvornår hvad skal laves, kan du sagtens lave alle retterne.
Desserter har jeg ikke meget forstand på :)
Et bud på en menu der ikke er hverdagsmad, ikke koster en bondegård, som du kan lave med lavere køkkenskills,
og med en rød tråd (årstidens grønsager fra det nordiske køkken).
Hvis det er noget der falder i din smag, så skriv. Så finder jeg på nogle opskrifter til dig.
Bon appetit, uanset hvilken menu du vælger ;)
Altså, nu står der drengerøvsmiddag. Så vil jeg sådan set kun bidrage med den mest mandige hovedret nogensinde: Baconkanonen!
www.youtube.com/watch?v=UBFGPFnzFmA&feature=channel
Det er røvsimpelt. Jeg gjorde så dét, at jeg sammen med indmaden (bestående af bacon) kom lidt løg og rød peber i, for ellers bliver det lynhurtigt klamt at æde mere end et par stykker. Men ellers bare følg videoen. Det kræver nok sådan cirka 20 minutters prep at lave baconflet og svitse bacon, løg og rød peber. Derefter passer den jo bare sig selv i ovnen.
Jeg smed så kartoffelbåde ind sammen med lidt rodfrugter og sørgede for at stille baconkanonen nederst og kartoflerne øverst, så kartoflerne får et twist af bacon :P
Hvis ikke du gider røre en sovs op fra bunden med "safterne" fra baconkanonen, så kan du køre den helt simple stil og bare købe noget Jensens Whisky sovs og så bare smide "safterne" sammen med. Det smager altså røvgodt og tager 2 minutter :)
haha fuck hvor ser den dog uber nice ud den bacon rulle der =)
topic - evt lav hjemmelavet bernaice sauce, det er rimelig simpelt og smager fantastisk.
Lidt ideer
Forret: www.madabc.dk/R%C3%B8get+laks+med+Cheasy+frisk+ost.aspx?id=0&type=2&l=R&dbid=8d0d89e2-33cc-470b-b3a2-ba5c71e23dac&t=128661552720000000
Laks med frisk ost (Philadelphia bruger jeg dog normalt). Salat og måske et godt flute til.
Hovedret:
Tag culotte-stegningen fra www.maduniverset.dk/opskrift.php/7047/Oksekoed-opskrifter/Helstegt-culotte
Ku også gå efter rodfrugterne som anden post www.madkanalen.dk/vis_opskrift.php?opskrift_id=22
Til ville jeg servere
Broccoli salat www.madopskrifter.nu/Opskrifter/Broccolisalat+med+gr%C3%A6sk+yoghurt.opskrift?0=10275
Evt. ærter i en creme fraiche/mayonaise blanding. Creme Fraiche og mayo blandes i noget a la 2 til 1 forhold, samt en smule mild sennep og lidt citron.
råstegte kartofler: www.maduniverset.dk/opskrift.php/2940/Fedtfattige-opskrifter/Raastegte-kartofler
Dessert .. ohh ... tiramisu stemmer jeg for.
Det er sgi ikke så svært og smager himmelsk.
italy.dk/mad/tiramisu-ann.htm
www.foodfanatic.dk/tiramisu/
Vigtigt den får lov at stå i 24 timer mindst - men det gør også at du ikke er presset i madlavningen.
MHau damn det er jo the nuts det der :D
Det skal jeg fandme igang med at lave snart ;)
Nu kunne jeg godt skrive en nem, lækker og relativt billig 3 retters menu til dig... man er vel hjemkundskabslærer ! Men det bliver jo nok for old school med hønsesalat, rosastegt culotte m. Kartofler (evt. Pomfritter), noget god sauce, broccolisalat eller bare alm. 'salatfad', lun chokoladekage med hjemmelavet hindbær iscreme som dessert... old school - ja, absolut... men det er nemt, relativt billigt, meget kan forberedes i forvejen og så er der 100% succesgaranti.. så bare sig til hvis du vil have opskrifter, så sender jeg fluks en pm med opskrifter
Først - En grundregel plejer at være, at 300gr kød pr mand/kvinde er rigeligt. Dette forhold kan dog ændre sig i det tilfælde, hvor hele selskabet udgøres af mænd. Specielt den unge af slagsen. Dog bør 500gr pr mand være rigeligt.
