Erfaringer med triple cooked fries

#1| 0

Hey folks.

Håber der sidder en ekspert derude et sted.

Spørgsmål 1:

Jeg ved at anbefalingen er at fryse fritterne efter trin 2 (første omgang i frituren) men ved nogen af jer om det er muligt efter trin 1 også? (Kogning i vand m lidt eddike)

Spørgsmål 2:

Fritterne skal friterede i mindre portioner. For ikke at fucke for meget med temp går jeg ud fra. Men HVOR små? Jeg skal lave 8 kg og har et par 10-liters gryder. Har nogen en idé om hvor mange repetitioner der er nødvendige?

På forhånd mega-mange takker!!!

Third

08-01-2018 19:48 #2| 0
thirdTA skrev:Hey folks.
Håber der sidder en ekspert derude et sted.
Spørgsmål 1:
Jeg ved at anbefalingen er at fryse fritterne efter trin 2 (første omgang i frituren) men ved nogen af jer om det er muligt efter trin 1 også? (Kogning i vand m lidt eddike)
Spørgsmål 2:
Fritterne skal friterede i mindre portioner. For ikke at fucke for meget med temp går jeg ud fra. Men HVOR små? Jeg skal lave 8 kg og har et par 10-liters gryder. Har nogen en idé om hvor mange repetitioner der er nødvendige?
På forhånd mega-mange takker!!!

Third

Det anbefales at fryse efter trin 1 også.

08-01-2018 19:51 #3| 0

Link til ovenstående.

https://www.sbs.com.au/food/recipes/heston-blumenthals-triple-cooked-chips

08-01-2018 20:04 #4| 0
OP

njaa.. jeg læser det lidt som at man kan bruge fryseren til at køle med efter trin 1, men det er først efter trin 2 der specifikt står (at this stage.. etc etc..)

Men det går måske også med frysning efter #1. Er bare nervøs for at fucke med noget vigtigt

08-01-2018 20:11 #5| 0

Jeg læser det som om du første skal koge kartoflerne og derefter skal køle dem ned i 20ish minutter hvorefter du smider dem i fryseren i mindst en time for at mindske væsken i kartoflen?

08-01-2018 20:13 #6| 0

Det der forvirrer er at han koger kartoflerne i en frying pan med vand..


Carefully remove the cooked chips and place them on a cooling rack to dry out. Then place the rack in the freezer for at least 1 hour to remove more moisture.

Redigeret af Jigra d. 08-01-2018 20:14
08-01-2018 20:14 #7| 0
OP

du har ret! Det er også sådan jeg læser det nu. Og kodeordet her må være “mindst” en time.. altså at et par dage også er ok...

problem one Solved. Ved du noget om hvor store mængder man kan smide i olien af gangen?

08-01-2018 20:17 #8| 0

Jeg har lavet det en enkelt gang i en dobbelt ønskebrønd og jeg synes det giver sig selv når man står med det. Hvis du propper for mange ned tager det også længere tid - prøv dig frem men start med en lille håndfuld.

08-01-2018 20:21 #9| 0

Husk at skylle kartoflerne godt inden kogningen så du får en del at stivelsen ud af kartoflen.

09-01-2018 06:49 #10| 0
Jigra skrev:Husk at skylle kartoflerne godt inden kogningen så du får en del at stivelsen ud af kartoflen.

Man kan bare tage en skål og smide kartoflerne i, og så fylde koldt vand i til de er helt dækket. Så lader man dem bare stå i minimum 5-10 minutter, så vil det også mindske stivelsen i kartoflen.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar