Heysan ærede Pokernettere...
Kan se der er en del tråde vedr drikkepenge på div. casinoer, men har ikke kunne finde om det jeg søger...
Jeg var den anden dag på restaurent og spise med kæresten, og da vi havde fåret regningen som lød på XXX kr, og hun kom med dankort maskinen, jeg kørte kortet igennem og det første denne maskine så spurgte om var om jeg ville give drikkepenge yes/no, jeg valgte at give XXX kr, og her kommer spørsmålet så:
Hvad gir man i drikke penge på en restaurent, en fast %del uanset hvor stor regningen er, eller falder % delen i takt med at regningen vokser, hvad siger pokernet..???
Drikkepenge..???
Mellem 5- 15 % alt efter serviceniveau
Hmm okay, jeg endte også med at gi 10%, men så tænkte jeg hvis man nu er virkelig fint ude at spise på en fin restaurent, med go mad og go vin, så kan regningen jo hurtigt løbe op i nogen tusinde alt efter hvor mange man er, og så kan 10% jo godt ende med at blive en del..:-)
ps og bagefter så syntes jeg egentlig det var en forkert måde de greb det an på på den restaurent jeg var på, for den fine servetrice, så med den håndholdte DK-maskine helt op i ansigtet på en, og så spørge efter drikkepenge, for på den måde kan det vel for nogen være lidt svært at sige nej eller kun give meget lidt, netop fordi hun stod helt oppe i hovedet på en... men bare min mening....
Husker engang i Berlin hvor jeg efter en spadseretur får lyst til en flaske Chianti.
Regningen lyder på een 40 euro og dem smækker jeg først på bordet hvorefter jeg begynder at fiske efter nogle mønter for at give ham lidt drikkepenge. Under fiskeriet råber han pludselig op om at han skal lave af sine drikkepenge og det skal man betale. Jeg synes pludselig efter den gode Chianti at den gode eftersmag forsvandt og ikke pengene eller enddog tiden værd. Jeg bliver gal og lader de 5-6 euro jeg har samlet op falde tilbage til resten. Herefter siger jeg til ham at hans liv overhovedet ikke er mit problem og derfor får han ikke drikkepenge.
Jeg hadere tiggere.
Den der maskine trykker jeg altid "nej" på. Samtidig bliver jeg pisse irreteret og ender som regl med at give færre drikkepenge end ellers - syntes den er pisse provokerende.
Hvad angår det med fast procentdel. Når de 10% nærmer sig 50 kr og derover, så skærer jeg godt ned i procenterne, hvis ikke serveringen har været langt over det forventelige. Man skal huske at tjenere i Danmark er sikret en god løn - drikkepengene gør bare lønnen ekstra god.
Jeg er nok bare arb. skadet, da jeg selv har arbejdet i restaurationsbranchen. Så jeg ved hvor dejligt det er at få drikkepenge. Men dermed sagt, syntes jeg det er helt i orden ikke at give drikkepenge hvis service er noget lort.
Mht. dankortmaskinen så syntes jeg, at det er fint man har et valg om at give tips derpå. Men syntes derimod ikke det er ok at tjeneren står og glor på hvor meget man nu har tænkt sig at give.
Hvis man f.eks. er ude og spise og har en regning på 1200 kr. og servicen har været god, så ville jeg nok give omkring 100 kr. i tips. Ekstrem god service ville nok være 150 kr.
Tror sgu aldrig nogensinde jeg har givet 10% i drikkepenge i Danmark og kommer nok heller aldrig til det. Og i øvrigt som Knudsen.. hvis man får det stukket i hovedet så giver jeg i hvert fald slet ikke noget.
Prisniveauet herhjemme er så højt at man i stedet bør forlange penge tilbage hvis ikke servicen er i top.
Har dog ofte givet lidt - typisk max. 100 kr. hvis vi er 2-4 personer der har fået virkelig god service.
Misforstaaet koncept at give fast drikkepenge sats i et land med saa hoej en mindsteloen.
Altså drikkepenge i DK er imo luksus.
Det er inkluderet i deres løn modsat mange steder i udlandet.
Det er jo 100% turistfælde at bede om drikkepenge på den måde. Mange af dem er nok ikke klar over at det er inkluderet i prisen allerede. Giver sjældent drikkepenge (spiser dog heller ikke ude så ofte :-))
Aaaah... husker et kursus i Kbh, hvor nogle kollegaer fra Canada deltog. De havde siddet på en restaurant i Nyhavn og spist og drukket godt. De fortalte mig dog dagen efter, at de syntes betjeningen havde været elendig, så de havde kun givet 15% i drikkepenge, som de anså som minimumssatsen.
De så lidt forkerte ud, da jeg fortalte at det er ok ikke at give drikkepenge - og da ikke 15% for elendig service. :D
Personligt kommer det an på hvor jeg spiser, og hvad jeg synes om det.
Som Løpenthin.
Drikkepengene er som sagt medregnet så jeg disher kun nogen ud hvis servicen virkelig har været i top.
Dårlig service = No tips
Middelmådig service = 10 Kr.
Standard service = 20 Kr.
Highstandard service = 30 Kr.
High service = 40 Kr.
Super service = 50 Kr.
Det system kører kæresten og jeg efter og det er altid sjovt at diskuterer det frem og tilbage over desserten :)
Dog fik vi på et tidspunkt en SuperDuper service på Famo, der fik hun faktisk 100 Kr. men det var helt ekseptionelt også den bedste service vi noglesinde har fået - ikke engang Noma kunne være med her, syntes faktisk de var lidt højrøvede da vi spiste frokost der.