Det lyder som om du skal have gang i følgende amerikansk inspirerede opskrift.
gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu/
Her tænker jeg specielt på pulled pork og banana toffee pie - det er rigtig mande-mad, som indeholder nok kalorier til at holde en mandekrop kørende, og så er det forholdvist billigt og kan for en stor dels vedkommende klares inden gæsterne ankommer.
Ydermere har banana toffee pie den fordel, at hvis der skulle være nogle som er sultne efter pulled pork, så vil de ikke være det efter banana toffee pie.
Burgerbollerne kan du vælge at købe
Agurkerelish kan laves i forvejen
barbeque sovs kan laves i forvejen og varmes/lunes når den skal bruges
coleslaw kan/skal laves i forvejen
Pulled pork skal sættes i ovnen i god tid
Det er kun pulled pork og burgerboller som skal i ovnen (medmindre du ønsker at lave fritter til), så det passer fint til dit begrænsede ovn-rum. Du bør dog nok kontrollere med et stegetermometer om din ovn er i stand til at holde en konstant lav temperatur.
:-) lidt griner at nachos er kikset, mens folk synes rejecoctail og bananasplit er the dope shit .....
Nå anyway....
Herremiddag
Nul forret ( det lader vi alt for damerne om♥)
til gengæld køber du en pakke grissinim, noget luft tørret skinke, en spand oliven, saltmandler eller andre gode snacks i kan sidde og spise imens i drikker øl og fortæller løgnehistorier om alle de piger i (næsten) har scoret siden sidst. Røverne fortælles mens hovedretten simrer færdig det er nemlig :
Texas chili... Altså ikke chili kong arne med hakket kød osv. , men rigtig chili med skært kød, hele chilibpebre osv ...bare google løs i andre verdensdele går man meget op i chili, kan laves i forvejen godt brød og øl er alt der skal til..... rustikt herreagtigt og uden alt for mange planter :-)
Dessert gør du bare hvad du vil men vil du gerne virke chekket med en bananasplit skal du huske at sige du er 80 retro ;-)
GL
OK har lige set bacon explosionen og må bøje mig i støvet....
NUTS OBW !!!
Gode forslag indtil videre.
Jeg tror man skal hæfte sig lidt ved, at jeg har sat mig fast på at culotte-stegen er indkøbt kun til dette formål og der kan derfor ikke ændres ved den. Lyder ellers lækkert med den super bowl-menu, men det må blive næste gang ;)
Ang. baconrullen tænkte jeg "forret" da jeg så det, men da der også skal opkoges sauce osv. bliver det nok for besværligt. Det bliver nok også lidt kvalmt at smide 7-800 gram kød efter hver gæst, når man også skal have dem til at æde kartofler.
Til sidst havde Prasd nok fanget det meget godt med, at jeg gerne ville lave enkel mad, der kunne imponere (en smule)
Menu indtil videre:
Forret:
Broccolisuppe eller røget laks med friskost. Ved ikke, om det bliver for tøset, men indtil videre har jeg ikke set én komme med et forslag der siger ♠2.
(er ikke meget for tomat eller rejer, så bruschetta og rejecocktail er dømt ude :P)
Hovedret:
Marineret culottesteg med kartoffeltårne. Er ikke så meget for rødbedesalat, men kunne man evt. lave tårnene skiftevis med kartofler og andre rodfrugter? Bare, så det ikke bliver ren kartoffel. Forestillede mig at man evt. kunne lave dem med kartoffel, gulerod, persillerod, pastinak, rødbede or so.. Hertil en sauce af en art.. ved stadig ikke hvilken. Ville pebersauce eller bernaise gå til det her? Vil gerne have en sauce med opskrift, så jeg ikke står og tænker "hvad fuck mener de med at den skal koges op af skyen". Kunne kartoffeltårnene egentligt krydres på en måde uden at ødelægge det hele?
Dessert:
Har næsten lagt mig fast på bananasplit. Jeg laver ikke isen selv, men regner med at gå ud og købe is af mærket Dream (sådan en kegleformet bøtte). Lidt dyrere men det er satme også godt! Her har jeg også tænkt mig at gå efter de lidt mindre, rigtig gule bananer, da jeg har en idé om at mindre bananer smager af mere. Og gul skal den self. være.
Ps: @Tuznelda - jeg er meget interesseret i, hvad du kan byde på :)
Er glad for at se et par links til Gastromand:)
Du får da også lige mit besyv med:
FORRET
Broccoli vinder over laks, men løgsuppe med et stykke gratineret torsk eller jordskokkesuppe med kammusling trumfer begge;)
HOVEDRET
Culotte er klasse! Jeg har bedst erfaring med at intervalstege (steg 15 min, hvil 15, steg 15 osv.) den til en kernetemperatur på 58 grader.
DESSERT
Jeg får sgu selv lyst til bananasplit nu:)
Jordskokkesuppe: gastromand.dk/jordskokkesuppe-med-kammuslinger-og-broedcrouton/
Tilbehør til culotte: gastromand.dk/intervalstegt-kalvefilet-med-glaceret-gulerod-pastinak-pure-kartoffelfondant-og-r%C3%B8dvinsglace/
Velbekomme!
diedamm trumfer jo nok tilbehøret, medmindre man kan lave begge dele for at vise sig :P
mht. suppe, så spiser jeg ikke kammuslinger. Den kan måske godt gå med torsk. Kræver dog at folk er klar på fisk. Men gode bud.
@Diedamm
Sauce? Kan du anbefale noget til en culotte der allerede er marineret i noget barbecue/hvidløg?
Spiser ikke kammuslinger? Det må du have lært :)
Jeg er selv stor fan af alle former for glace (synes der er lidt mere stil over det end almindelig "sovs"). I det her tilfælde vil en rødvinsglace passe perfekt:
gastromand.dk/r%C3%B8dvinsglace-a-la-br%C3%B8drene-koch/
Så den hedder:
Løgsuppe med gratineret torsk, evt. broccolisuppe med bacon, chili og groft brød
Culottesteg med kartoffelfondant, glaceret gulerod og pastinakcreme, hertil rødvinsglace.
Bananasplit med vanille- og chokoladeis, flødeskum, hasselnøddeflager og hjemmelavet chokoladesauce.
Jeg har vist adgang til delekøkken (er næsten lige flyttet ind) så jeg vil lige se, hvordan det fungerer inden jeg inviterer til middag.
Jeg siger tak til PN. \o/ ♥
...og SVPE: Det med snacks før maden hører sig self. til, om der er forret eller ej.
Er det forkert at glæde sig? Tror dog jeg sætter mine forventninger til mig selv for højt :P
Diedamm er spot on med tilbehør og glace. Det holder.. Ligesom kammuslinger! :)
God fornøjelse med middagen - det kan sagtens lade sig gøre med en lille ovn.
Jeg siger tak tuznelda. Lækker kage ♥
@diedamm
Når man monterer den der rødvinsglace, og man skal tilsætte koldt smør. Skal det så være smeltet (kan man det koldt?) eller skal smørret tilsættes i klatter?
Du skal tilsætte smørret i små tern\stykker. Hvis dit smør laver klatter, er det ikke koldt nok.
Tuznelda er spot on!
Sauce af varmen
Smør ud af køleskab
Pisk lidt i ad gangen
Hvis alt andet failer så brug lidt saucejævner, men sig det ikke til gæsterne og sig ikke til mine venner, at jeg har gjort det;)
Edit: Glacen kan naturligvis sagtens laves i forvejen.
Skjult bump
Har næsten lagt mig fast på bananasplit. Jeg laver ikke isen selv, men regner med at gå ud og købe is af mærket Dream (sådan en kegleformet bøtte). Lidt dyrere men det er satme også godt! Her har jeg også tænkt mig at gå efter de lidt mindre, rigtig gule bananer, da jeg har en idé om at mindre bananer smager af mere. Og gul skal den self. være.
Hvis du endelig skal kaste penge efter is, så gør det efter noget ordentligt.
Enten smutter du ned til Paradis is og henter noget der, ellers er Hansen is nuts!
Mht. is, så hold dig fra Dream, det er et SLANKEprodukt = no go på en drengeaften.
