Hey.
Vi har en såkaldt vinklub, som vel i bund og grund blot er en god undskyldning for at mødes socialt. Et par af medlemmerne går "ok" meget op i vin, men vi er også flere der bare nyder det uden at tænke så meget mere over det.
Jeg er så halvdelen af duoen der skal arrangere næste aften, og hvilket bedre sted at få inspiration end her.
Hovedretten er der nogenlunde styr på, medmindre PN kommer med et super forslag, så jeg leder primært efter inspiration til forret/dessert/vine.
Vi er kun 5 denne gang, budgettet er ikke voldsomt og vores umiddelbare tanker var noget tema noget denne gang med fokus på Argentina f.eks (Vi skal have lam til hovedret).
Jeg ved godt jeg er ret uspecifik i denne post men skyd bare løs med tanker om retter, vine osv.
Madskills: 5-6 /10 men flere af gæsterne er nok 10/10 så vi kan sagtens få hjælp til det sidste :)
Indkøbsmuligheder: Knap så gode - vi ender nok med at handle det hele lørdag hvor arrangementet også er, og cykler rundt. (København/Frederiksberg)
Mht vin er vi åbne for f.eks. 2 gode flasker og så 4 billige f.eks. men det er egentlig ikke så vigtigt hvordan fordelingen er - bare det passer godt til maden.
Glæder mig til at læse jeres bud :)
PFT
Endnu en vin/mad tråd
Hmm, er jeg for uspecifik så råb lige højt.
Men til forret havde vi f.eks. tænkt noget dampet fisk, en skum og rogbrødscrotoner ovenpå f.eks. brøndkarse eller hvad der passer til.
Dessert er vi ret pas på pt.
Uden at jeg selv kan byde ind med det vilde, så skal du måske præcisere hvad budgettet er på god/billig vin :)
Budget mht vin er sådan lidt meh. Hvis der er en flaske til 450kr vi bare må smage, så finder vi nok ud af det, men så bliver de resterende flasker ikke i samme prisklasse, men er der forslag om 5 super gode og komplimenterende vine til maden til 200 stykket finder vi nok også ud af det.
Arrangementet er ikke så fastlåst - vi spewer ikke penge for sjov - men vil gerne betale for kvali hvis noget lige skal passe sammen :)
Ved ikke om den kan fåes i DK, men hvis du kan finde en Tupungato, så kan jeg stærkt anbefale den. Vi får den hver gang vi er på argentisk steakhouse hernede (Malta) og det er også den vin restauranten anbefaler (hvis det betyder noget?). Årstal er jeg ret pas på, men 2009-2011 så skulle i være home safe. Prisen hernede er 25€ ish på restauranten, så det er sikkert prisen for den derhjemme i butikkerne as well.
GL!
Orker ikke lige det helt lange indspark, men når du siger Argentina må svaret være oksekød og kraftige rødvine.
Empanadas til forret, røde bøffer til hovedret og Alfajores til desseret bum. Vælg selv nogen vine i den prisklasse du/i synes om og husk, at pga. klimaet og den megen sol, er Argentinsk, ihvertfald rødvin, yderst kraftfuld så husk at krydr maden :)
Det lyder som om i skal en tur forbi "Det Argentinske Vinhus"
Så kan der i hvert fald drikkes argentinsk hele vejen igennem, hvis det er!
Lyder rigtig spændende... Go' fornøjelse!
Forret: Prøv med noget Breasola, Rucola, evt. noget gedeost, også giv den en sjat lækker olie, også lidt crouton eller noget brød til.
Dessert: skal det være argentisk? ellers så er en hjemmelavet choco Mousse...
Håber det kan hjælpe lidt..