Jeg gir generelt aldrig drikkepenge herhjemme.
Giver kun hvis der har været rigtig god service, og der snakker vi stadig max 50 kr..
Hvis jeg bliver spurgt om det eller folk indirekte beder om det får de altid et nej.
Hvis jeg derimod har fået en god service og jeg synes at oplevelsen var mere værd end jeg betalte, lader jeg gerne lidt ekstra falde af. Specielt hvis jeg føler jeg har fået en personlig og høflig betjening.
Jeg giver heller ikke drikkepenge, med mindre jeg fået en helt fantastisk service. Der er ingen grund til, at betale to gange for den samme service. Derudover hersker der en selvforståelse blandt tjenere om, at drikkepenge er skattefrie. Det er de naturligvis ikke!
Den er indregnet, men meget smart at få folk til at tro at drikkepenge ikke længere er med i prisen. Betaler dog selv gerne drikkepenge hvis jeg har fået en ekstra service. Her ca 10%
Man må jo også lige vurdere den service man får i forhold til prisen. Jo højere pris jo bedre service må man også kunne forvente, og der skal derfor mere til at få drikkepenge.
Kunne være meget skægt at indføre denne drikkepenge option på alle dankort terminaler. :)
Lige til information - hvilke nogle andre også har skrevet - så er drikkepenge inkluderet i prisen i Danmark. Det skal stå på regningen, hvis drikkepenge IKKE er inkluderet. Dette er fx tilfældet i andre EU-lande (Grækenland og Italien så vidt jeg husker), hvor jeg mindes, at have læst noget i retning af: "Service tax not included"
Af princip betaler jeg aldrig drikkepenge, hvis det er inkluderet i prisen. Jeg ser egentligt helst at tjenerne gør deres arbejde til en fast løn (ligesom alle andre menneskers arbejde) uden at skulle være nødt til at hoppe og springe for at håbe på lidt ekstra skillinger...
Esbenps@
De gode tjenere vil gerne hoppe og springe for de vil kunne tjene langt mere hvis bare kulturen i samfundet var til at give drikkepenge. Generelt går jeg ind for præstationsbaseret løn for ellers er det ikke sikkert folk gør deres arbejde. Ligesom ham "inderen" i Berlin som jeg skrev i ovennævnte tråd som ikke troede jeg ville give drikkepenge - han gjorde ikke sit arbejde ordentligt og i princippet føler man sig så ikke velkommen og kan ligesågodt købe en vin og et glas i supermarkedet og så sætte sig på sin hotelbalkon. Han havde en anticiperet holdning om mig og det skal man generelt passe på med i alle brancher(eller livet).
Det kan tælles på een hånd de gange jeg har givet drikkepenge i DK. Derfor er det sgu også lidt træls, når man er i udlandet og har spist 5 sammen, der betaler hver for sig. Ender altid med at mangle til drikkepenge...
Hvad med taxa i DK?
Er tip og inkluderet der?
Selv betaler jeg stort set altid med kort og er endnu ikke stødt på tip option.
Det kan tælles på een hånd de gange jeg har givet drikkepenge i DK. Derfor er det sgu også lidt træls, når man er i udlandet og har spist 5 sammen, der betaler hver for sig. Ender altid med at mangle til drikkepenge...
Hvad med taxa i DK?
Er tip og inkluderet der?
Selv betaler jeg stort set altid med kort og er endnu ikke stødt på tip option.
Drikkepenge er i sig selv for mig, hvis jeg dukker op igen på stedet en anden gang :-)
det siger vel en del om, hvad man har syntes om servicen/oplevelse.
hvis så man blir stamkunde kan man godt give lidt tips.
Jeg er åbenbart en IRL-fisk, for jeg disher drikkepenge ud hver eneste gang jeg er ude at spise på restaurant/café, kører i taxa eller drikker øl et sted der er pænere end Cafe Øresund på Vesterbro. Til gengæld er jeg rimelig inkonsekvent og giver %-mæssigt langt mere på en lille regning end på en stor regning. Jeg kunne f.eks. aldrig finde på at give mere end 100 kroner på en almindelig restaurant hvis jeg havde brugt to timer på at spise for 1000 kroner, men jeg ender altid med at give 25-30 kroner for en taxatur på 15 minutter fordi det lige passer med byttepengene.
Standard linjer eller skal jeg holde op med at give drikkepenge i DK?
iøvrigt skal man være super glad for at drikkepengene rent faktist er inkluderet. Det er så pisse træls at skulle i gang med en masse matematik når man er på restaurant i f.eks. sydamerika, hvor drikkepengene ikke er inkluderet. Derfor skal man så bare ALTID lægge minimum 10% oveni, hvorfor det så lige så godt kunne være med i prisen...
og man skal også vide, at det er en fornæmelse at tippe med mønter i US... Kan godt se hvorfor, men aldrig noget jeg vil tænke over, hvis jeg ikke havde fået det at vide.
jeg gir aldrig drikke penge, og kommer heller aldrig til at gore det. (synes det er noget fis)
de tjener deres lon, kan de ikk li den lon de tjener kan de finde en andet arbejde!
der er da heller ikk nogen der betaler mig extra for det arbejde jeg udfore dagligt.
\AG