Tag i stedet turen ind til sicilianskis.dk/ og køb noget af Danmarks absolut bedste is. Både deres vanille- og chokoladeis er fantastisk, men overvej at supplere med deres mandelis, det er NUTZ! (på alle måder)
Det er lidt dyrere end industri-is, 115 kr. pr. liter, men ALLE pengene værd!
(Hvis det absolut skal være discountversionen, så køb en billig vanilleis og rør den med ½ l piskefløde og lidt hakket chokolade eller knuste M&M's peanuts, det slår også Dream til enhver tid.)
Yes, nu var isen jo sådan set bare den bedste, billige is jeg kunne komme på. Vidste ikke at det var slankeis, så følte mig en smule klam da jeg åd et bæger i løbet af 20-25 min. engang :P
Hvis den is er helt væk, så må jeg kigge på alternativer. Kunne godt være, jeg skulle kigge på paradis' udvalg, hvis man kan fylde en boks med 2 varianter. Hvor mange liter is vil man forvente til 6 bananasplit med 2-3 kugler i hver? :P
@Diedamm
Nu er vi trods alt allesammen 20 år gamle og tror ikke nogen af os er de helt store vinkendere (selvom vi har snakket om at det kunne være fedt at blære sig med) så jeg vil jo nok fylde skabet med øl/sodavand og byde på det. Hvis de vil have vin går jeg ud fra at de siger det.
@Arrhus-PK
Hvorfor skal man købe en flydende chokolade? Så er der bare crap i, for at holde den flydende.
Det er utroligt hurtigt og simpelt at lave en dessert-chokolade.
Kvalitets-chokolade (højt indhold af ikke bare kakao men også kakaosmør). En stang Valhrona ødelægger nok ikke budgettet. Varm det op og så enten et par spiseskefulde vand i, eller lidt fløde hvis den skal være lidt mere rund i smagen.
Mvh.
Eksplicit
banansplit i en herre middag - lol♥
der står ikke "herre" nogen steder. Vi er stadig i det lidt barnlige hjørne når vi er sammen, og så passer bananasplit jo fint.
Ellers tak for dit fine input til, hvad jeg ellers kunne servere Peter_Kv11.
hvis det skal være en drengerøvsmiddag, så husk Arne(Arnbitter) :) ellers er resten af aftenen ødelagt.
Forslag til deserten..
Som supplement til banana split kan du lave et par gode kopper kaffe med alkohol i.. F.eks. Café Nelson, hvor du blot skal bruge 2 cl bailey, 2 cl frangelico, fyldt med kaffe og flødeskum på toppen.. Det skulle gerne gå godt til en banana split..
Ellers kan du helt droppet banana splitten, og lave dem en dessert med sprut i. Her kunne det være sjovt at lave en Mud Slide eller Snickers. Opskriften til Mud slide er:
2 cl Vodka, 2 cl Kahlua, 2 cl Baileys, 4 cl Mælk, 2 skefulde is og en halv skefuld knust is. Det skal blendes, og efterfølgende hældes i et vin glas - og ned ad siden hældes flydende chokolade (ofc inde i glasset).
Opskriften til Snickers er:
2 cl Vodka, 2 cl Kahlua, 2 cl Baileys, 1 spiseske peanuts, 2 cl chokolade sauce, 2 cl karamel sauce og 2 skefulde vanilje is. Det skal blendes, hældes i et vinglas og pyntes med chokolade og karamel sauce.
Fordelen ved de to "deserter", er at du efterfølgende næsten har alt det sprut du skal bruge resten af aftenen. Du mangler f.eks. kun Amaretto for at kunne lave en screaming orgasm (en af mine favorit drinks). Til en SO skal der bruges: 2 cl Vodka, 2 cl Baileys, 2 cl Kahlua, 2 cl Amaretto og 6 cl mælk. Det skal mixes og hældes i et almindeligt glas..
Alternativt kan du også lave banan split som en drink/dessert - det kræver dog blandt andet mørk kakao likør, banan likør, jordbær likør og jordbær puré, hvilket ikke er noget man lige umiddelbart har liggende.
Held og lykke med middagen!
Niklas, stfu nu altså :D
Den her tråd viser endnu en gang, hvorfor der er brug for et madforum for mænd i DK!
Og det findes så nu;)